推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我係女,我都中咗花,今日睇完Dr Ho, 佢同我做咗冷凍,好痛呀...
我真係唔明點解咁不幸會中,三個月前,我前男友因為鐘意第二個而狠狠地拋棄我,對我來講都係一種幾大嘅傷害,點知而家先發現佢仲有花惹埋俾我,我當時完全冇意識到佢有啲咩問題,係曾經同我講過佢嗰度有啲粒粒,但好細粒,就咁睇都唔覺係啲咩,我仲以為係濕疹,因為佢有濕疹。今次真係雙重打擊,自問自己唔會出去玩,對佢都好專一,真係唔知佢背住我做咗啲咩,定之前嘅女朋友惹俾佢?我好唔開心,覺得自己冇哂價值,咁就一世,以後我應該點面對第時嘅另一半?就算好返,都仲係有可能即將病毒傳俾佢,我應該同佢坦白嗎?但係坦白就會被嫌棄...我得21歲咋,點樣面對?我又冇濫交,接受唔到自己咁都可以有性病...我嘅人生好似灰哂咁...

多數你哋...
我想問做冷凍治療多數做幾多次先消除哂病灶?
冷凍治療同電灼邊樣好啲?上次唔記得問醫生...
我做完冷凍治療後,經常有啲膿性液體流出,我要每隔一至兩個鐘換護墊,係咪正常呢?

回復 14399# 的帖子

但係醫生話如果感染咗先打就冇乜效了,我都諗緊好唔好打來博下,你打咗幾多錢?

引用:
原帖由 catzy 於 2012-1-3 21:17 發表 6次甘多?甘咪用左好多錢=.=?
咁你而家打咗幾多次?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-1-4 02:20 發表 [url=http://forum.timway.com/f/redirect.php?goto=findpost& pid=16131843&ptid=431][/url]6次唔算多了, 當然女仔係比男仔好得快
但係六次已經要用好多錢 仲未計復發。我家姐叫我電灼

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-1-4 02:26 發表 放心啦之前好多女既同男既兄弟姊妹都完全唔見哂了, 所以你話會唔會好翻哂呢, 好到連記都唔記得, 你一年後正常一樣都會係度消失既, 只要你堅持唔好食煙飲酒就ok, 黎依度講多d野relax下就會好好多了, 我當時都係,  ...
多謝你,我平時都唔煙唔酒架,不過有時係夜瞓啲,咁我想問洗唔洗戒口架?我會努力醫好,但怕在復發...

係因為兩個月後我沖涼摸到啲粒粒,我冇意識到係性病,因為我當時從來冇諗到前男友會有,直到我去婦產科醫生度覆診(因為一直都有為月經及卵巢問題睇醫生),我問醫生有兩粒嘢起下面唔知咩來,佢一睇就同我講係椰菜花,我當場呆咗同接受唔到

另外,咁第時有另一半好唔好話俾佢知好?俾著你哋,知道自己另一半曾經有會有乜嘢感覺同反應?

引用:
原帖由 Jonny1996 於 2012-1-4 04:38 發表 真係心灰已冷。想死好到99%睇佐6個dr  包皮又發炎又變返半年前咁都好唔返咁唉真係想死佐去
睇咗六個??咁有冇睇Dr Ho? 你係花定疱疹定咩?

回復 14415# 的帖子

其實係因為我嗰次同家姐一齊去婦科醫生度覆診同檢查,先俾佢知道呢件事,而且我完全冇諗過自己會有花,雖然我家姐鬧咗我一輪,但係最後佢同媽咪都支持我。我另外都同咗其中三個信任嘅好朋友講咗,我最初都怕佢哋點睇,但佢哋完全冇接受唔到,好鼓勵我同擔心我,再加上有呢度同大家分享,令我心理壓力冇咁大...如果唔係我真係會顛
我前幾日起婦科醫生做咗電灼了,局部麻醉,醫生話之前做過冷凍,再做電冇衝突,兩星期後再覆診,我諗我兩邊都會去。醫生話暫時唔好食蝦蟹等海鮮,我諗BBQ都應該唔太大問題。
我都好驚生到入去,到時點消滅到?

相關搜索目錄: BBQ

引用:
原帖由 stanleysex 於 2012-1-6 23:35 發表 我都話啦各位兄弟你地叫黑, 我都話我前後要跳十次數都唔得啦, 醫6年先好成為依版為一一個由開post到而家, 其他1-2年後已經唔見哂人, 而家連我老婆都話比我傳到d唔知咩菌, 我真係想死左佢算q數, 點解個天要玩我玩到咁 ...
師兄你都係花定係咩?
我哋每一個人最後都一定會好返

引用:
原帖由 Nomoodgirl 於 2012-1-8 16:11 發表 我個醫生話打在都有幫助,唔會出得咁犀利。不過無番發之後做左抹片檢查,因為花所以子宮裡面既細胞有變化,最終要做leep,宜家飲酒都無出。新年前要番去檢查同打最後一支針。
我中咗花之後都有去驗身,但佢話我子宮抺片正常,咁係咪即係啲細胞未病變?
咩叫leep ?

引用:
原帖由 strange 於 2012-1-18 20:06 發表 如果係耶菜花, 就算用套都會傳染, 如果係高危形HPV 就生在入面, 低危形HPV 就生在外面, 當然高危形HPV會手尾長D. 妳快去找個好醫生檢查一下吧!  不用太擔心images/smilies/default/handshake.gif
咁其實好返後帶套都會傳染嗎?

我後日覆診了,希望真係清哂啲病灶啦...

引用:
原帖由 swc971422 於 2012-1-25 13:05 發表 師兄門~我好驚呀~我中左花仔一年幾~初初生左十幾粒花~做左冷凍之後其他位置既花都甩左~就係包皮係帶果兩粒吾識甩~我係dr.ho度做左好多次冷凍都無用~每次都加重濟量都吾甩~dr.ho都話吾知點解~答我吾到~我而家好絕望呀 ...
我起Dr Ho度做咗一次冷凍,起婦科醫生度做咗一次電灼治療,最頑固嗰粒都冇咗了,前派我去婦科醫生度覆診,佢幫我check過話冇哂啲病灶啦,都叫好返,來緊呢一年要觀察下,如果冇復發就冇事,希望安然渡過啦。
所以師兄你可以試下電灼,雖然多數皮膚科醫生會選擇冷凍,我亦唔知男仔做唔做得呢個方式,但你可以問下你嘅主診醫生。可以去醫院做,但好貴

電灼係一次過可以電死哂啲病灶,較徹底

引用:
原帖由 swc971422 於 2012-1-28 15:39 發表 請問師姐一般做要幾多錢左右呢?
我起Dr Ho度做冷凍$1,000+$500診金,婦科醫生嗰度原本話電灼要入院做,如果入院嘅話貴到o咀,逐樣計total起碼七八千蚊,好在報告返來證實我係中花時醫生好好話即時起診所做埋佢算,所以淨係$1,000埋單,即係我成個治療用咗$2,500

回復 14498# 的帖子

已PM俾你~~~~~~~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。