推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

freedom 兄你依加點,小第算好仲未有花出,不過成日肚嘔,同埋手掌D靜脈現晒出黎,唔知咩事

做左,冇事∼∼∼∼∼

你都係freedom兄驗左冇事就唔好再諗覆驗,成日形住有同驚,D小病冇都變有,有又再形過,成世都唔好

有錢既不如去驗多次PCR 啦 6周一定準 唔洗驚多2周 但你一定要信個結果

各位師兄,點解我地D病一浪接一浪,小第近日隻手臂同手掌D青筋現晒出黎, 手臂有都算正常,但係手掌都現真係幾恐佈,雙手有時仲會痺痺地,唔知咩事

monster 師兄你\第一次發係事後幾多日?

淋同衣冇空槍期請放心, 唉, 我唔知係唔係前2個月太驚太焦慮, 全身D青筋(靜脈) 變得好明顯. 成兩隻手掌都見到D藍色青筋, 手指都有, 從來未試過咁樣, 究竟咩事, 驗過晒都冇咩病, 依加又驚唔知係咩病, 有冇師兄隻手掌都係咁?

回復 15726# 的帖子

空窗期同潛伏期係兩樣野黎
空窗期係感染病毒後到能夠被醫學化驗檢查出段時間叫空窗期
潛伏期係感染病毒後到病發叫潛伏期
衣林冇空窗期, 感染後任何時間都檢得出
衣潛伏期一週至三週, 林3天至1星期

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-8-10 19:17 發表
社會好似其他野都有得驗……
freedom兄你睪丸炎仲未好?

freedom 兄比多D時間, 你同我都係個D會極度焦慮既人, 請問你2隻手掌有冇多左D藍筋, 我唔知咩事現晒出黎3個星期都唔消失

回復 15760# 的帖子

希望快D有疫苗可令\唔再發

各位有\疹既師兄, 你地事發後幾多日開始爆發? 我今日係外國覆檢, 點知HSV IGG positive, 事發都2個幾月, 但都冇爆發

引用:
原帖由 Howcanido 於 2012-9-1 19:26 發表
各位師兄你地好...我第一次中招..而家檢驗到有HPV 6型,有1個月,但係仲未有徵狀出現, 菜花係唔係根治架??
師兄你放心冇野既, HPV好多人都有特別係6同11, 80%既人一生同感染過HPV(當然好多人都唔知自己有,冇花冇病徵) 衛生唔好去公共洗手間出出入入隻手唔乾淨接觸下體都有機會有, 重點係有HPV既人只有10%會出花(基因問題, 抵抗力低), 90%人係幾個月到2年內自身抵抗力會殺死HPV, 再驗DNA PCR都驗唔到

引用:
原帖由 monster00888 於 2012-9-3 16:48 發表

唉......又D野錯左冇得返轉頭
得左呢個病後, 最慘影響埋價值觀, 好似冇晒人生目標咁
好認同影響價值觀呢點, 但係要加油師兄

引用:
原帖由 QWERTY99 於 2012-9-4 10:49 發表

師兄你覺得中招機會大嘛??今朝唔知係咪成日係度諗,硬係覺得有灟囍P儱P覺,不過白色野就冇,

希望其他師兄可以再俾多禶N見我
紫亞兄你咪講咁多病嚇佢LA! BJ A 梅 機率=0, \除非小姐個口出緊一型(唇口瘡 HSV1),原過唔係都係冇事,再講大把人都有一型病原同抗體, 2型口交就唔會有,HPV(花)BJ其實都有可能, 如果小姐隻手有模自己下體(前提係佢有花)再立刻有手磨擦你J, 不過都係微. 最有少少可能係衣林同非林, 姐係紫亞兄講會有白色OR黃色液體係尿口到出, 屙尿痛
淋同非淋2日至1星期有病徵, 衣1星期至3星期有可能冇病徵, QWERTY 兄建議你去驗尿, 一驗就知唔洗等, 如果真係驚其他性病, 建議你一個月(28天)後驗HIV 第4代 ab+ P24ag, 梅記RPR, ELISA HSV2. HPV就唔洗驗

