推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

34 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

我是新來的,近排發現包皮有粒好尖的增生物(好硬直頭拮手),點先衰多手一搣,搣掉了 跟手去睇dr. ho,
做了全套test, hiv, hpv dna test,今日睇左報告,一切正常,但個心依然擔心嗰粒野係咪...
會唔會因為我搣走左而影響個hpv dna test個結果?
上黎舒發下,爬下文,希望大家身體早日康復,唔好再去玩喇

dr. ho都係咁講,唉,等報告呢幾日真係生不如死,害怕有病先係最可怕,
不過我都諗住test多一次confirm下,因為我都有家庭,怕野比太太.
師兄你點呀?你太太有冇定期做婦科檢查?有的話唔洗咁擔心...
仲有爬左好多文,師兄最好有足夠睡眠休息多D,抵抗力好重要,
擔心得多個人都虛d,take care

我都最怕太太有,說到底太太才是最重要,
珍惜眼前人,呢句講比自己聽,以此為鑒

回復 16377# 的帖子

唔好擔心,一定會好的,睇返d post,以前好多師兄都好返了,師兄一定可以好返的,只係時間問題,加油

回復 16388# 的帖子

睇見師兄個post令我都有d擔心,
我爬哂d舊文先發現Dr. Ho 只驗到29種HPV,仲有幾種左右會生花的check唔到..><
唉,好後悔了,但大家都要加油,要堅持,相信一定會好返的!

我係咪都要等三個月唔出花先安全呀??

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-2-2 00:17 發表 你個case應該不用太擔心。
第一次我去到講症狀比Dr. Ho聽,佢一聽完就話似椰仔
我上網睇左一d文又好似係,但Dr. Ho度又驗唔到,
佢睇過個傷口又話唔似,話椰仔傷口唔會咁平滑
又似,又唔似,睇黎要試下去第二度驗但求安心
有冇師兄可以話我地知怎樣分辨疣?我都覺得好難分呀
我麛伎Y三角形一塊灰灰白白好厚的又尖又硬,我多手成塊一搣就成塊出來了
當時冇乜流血,只有一個小血洞,
有冇師兄試過我咁搣走佢?

引用:
原帖由 紫亞 於 2013-2-3 21:03 發表

其實你去第2間都係用呢個方法驗,, 係唔信, 唔係唔信個醫生,
而係唔信個RESULT, EVEN 你去DR.HO 驗多次都唔係~
就唔係, 但我只能說一句, 唔係耶仔, 唔代表唔係其他野,
不過唔係耶仔其他都唔係問題, ^W^
紫亞師兄,經你咁講一講,個心好似安樂d,多謝你,
但係,喺嗰度生d又硬又尖o既嘢真係嚇死人,而又冇乜其他可能性...

另外DR HO只做到29種HPV分型 而睇到有師兄話DR方可驗多幾種

引用:
原帖由 色未頭上 於 2013-2-4 12:54 發表 想問下師兄們, 知唔知椰花會唔會過左正常潛伏期後 即係8個月後先出花?假設玩完之後8個月內冇再去過任何高危地方.到底幾耐先可以證實自己唔係hpv 感染/帶菌者......
正常八個月內冇出就應該唔會出,男人只能夠等佢出先知有冇。

回復 16404# 的帖子

師兄,無套含都有機會中招的,
睇多幾日先,可能你諗多左姐,唔對路就搵Dr Ho吧

回復 16410# 的帖子

師兄, 新年快樂~

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-2-14 01:47 發表 就係好番好耐, 超過2年至2年半, 是新位置.所以很無心機.白色一點, 應該係.
師兄,復發白色一點係點係點架?我有一個位置懷疑係,之前比我搣走左,好返左一個月
而家又係有一點白點出緊><

15/f好似18號先開

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-2-14 23:00 發表

搣走左再有好大機會係.

