推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

34 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

我無你睇得甘多  我中之後一直都留意呢度  有睇....不過依家先回POST.............

發現至今都系2個月....個半月去油記醫....多得佢唔少   傳染左去包皮位....佢地仲話唔系  上左DR.HO到 佢話傳左去...跟住做左冷凍  都系7-8粒 有幾粒連埋一舊...OK厚  做完唔洗一星期甩哂...一星期足就完全無哂..比DR 預期快一星期....因為佢話厚果粒要2星期....  跟住見到有損口....KEEP 查藥....點 知一星期多 少少 就發現 有粒新...都系舊位....之後 仲衰  野開左..生多2粒.... 一日都難捱.... 跟住 包皮位果D 原來冷凍唔死..傳染返去J果度.... 依家有5粒 .....一日變化已經好大........... 我一發現  2日已經即刻BOOK左 DR HO...  但都要等一星期  好想快D睇  但冷凍真系好痛....

想問下 好返既/病發緊 C兄    我既情況  其實系唔系   仲系超級易復發期.........  睇你地D POST話  頭3個月 系勁易復發  即系我冷凍完 之後 1-2日即出 都系正常?? 即系我起碼要等到 下個月  滿 3個月  先開始 慢慢 少D復發???  最怕系新位 出  ...... 我已經一直KEEP住身體好......運動就經常做....一星期幾日...1點左右休息.....生果一定食啦.......

加上我唔洗返工........無咩限制   甘其實我甘樣做....頭3個月  復發易  都系正常??

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-10 15:47 發表
唉,呢度D師兄同前輩都冇再薄A我地呢D新仔真係好迷惘
其實唔黎  代表 佢地好返哂  都系一種支持既  起碼有得醫...有例子證明好得返.....至於根唔根治既問題  呢個字眼  對我地心理壓力影響好大   我都系 1-2日就大得好快......我D傷 口 其實都 仲有少少 我估到 見DR.果日應該埋返既 但已經唔等得 佢一生就幾粒........  其實時間真系好長......... 我估大部份人 捱到半年無出 都可以放心....   我睇前面D POST.....  但系日後  好怕傳染到比女友

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-10 18:36 發表

師兄你覺得自己中招果次sex同你真係發現生左野隔左幾耐?油記真係害人不淺,政府既真係信唔過

聽師兄講好似生得好快,一日已經變左好多咁,我果d不明物好慢好淺
最後一次  距離發現 有 3星期....   再之前  就系 12年 年尾... 都有3個月......    最後一次  我都未驗 A / 梅  聽好多人講 中招機會 不大  總之  唔好再去叫雞就得

人人唔同...我就比較快.....不過佢一生到差唔多就會定左...但唔理就好大獲..... 因為我系油記醫 一個半月 已經 變為好大粒

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-10 18:38 發表

一代接一代啦 而家好少人仲玩科林,手機group太流行
呢D野唔好接最好囉.........希望 D 嫖客 睇到....帶套中招既字眼....唔系講玩.....

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 peterchan2012 於 2013-5-10 22:29 發表
請問各位師兄, 根據你地既經驗/認知, 事後7個月都見唔到明顯病癥, 做過兩次HPV test (一次下面, 一次口腔) 都係negative, 咁感染hpv既機會率仲高嗎? 係咪感染左就通常會生? 謝謝...
HPV 好多種....但你 口 同  下面  無 代表 無受感染

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-11 00:36 發表

不!頭三個月係最易、之後一年內都可能復發!
哦 即系我頭3個月 復發 甘易  其實系正常既...過左3個月 之後 復發 唔會甘密???

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-11 22:58 發表
要睇病毒數量和個人體質。
其實病毒數量點先知

今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫我見醫生  (乜我個FILE CLOSE左咩?? 我明明最後一次去  果時 仲超級大舊....)  甘就入去見醫生 .....個醫生都好好人...唔似之前果D....態度十分好!!!!!!!!!!  甘佢叫我比佢睇睇D野....我就表明約左DR.HO 一陣做冷凍... 甘我就講埋  無去之後既事..佢睇完都覺得幾好....順便叫佢CHECK埋啦...我就問佢邊D系邊D唔系  佢都有細心望下既....仲去掂下佢  確認一下   都系得果2粒 復發果2粒....印象中 佢話好既....支持我去做冷凍....甘佢就話安排我抽血.... 過程都OK有禮貌..無事就唔打比我...有問題先打比我  不過佢叫我都系行開行埋 上黎拎下報告.....  跟住去抽血.....  果個系我之前見既護士  態度不嬲唔好既....甘佢都主動問我 做完冷凍情況....問左佢幾條 問題啦  我問佢  系唔系2年後 做返正常人   佢都系果句啦  好官腔   佢話  有D人 成世帶病毒  有D人會清哂  (甘我記得 上網話 9成人 會清得哂)  點解佢死都唔可以話 絕大部分人殺得哂呢  系唔系一定要甘FORMAL ..... 甘佢問邊個私家醫生....佢話私家醫生醫好D既(甘一定啦) 佢地全部人都好讚成我去私家醫生....加上今日油MA地 好少人..... 傾計傾耐左....甘我就話DR.HO  開埋全名啦  佢就話  放心  佢話DR.HO 都系佢地果邊  出身架WO....叫我有咩問題就問佢...感覺上叫我放心交比佢...    我覺得神蹟  一個不嬲叫我絕望既地方  竟然變成一個希望  同 成功既地方  好似我個病情得到好轉甘    最尾 個護士話  私家醫生 醫既方法 同設備好多 叫我放心....甘就好有禮貌甘講再見....希望我系最後一次去......連報告都唔洗去拎....