引用:
原帖由 QWERTY99 於 2012-9-4 10:49 發表

師兄你覺得中招機會大嘛??今朝唔知係咪成日係度諗,硬係覺得有灟囍P儱P覺,不過白色野就冇,

希望其他師兄可以再俾多禶N見我
順帶一提, 心理壓力係會令自己身體有好大變化 (肚痛, 胃痛, 紅疹, 頭痛, etc), 令自己覺得有好多病徵, 放鬆D冇事既, 唔洗成日檢查下面, 因間隻手唔乾淨弄損JJ就唔好
再順帶一提, 各位驚出花同有花既師兄, 可以試下買BODY SHOP隻茶樹沐浴露沖涼(洗下面), 有效殺HPV加快皮膚身陳代謝!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 dary_1981 於 2012-9-10 14:10 發表
各位ching....唉…事隔5個月,今朝見到d花好似返發!
Dary 兄係唔係近排有飲酒, 食煙, 唔夠訓, 抵抗力唔係咁好所以番發? 試下買body shop 既茶樹油沐浴露沖涼有D幫助

相關搜索目錄:

師兄大家近排點, 身體好D冇

有\既師兄, 你地再病發既時候D水泡係唔係多數都係同一個位, 我發現我陰毛(左上,同右下)有2粒紅左好似比蚊咬咁, 唔掂佢唔痛,掂佢有少少痛, 希望只係毛孔發炎

熊貓兄係唔係每次爆發個個位都有幾粒一起? 加油 希望你早日唔再返發

回復 15894# 的帖子

HPV (花) 可潛伏好耐,但大部份人冇病徵同會係6個月到2年內病毒會消失, 好睇抵抗力同基因, 但有D人可以潛伏8個月或者更耐先有花出, 你係有機會傳染比你女友而自己冇出花, 因為HPV傳染性好高, 不過HPV好普遍, 你女友出得花隻HPV應該係低危, 叫佢快D打疫苗免疫D高危HPV, HPV係醫唔到, 但頭先講過會慢慢消失, 如果你想知自己有冇, 可以去DR. 方到做個HPV DNA 檢查

回復 15896# 的帖子

收費700, 你GOOGLE DR方同性病就搵到, 佢診所係中環, 有花只可以醫生清除D花, 但有機會番發, 冇花有病毒就冇野可以做到, 因為同正常人冇分別, 所以做HPV DNA 都係得過知字, 驗到有DR方都只會同你講叫你唔好飲酒食煙注意身體,病毒就會慢慢消失. 好消息就係如果真係你傳染比你條女 假設你141感染到, 事隔一年, 你都冇出花, 你今後會出花既機會好低, 因為你身體已經有好多HPV 抗體, 同一個TYPE 既HPV 對你黎講已經係免疫, 如果係你條女自己感染, 你就要有心理準備佢會傳染比你有花出

回復 15896# 的帖子

依加你呢個地部, 就算你驗到有, 都係冇可能得知邊個傳比邊個, 花多D時間心理上安慰你女友同佢克服個病LA, 男人有HPV唔緊要最多都係出花, 女人就有機會會有子宮頸癌, 不過機會好低, 另一個好消息都係會出花既HPV通常都係低危, 係唔會導致子宮頸癌

回復 15899# 的帖子

唔好比壓力佢, 女人壓力同抵抗力差係有好大關係, 比D時間佢同自己
依加打疫苗係有用, 加衛苗 Gardasil (阿sa賣廣告個隻) 係可以抵抗 HPV 6, 11, 16, 18 4 種常見HPV, 基本上出得花既有90%都係6同11做成, 16同18就係高危HPV會導致子宮頸癌, 假設你女友依加有第6型, 佢打Gardasil 之後身體會對 11, 16, 18型產生大量抗體, 日後就對11,16,18免疫, 因為皮膚DNA已經感染左第6型, 所以疫苗對已被第6型感染既皮膚DNA冇用,  不過你女友假設好番後6個月至2年都冇番快, 姐係6型已被清除, 佢而後就會連第6型都免疫.
有可能, 人人基因同抵抗力唔同, 比D正面消息你, 係美國有80%既人一生都感染過HPV, 只有10%既人有病徵, 60%有病徵既人會6個月都2年好番

相關搜索目錄: 廣告

不過我記得醫生講過有花既時候唔好打疫苗住, 要等花唔再出OR好番先打, 原因我冇問

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。