推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

唉, 前排按完鐘仔, 無耐 jj 生左幾粒野
去睇政府衛生科睇, 話係珍珠疣
點左幾次藥水都未甩, 完全無用, 所以想做冷凍
請問聲師兄邊個醫生手勢好丫, 收費大慨幾多 ?

引用:
原帖由 strange 於 2012-7-3 23:36 發表

珍珠疣 是種最輕微的經性接觸而生的皮膚病, 其毒性或危害性都比疣(菜花)溫和很多, 就算吾理, 那珍珠疣都會在幾個月內完全自己消失, 如果沒新感染, 是永遠不會復發的. 至於做冷凍, 自己在醫學會的網頁找個皮膚性病 ...
我都知, 但要幾個月先散, 始終心理有虃v響
而家做冷凍係咪用枝筆架 ?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-3 10:47 發表

DR.HO 每次開機千幾蚊~
thx c 兄

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-3 19:37 發表

紫亞兄....言下之意係咪情性中心既test唔可信....?
其實我做pcr既時候佢話要兩日先有report , 但第二日中午就打比我同我講report係net.....
我有問過初初唔係話兩日咩 ? 點解可以快左成日 , 咁樣會唔會影響結果 ...
無睇舊 post, 但而家驗 hiv 可以好準了, 3 個月其實係保守講法
就算係世衛, 都只係話 3~4 weeks

如果想即時知結果, 可以做快速測試, 關懷愛滋同 choice 都有得做
唔使錢但要預約, 不記名的, 10分鐘知結果
4 weeks 準確度 ~90%
6 weeks 準確度 ~95%
想100% firm 就3個月驗多次
正常人身體無病無痛, 4 weeks 已經產生足夠抗體了
通常 6 week 都驗唔出既人多數都係長期病患者
當然想 100% sure 既就 3 個月驗

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-5 20:34 發表

c兄 , 咁你知唔知衛生署個test係咪同關懷愛滋同choice一樣 ?
之前睇心之谷 , 羅醫師都話6週驗抗體係陰 , 都有80-90%準.....
而且 , 我成日覺得自己身體質素唔好.....雖然唔煙唔酒 , 但夜訓同好少食生果 , 又多 ...
衛生署唔係驗抗體架, 驗抗原, 但唔清楚係 4代定3代技術
4代技術就係紅十字用既, 1~2 week 都好準, 3 代技術既話 4 week 都可以好準了

自從6月疑似中招但無事之後, 到而家都無叫過雞
今日忍唔住去左叫雞, 口交無用套, 做個時有用
到沖涼果時發現龜頭有少少損左, 好驚囉而家

我想問下咁多位師兄, 如果中左 HPV
會大約幾耐到先會生曭嶊嵽X黎架
同埋我想驗 HIV, 邊到有最新技術, 即係一星期就驗到果攭O

好驚, 呢次無事之後我一定唔會再出去玩

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。