推介:| Web Hosting | Cloud Server | Server Hosting | Server Colocation | Responsive Web design | Bob嫂Ur pnt瘦身三寶 | Email Hosting Service | English course |

43 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

小弟也有事想分享。去年十月小弟發現JJ有一小肉粒、那一刻天旋地轉、心想我的人生完了!性病、一個不曾想過我發生在自己身上的事!好驚!立刻上網查,找醫生、幸好發現此文、立刻約醫生!那幾晚真的徹夜難眠!那天好醜地上十五樓、好像上刑場一樣,幸好十五樓人很多、醫生也多、大半都不是來看性病的、好一點!醫生一看、立刻把我僅有的幻想也打破、是花!被判刑了、感謝天科技進步有得醫、立刻冷凍!只有一點痛!因為發現早、醫生說應該很快好!不復發就不用覆診了!我也希望這樣!最初很緊張、每天看、之後就當自己好了!
好快聖誕、我同朋友去唱K、我沒找小姐、怕了!喝了酒、抽了煙!出事了、上次不痛、今次很痛、立即約醫生、但要等幾日、今次完來有三粒、其中一粒有有小綠豆大、其他兩粒很小。今次冷凍很痛、差點行不動、幸好、很快消退了。但今次傷口比較大、醫生問是否多煙酒?我說間中、醫生說酒還好、煙卻會剌激花生長!之後傷口一路痛、我怕又出又上去了、幸好醫生說花沒了、只是傷口有小小發炎。如是三個月了、正當那痛越來越少、復活節又去唱K、沒吹煙、齋坐女、但有二手煙、又出事了!兩日即出事、今次又快又大、很大的白色還有時痛!God!煙酒真是一點不能沾、又要上十五樓了!今次真的要是最後一次!又要從新計時!這個病最可怕是漫長、每天都要計時、查看!希望盡快可以完了吧!
PS 十五樓醫生收費是否因人不同?冷凍時平均千五、沒凍每次就六百!還是因我很久才去一次?

中了、就算再打也沒用;不過好消息係大約兩年大部份人都可以把花病毒完全清出體外,不過前題係消滅左花先

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-3-26 23:27 發表

花比皰易搞好多, 我都4年啦, 久唔久都返發, 我都睇化好多, 至少唔係咩大獲野
因為皰係不病發時會走入神經細胞內所以無發用藥殺死、而花就好像香港腳、始終會好翻、只係時間長久吾同!

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-7 03:55 發表 花係唔會令人嘔同頭痛, 沒可能係梅, 梅自從有抗生素出現, 差唔多係世界中絕種, 係香港係冇可能中, 得一粒就更加唔係
錯!單係政府在2012,梅1013人、花1883,、炮658。全部共12000人。原來甘多人睇正苦、還有私人呢?真的不要再搏了!

引用:
原帖由 godblessme 於 2013-4-7 16:17 發表 花\一定唔止呢個數, 係美國據統計50歲既人生裡面有90%人都感染過HPV, 只不過係大部份人有HPV 都唔會出花 even係type 6 同 11, 睇個人體質同DNA, 你可以話出花既ching 係唔好彩既一群, \一樣, 外國大把 ...
師兄我說那個是正苦流水賬、你説那個是累計。
小的看過報告一生中大約有1-2% 人會出花(all warts) 如之前有師兄所講花之不過係皮膚病。其他病反更嚴重、另剛剛看到如對方有花中招率達三份二。原來甘易中!

師兄所講是事實醫藥進步,梅有得醫、不過正苦報告問題係梅頭段常被忽視、d人去正苦醫時多數己是後期、之前傳左幾多人呢?梅可拖達十年。君不見肺雂S回來了,所以唯一方法還是不玩了。玩了就要有中招準備。但誰又在事前會預中招?

