推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

29 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

各師兄, 想問下Dr.Ho係咪多數用冷凍治療? 好少搽藥?

引用:
原帖由 Lcha 於 2012-7-10 10:34 發表
各位bro大家好,小弟想有少少題外話問大家。
我係兩個月前突然患上皮膚病,睇過幾個皮膚文憑/碩士醫生,佢]係咁咦望兩眼就開藥,但都好唔到!都有睇過街症,政府皮膚科要排到出年4月先有得睇。係呢2個月我已經用 ...
試下比佢睇下, 睇上面灡v兄講佢都幾有醫德應該信得過

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-9 21:04 發表

今日見完dr方了~~~
其實佢真係好好人 , 好細心咁解答我問題 , 有問必答 , 而且都好詳細~~~
雖然佢註冊係家庭科 , 但都好專業 , 絕對唔比專科差~~~
今日比左錢驗哂所有性病 , 而家又好驚中花.......
因為 ...
好明白你心情驚傳染比佢 , 依家要做的事就係帶女朋友去檢查,
要積極面對

我今天下午都會去睇

引用:
原帖由 hpv 於 2011-9-11 16:44 發表
我依家每次仲完涼都用風筒吹番乾下體及鼓隙位,保持到9個月無番發
有無去驗下睇下現在仲有無菌?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-11 08:01 發表

因為性價比黎講你生係JJ頭用冷凍治療 係最好,
搽藥少D, 因為你凍完都要查
LASER 通常醫生會用係江門或JJ口入面~
師兄請問冷凍一次要幾多錢? 因我第一次去睇

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-11 08:02 發表

GOGOGO , 睇完話我地知~
今日唔夠錢所以去左社會衛生科睇, 不過個醫生望左一下就話我黥X粒野無事,
我問佢咩野黎佢又講唔出, 同埋個醫生好後生我驚佢無乜經驗,
都係要搵個私家醫生睇清楚好, 不過今日都抽左血驗其它

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 14:44 發表

唔怕晒$$ 就去搵醫生驗下JJ 頭同JJ 旁邊位,
真係冇既就唔洗擔心, 因為醫生都係追蹤3個月而已~ 所以3個月冇病晶加
DNA 冇事就冇事~
hpv用什麼方式抽驗? 好似係抽齯尷c出黎? 大概要幾錢?

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-12 15:21 發表

介紹埋北京地壇醫院專硏究HIV李在村大夫比你
李大夫仲有耐心過我之前介紹過既羅醫師
你仲可以同李大夫免費直線咨詢

放心過多三五七年HIV就有疫苗
唔知hpv 定 hiv邊隻較快有疫苗誕生呢

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-12 16:22 發表

hpv 已經有啦=0=, 係咪玩野~
我意思係根治疫苗, 而唔係只是防預呀!

引用:
原帖由 支哥 於 2012-7-13 01:25 發表

strange兄 , 全雞腸我睇唔明
去google 翻譯

社會衛生科若果驗hpv, 佢地做法好似在尿道口挑齯尷c出黎驗,
咁樣唔知會唔會準確攭O?

引用:
原帖由 luishui100200 於 2012-7-13 04:50 發表

HPV冇根治疫苗,你可以去診所打四合一防預HPV疫苗,年齡由19至45
曾經受感染者, 好似重未有證實對疫苗產生效用

有無師兄Dr.Ho和Dr.方兩個醫生都睇過? 覺得邊個好齱H
邊個收費較低?

引用:
原帖由 紫亞 於 2012-7-14 07:43 發表

一個係專科, 一個係家庭科
當然專科比家庭科貴, 想知冰個係家庭科冰個係專科
睇我d舊post~ ^^
Dr.Ho應該係皮膚專科了

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-14 10:40 發表
兩個都好....我兩個都睇過.....
比較下如果只係做化驗 dr方個度轉介個間化驗所都幾先進同埋好多時可以即日約到.....分子化驗吳係好多地方有......
Dr ho可能比較專科d....有問題落藥比較準.....不過實在太多人.... ...
以你意見如果驗hpv係咪去Dr.方比較好呢?

想問各師兄, 社會衛生科抽血驗, 會驗邊幾樣呢?

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-20 09:37 發表
積極兄:都係大路個幾樣~~~~
佢話3個星期有報告

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-7-28 00:06 發表
驗到窮了。。。。我事後3日驗左次。。。11日又驗左次。。之後又驗尿。。。
師兄你驗左乜野?總共驗左幾多錢?

引用:
原帖由 早知唔做 於 2012-7-27 01:06 發表
星期六我朝早會去DR FONG度做左RNA先...之後再由DR.FONG同埋DR.HO評估下中其他野既機會大唔大...今次番來我真係一個身邊既人都無講比佢地聽...做完又即刻番上去大陸...
我想知DR.FONG係唔係都會肯檢查我生殖器架?
...
直頭唔好再搵女女啦

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-8-2 01:19 發表
紫兄 飲多d水可能效果好d
積極兄 我前後驗左2次rna 驗左尿 驗左2次梅 驗左次\ 睇左個泌尿科 dr ho度覆左1次診………………邱有做左次combo…
加埋使唔使3千蚊?

請問大家灟m褲係咪同家人分開洗? 有無人比屋企人知道
左呢?

引用:
原帖由 灰心中的人 於 2011-8-30 13:14 發表

咁我都快D去打返先

我下星期又要去冷凍呀
已經中左招去打預防針都有用架咩?

想問下大家dr.ho係咪要幾日前預約?

引用:
原帖由 freedom23456 於 2012-8-9 20:57 發表
dr ho太多人睇。。。早一日約好多時都係等位。。最好早約日約
thanks

29 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。