就係白色一點, 好似暗瘡咁.
但o即不到.
唉, 又由頭開始
咁耐無上去, 上一上去又千幾二千.
我而家個粒白點有d脫皮,唔敢亂搞,個位成日有層皮好易搣走咁
師兄o個粒可能係腺體,我有好多

相關搜索目錄: 暗瘡

我想問下各位師兄我有個懷疑位置復發,白色一點,衰多手一刮又甩左,有冇師兄試過?花係咪咁易甩?我之前有粒好大塊三角形增生物,用力一搣,成粒又搣走左><

回復 16434# 的帖子

Good news!祝師兄身體健康。
有懷疑的位置時的確好可怕,我呢排成日埻屭

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-2-23 00:25 發表

我以前返發, 試過係2個小泡泡.
搣甩左2日又生返.
我o個d都似小泡泡,刮幾刮就甩

回復 16460# 的帖子

係咪好似有多層皮咁,好易搣或刮走?大粒難搣?細細粒復發易搣走?
我呢排成日check住,一有變化就手多刮下佢

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-2-25 14:39 發表 睇完Dr., 暫時無番發,開了3M,搽多二個月,再驗DNA.最大壓力是怎樣跟老婆說。
搵個機會平心靜氣講,有d野始終都要面對。
支持你呀師兄!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-2-26 03:08 發表 其實好難搵個機會平心靜氣講, 掉轉你老婆去玩, 玩完野比你你點?一定"家變".如果好彩女人無事, 不如當無事發生過仲好.女人一鬧交, 全世界都知.
唔講,萬一個老婆真係都有咁點算?自己有就算啦,害到自己老婆就唔好,唔講都得,但一定要搵方法去確定下老婆冇事,而家呢刻只想個女人冇事我都同老婆坦白了,好彩得到原諒,係可能會有條刺,努力修補中,但要我暪佢一世,真係做唔到我帶左佢去睇醫生好彩冇事。其實我到而家都唔知我有冇中招,不過我老婆冇事就好了做人真難,現在只想同老婆健健康康生活
不過家家有本難念的經,師兄都係諗清楚先決定講唔講

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-2-22 15:47 發表 搣得甩既9成就唔係, 因為疣係搣唔甩既
Stanley兄指搣唔甩儱N思係疣會再生?還是係疣同普通皮膚一樣好難搣走?
疣係咪好似有層厚皮咁慢慢生出黎架?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-2-27 00:09 發表 係, 疣係一定搣唔走既, 係慢慢生出黎既, 而且會野開, 除左醫到尾期先慢慢會出得小和細同唔會野開
即係我搣甩左鶩茼嚓雩茩曮Y?
不過,我鶩茼儠T係有層皮重生,好似角化咁

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-2-26 23:05 發表 我之前就以為是斑,無理佢。
都係凸起一粒粒的嗎?疣有好多形狀,我唔肯定我曮Y咪疣,但係有兩個三角形咁せ硬的せ尖的,我諗除左疣冇乜其他病係咁,講比dr ho聽就話似,睇完傷口Dr. Ho 佢就話唔似,我的傷口而家白色一撻,我洗唔洗睇多個醫生呢?因為而家冇病症><

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-3-8 18:49 發表 "記得幾年前就係度,冇變大,又冇增生更多粒狀物用指甲挖佢唔會痛+唔會損+唔會掉落"就咁睇就唔係椰仔放心, 不過你之前話紅腫有黑點個個, 我建議你影低佢到時問下DR HO16日痾尿冇痛冇汾泌物, 應該就冇衣林, 驚 ...
請問師兄疣體可以用指甲挖得甩的嗎?

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-3-12 17:55 發表 各位兄弟康復情況怎樣?花最麻煩就是醫學上沒有100%證明沒有病毒,雖然時間越久不復發應該就不會,但我都唔知何時才淡忘它。
我相信終有一日師兄會淡忘的,
我想問下師兄你初頭以為係斑,你有冇試過用手指挖過或搣過佢?
有冇可能搣得甩或挖得甩?
有疣係咪只係多層皮咁?

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。