引用:
原帖由 bullcow 於 2013-4-7 22:17 發表 師兄所講花中招率達三份二, 應該係冇套既情況下做吧....
No! 話Skin to skin contact, condom do little.
因為係皮膚病、所以套仔有好過無、但作用不大

引用:
原帖由 wingwing0125 於 2013-4-9 20:25 發表 請問  大家 如果係包皮生左椰仔  係咪好易覆發  因為次次做完冷凍都好易生番出泥     其他位又無咩事  己經好番
小弟都係包皮位、第一次兩個月後再出、第二次就三個月後;都係去完飲酒聞完二手煙先死。還一次比一次嚴重所以煙酒不佔應該就無事了。大家努力!

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-9 02:44 發表 真係有d野諗唔明,究竟花係點傳播?如果只係皮膚接觸就傳到,咁我用手指摸d花,手指應該都感染左,再摸其他地方,應該全身都中,但手指摸佢又唔會生花,有冇師兄解釋下
第一吾同type 感染吾同地方、弟弟的不會生在手。第二攪野吹野其實會做成很多看不見的小傷口、有傷口才會感染、不然小弟弟不是一感染就立即生滿。所以努力皮膚病一定會好的!

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-4-19 04:27 發表 我下體龜頭生左一粒同疳好似既野,但無爛無血乜都冇...最近生多左一粒好淺既,唔留心睇係睇唔到既,果陣做醋酸test話我陽性但hpv話我陰性,所以粒野應該係疣但唔係花。同埋我見好似有研究話中左梅初期性慾會大增, ...
梅吾易中、中左都好易好、只係抗生素就ok 因為係細菌吾係病毒、而且吾會翻發只要完成全個療程就ok; 危險係因為第一期只有少傷口好易吾發覺、而且好快自己會好翻、甘就大鑊了!因為二期完全無徵。到再有事已經係三期、大部份人去醫都己經係這期(從衛生處報告)梅最大鑊係會死、又會全身腐爛而且己出現病徵醫返好都吾會退。但幸運係現在幾時都有得醫吾同a

尋日食飯飲左兩大杯啤酒但今次無二手煙、希望花花你不要再來了

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-4-22 07:22 發表 抵抗力差一定有影響,不過不會因為一兩杯啤酒就翻發,應該是長期身體不好就會。
一般飮食應下影響、但酒會降低免疫力、煙更會刺激花生長、小弟上兩次翻發都係因為唱k 吸了二手煙、不足一星期就翻發、之前都過了二三個月、上次問過十五樓醫生都話煙會刺激花生長。幸好一星期過去沒有異樣、今次傷口也比上次好得快、醫生話最小一年也不要再聞二手煙會好d

相關搜索目錄: 啤酒

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-4-30 10:49 發表 肯定系, 煙最誇張, 最容易令翻發
有時怕街邊d 人打邊爐或大牌檔二手又會吾會有事?應該吾會卦?
另這兩次凍完後傷口會隱隱痛成個月、十五樓話係發炎、師兄當時有無甘既情形?
師兄現在還怕煙嗎?

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-9 23:14 發表 如果驗過應該準。觀察三過月無就無了。
不!頭三個月係最易、之後一年內都可能復發!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-10 08:12 發表 因D花有大有細有厚有不厚,有D細同不厚龠}始離肉,變成一焦皮很軟,有D仲自己甩左,沖水時見倒,該位置下面D用係鮮紅色的,好恐怖,開始鰝GD紅肉上茶一層醫生俾黈曭〡纂A正確否?
做完冷涷己經可以搽、藥既作用係防發炎、所以凍完就已經可以搽

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-8 13:33 發表 我的經歷如下:-12/2012 發現包皮內和J頭有兩點灰色水珠,不平坦,當時唔知係乜12/2012 上網睇資料,好N驚。急病亂投醫,做左水魚去左旺角王X飛中醫,一睇話係花,初發。騙左2400,一星期藥,每日兩包中醫粉 ...
嘩!吾信西醫信黃六、連政府都吾去重想自己亂買藥就得?可怕!