跟住就上 到DR.HO到....   入到去之後....好少人啦...岩岩系下午開診時間....  等左一陣就入去.......  入到去即刻開波講 第一次冷凍之後既事....話有個地方甩左無損口 即刻復發....(唔記得佢系唔系話  有可能未殺得哂 所以容易復發)  跟住個令女護士就走左啦....非常好...講野都大聲D....
跟住DR.HO 就開槍啦...痛到唔信  我望一望果到 好似爛哂甘  痛到表情變埋....點知 有個令女 無啦啦 偷望...我心入面  驚左一下  ...跟住仲突然沖入黎拎野....我心諗 有無搞錯.........好采 DR.HO 擋住左 佢見唔到姐 不過個表情比佢見到哂.... 有D位 DR,HO 都睇唔到 都系我話佢知....不過噴左3度  都唔想再做...其實好似 仲有2度地方...但 果D 都唔清楚  而DR.HO 望到 佢都無話點  所以我就放棄左.....

甘都系果句啦  我問左 4合1 系唔系對我無用  佢都系果句    可以防止復發 不過要清哂D粒粒先...無復發先打......   不過時間性問題 都好疑惑  所以各位  打之前 打去問DR.HO....   甘我再問佢  我既情況  仲有幾耐會好  第一次佢話我都嚴重  好大機會復發   甘佢今次就話 預我會有1-2次復發  (仲話  睇情況 唔會系新位出粒粒 即使復發都系舊位)   而復發 都大約 系  2-3個月....  不過我唔記得問佢  我曾經 自己甩過 ..無醫都甩過...呢個問題  不過由佢   可能我一次都唔復發呢.......今次  佢甘重手  一定會有損口  我相信  可以正式進入觀察期...........    不過出門口果陣 個女護士同我都有D監介.... 所以我忍痛 沖出去先   ...今次 1170$  平左成400幾  ....      

好采我仲有幾年先到26歲 仲可以打  ...........   各位   我覺得連絕望既油記 都甘講....DR.HO 系得架...相信佢就得...有懷疑   同 問題  就一次過上去問  唔洗系度驚........

總之 岩岩生就 做冷凍啦  你想手尾長  米  查藥水..........   一生即冷凍  唔會甘易復發..............

你估依家生暗倉咩,.....................

如果甘唔好采有新人中左招  希望你地得到教訓  會改..........無論做咩都好  有時D野做左就要負責任...........

如果唔系出去玩而中招.....甘米同女朋友決心一齊醫好佢 大家都唔想....邊個希望有病........

後生既免疫力好D....可能容易好返   年紀大D 就要小心D  由其系  煙酒...唔夠訓

總之一言以蔽之....醫生話  煙酒  唔掂得   夠訓   3樣野  就得   唔好問果D  咩 魚 蝦  咩咩唔食得   ..果D系中醫先會甘講....正常飲食   唔好比自己病就得....    而 食D咩先好   我問過醫生 佢話反而乜都唔好食   正常飲食.....就得

基本上  想唔復發 就提高自己免疫力    其他野乜都唔洗問.........安心醫病....有咩唔明問醫生     唔好問政府醫生....

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 kav9 於 2013-5-18 21:08 發表

多謝Eric師兄鼓勵, 以後我唔會再去玩了. 玩一次驚幾個月, 真係唔病都嚇到病  
識返個女朋友啦...一陣搞到一身野  識女朋友既條件都無埋

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-19 10:42 發表
[quote]原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 23:45 發表 搽薬應該無咁好,以我為例,我搽了wartec,疣係甩驉A但唔夠清,雖然我唔知會唔會搽多幾次都有依個效果 ...
有可能系做冷凍野開左去格離  不過聽過下甘講  真系要問醫生......

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-19 23:10 發表
其實我自己唔係好識分疣同腺體。
兄弟你的新疣是怎樣的?
好似話你拉平佢 如果無凸起 就系腺體...

同埋疣都好明顯下既 佢多數會長大...掂落去 凸起多數都系....

不過我果D就系 樹葉狀就易D睇到...包皮位都會甘樣....

如果有懷疑就立即去BOOK 醫生 檢查 以免 野開 同埋 感染其他部位

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-20 08:06 發表

你果D可能係尖疣,易搞D,我果D難搞D
我2種都有............無論系咩都要KEEP住 睇...有就清  ....直到佢好返...........