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-10 12:32 發表 我無你睇得甘多  我中之後一直都留意呢度  有睇....不過依家先回POST.............發現至今都系2個月....個半月去油記醫....多得佢唔少   傳染左去包皮位....佢地仲話唔系  上左DR.HO到 佢話傳左去...跟住做左冷 ...
吾係頭三個月、係每次做完冷凍後三個月、每次從新起期、小弟之前分享過小弟第一次發現一粒即做二個月後返發、第二次做完三個月後返發、第三次至今一個多月、每次翻發都因去k 吸了二手煙、dr 話酒有影響但不大、煙卻死梗、現在只有小小發炎己不痛了、大家要努力、記住花只係皮膚病吾會死人而且總會醫好只係快慢人人不同

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-10 15:45 發表 師兄,我都有問過 Dr Ho , 如果呢段期間有新麊囓X,佢話都係要等到D傷口好番先可進行
如之前有師兄講舊傷口未好再做可能更會發炎到時野到更開、俾個數字你吾好驚、做冷凍平均復發率係35-65 即係大約只有一半機會好、或者你甘想完本有8粒做一次可能得返4粒再做一次得2粒、如果幻想一次就可以得吾係無但少羅、有定心野準備比每次失望好、但謹記花係一定可以好的、等如暗瘡有人快好有人不斷出但總有停止之日、努力!

相關搜索目錄: 暗瘡

今日下面有d 感覺、望下、有成三四粒、唉又一次去受刑、七個月來第四次了,第一次無去飮酒都復發、唉次次都係兩三個月、重要玩到幾時?唉!

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-23 23:07 發表 師兄, 拿拿聲約個時間睇醫生啦!
今日約左啦、唉!

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-5-24 01:45 發表 你地新人同我地比已經好好彩了,無比人昆人舊錢, 同浪費咁多時間.開頭係好難好, 哩個係事實.尤其如果野開左.捱到一年無事先可以叫好轉.加油.
Thanks!我會努力、只係難免失望!

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-24 00:35 發表 嘩  4次WO  你第一次睇果時 有無問醫生  你會復發幾多次???介唔介意講你幾大???平時有無做運動  增強免疫力 ///??? DR.HO話我  預我會有  1-2次  每次系 2-3個月....我暫時做左2次冷凍 第2次應該系因為清 ...
其實好難講、我第一次睇時dr即情話吾使覆診、因為只有很小的一粒、結果這粒郤一再復發、小弟身體還好、係一年吾病一次那種、只係皮膚差少少、年紀應比你地大小小、三十尾了

相關搜索目錄: 運動

點都好、花都只係皮膚病、吾死得人、努力去醫、畢竟最後都只有靠自己抵抗力、最重要係吾好俾個病影響生活

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-27 18:03 發表 上次厚果舊甩剩3成又長大又厚,上星期一去完DR Ho 度做完第3次冷凍,甩左少少。唉,太厚了又大面積,D細粒旁邊又出。明天又3點半,第4次了。好煩好煩。厚果舊好想 Dr Ho 用 laser 甩左佢。一個月4次,真係好貴 ...
師兄你開壞個頭係會辛苦d,但都一定會好翻、我只覺得1• 花只係小事好彩吾係勁野、還可以收手2•從前去玩,現在去還都好正路、將來不再錯就是了

今日去完dr 到、同意之前師兄講dr現在比半年前好像越來越趕、booking時間亦越來越長、但仍然有禮貌既、今次已經第四次、差不多兩個月一次、唉、希望今次係最後啦!問過dr佢話平均都要四五次復發先會斷尾、甘大約同之前師兄剛半年到一年先醫好大緻吻合!Stanley 師兄介吾介意你總共做了多少次冷涑/laser?

今次花花長得沒上次快、亦沒有上兩次痛、希望係尾聲啦!

另外吾係掃興、中花雖然煩、但比較好醫、炮的話就真係無斷尾、不過身體可以令復發周期長就是了、或者不再出聲不是好了、而係已經無野好講、沒有終點的戰鬥•••••和去玩的快樂比、真係吾值得去玩、出一野幾秒鐘、輸既:錢、健康、受苦、甚至係愛人和家庭、身體痛苦事小、心理打擊尤大,大家千萬不要好了傷口忘了痛!

43 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。