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-20 13:32 發表

濕疣好煩謘A我果D係濕疣。你唔係尖疣乾身咩?我有個朋友,佢係尖疣乾身果種。佢3月份用兩次 wartec 甩左,醫生都唔洗睇,冇复發,好左成個月,好幸運
2種都有  尖疣果D甩哂  ...........濕疣 果個就系復發果粒

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-20 13:36 發表

想問下各位師兄,冷涷完你地D疣會唔會收乾水結焦?定係成塊皮咁濕潤咁成塊可以用手推出?下面塊肉好紅好紅?
我成塊甩 我未試過一粒粒甩.........結焦一塊甩

引用:
原帖由 114330 於 2013-5-21 22:20 發表

我無確診任何野  仲係潛伏期  (岩岩兩個月)   

只係睇過一次DRHO

當時我喉嚨一直痛   c底仲生左幾粒水泡   佢話只係普通感染   

而我下體既只係普通腺體    仲好肯定唔係性病   

仲叫我唔洗特別哂錢 ...
你去得搵DR.HO 即系代表相信佢  

但你去到之後 人地甘講 你又唔信  甘你做咩去搵佢?

我唔知你之前玩過咩  可能你用利搞人地...如果唔系做咩果度會生野...同埋你所謂既水泡  只會系HSV   唔會系 HPV

引用:
原帖由 114330 於 2013-5-22 14:08 發表
我當然相信佢...佢當時開左抗炎藥 抗過濾性病毒藥同抗真菌藥  食完幾日都仲係咁

加上我唔知會唔會係睇佢既時候未出  

Btw我無用利搞....只係lam過佢條頸
佢幫我用手出only...
我唔覺得甘樣有性病........  只系你做左衰野  心虛而形成

驚就唔洗驚...睇DR HO  就得........又唔系D咩問題.... 唔系 HIV  HPV HSV 已經好好....其他起碼有得根冶

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-5-23 01:46 發表

度度驗都係一樣.
只係平貴分別.
你地後生信下人講野.
我都後生 我都信  但系有D問題  好似無諗過就問.... 睇醫生就唔信醫生  驗野就唔相化驗所  甘不如上大空驗啦  唔好搵人類....

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-22 18:29 發表

我睇左四次都淆,佢一次當然淆,但我覺得最近我開始黎料,可能dr真係睇漏眼
淆一淆就理所當然...不過佢打飛機都驚....似系岩岩出頭果D....YAHOO知識 勁多  無知問題  打飛機會唔會中HIV牙  果D   機會幾多   基本上 極低    當然有D人 第一次去玩就中性病.........  我唔排除......  不過擔心 系無咩作用  如果真系驚搵FD傾下  信得過.....睇多2次醫生  問清楚....死都話唔系米相信人囉  如果仲系唔信  米努力讀醫 做醫生  到時米乜都清楚囉

引用:
原帖由 yyhill2013 於 2013-5-23 21:31 發表
驗快速hiv其實幾多日之後先準?
90日.....半年   CHECK 2次最好

引用:
原帖由 114330 於 2013-5-23 12:34 發表
我手指有接觸佢下體
我喉嚨痛左兩個幾月睇左七次專科都未好
而家有資格擔心未
你手指好多傷口牙????

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-23 19:45 發表
今日下面有d 感覺、望下、有成三四粒、唉又一次去受刑、七個月來第四次了,第一次無去飮酒都復發、唉次次都係兩三個月、重要玩到幾時?唉!
嘩  4次WO  你第一次睇果時 有無問醫生  你會復發幾多次???介唔介意講你幾大???平時有無做運動  增強免疫力 ///???

DR.HO話我  預我會有  1-2次  每次系 2-3個月....我暫時做左2次冷凍 第2次應該系因為清唔哂..........有D第一次清哂既位  到依家 大約一個月到  未見任何粒粒.....   

想問下  復發 系唔系  突然起身 發現有粒粒出現????

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 Joke2012 於 2013-5-24 07:13 發表
其實好難講、我第一次睇時dr即情話吾使覆診、因為只有很小的一粒、結果這粒郤一再復發、小弟身體還好、係一年吾病一次那種、只係皮膚差少少、年紀應比你地大小小、三十尾了
有無打果隻4合1  ?會防復發啵 你都唔算好大 身體應該好好的...見你情況我都擔心....希望一次就好.....

引用:
原帖由 winggundam 於 2013-5-25 10:07 發表
師兄平時無去開,因唔開心去左一次原本打算dup骨打j算,點知位姐姐突然無用套坐上黎30秒!依家好驚出事 之前有感冒發燒頸膊痛怕一次就中
你D 毒都好勁WO  ....即刻發病???
HIV  既話  應該 要 好多年先發出黎架WO  你甘快爆

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:13 發表

Michael 兄

你情況如何呀?好D嗎?
我甩哂啦  未埋口   未有復發.....未見有  ............      
等緊HIV報告 LAST一次......   
每星期有 運動  GYM   ..... 不過都系夜訓.....  不過復發聽講 系 2-3個月後事  所以都留意住
暫時 都無咩野....只系沖涼果陣會留意  其他時間 都專心其他野

相關搜索目錄: Gym 運動

34 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。