推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

50 12
發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-19 13:44 發表

師兄,你約左 Dr Ho 星期幾?上次重手做完未甩曬?

加油啊
約左下星期1!上次重手個d應該甩哂!因為仲係損左咁樣!唔太肯定,所以都係比Dr Ho檢查好d!
暫時都未發現有新增!不過可能去到又比dr發現!
我自己唔太識去分辨!有d以為係,去到dr ho話唔係!
大家一齊加油啦!
你仲有冇食煙呀?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-6-20 03:49 發表

戒煙酒, 早訓.
同可以的話戒一戒下口睇下有無幫助.

戒口係我第一個"黃綠"講.
我個時都有戒下口.
蝦蟹個d.
中醫話毒個d我都有戒,
鴨, 筍.
我都戒哂煙,酒了!覺得唔食煙真係有好大幫助!
只係唔食蝦!其餘照常!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-20 18:36 發表
想問下各位師兄,

你地做完冷凍之後,D花係自己甩出來或是用手推甩佢?

謝謝
我通常都係沖涼個時用花灑直接沖洗!所以我唔知幾時甩!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-20 12:27 發表
今朝包皮位推甩左,血紅肉傷口一片 1cm x 1cm 左右,上左消炎藥膏。

其他圭頭位未敢試推下佢甩唔甩,等多兩三日後再試。

唔甩又要約下星期再去。
我岩岩沖涼時,又發現有個舊位好似再生過!唉!灰!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 16:53 發表

師兄,

你今日去完 Dr Ho 度點呀?有冇改善呀
今日上完Dr Ho到!因為我懷疑肛門生,所以叫Dr Ho檢查!好好彩,冇事!應該痔瘡黎!
至於之前話發現有新增,Dr Ho話唔係!
今日剩係做番1個舊位!Dr Ho話未清得哂!都係一個字!痛!

其餘之前做冷凍果d位,Dr Ho話都好番!而家最睇個人既免疫力!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 19:55 發表

盡量早D
係呀!都係盡量!因為工作關係所以都冇計!
你都係!大家一齊加油!一齊努力!
我覺得總有一日我地會好番!唔好灰心!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 20:58 發表

唉,我都覺得好L痛,做冷凍果時痛,番到屋企仲會痛,過幾日整甩左有傷口又痕又痛。等一兩個星期D傷口皮膚埋番口,又有D未清曬,又去過又痛過,唉。
岩岩都係痛到我韙恁I不過好在得一個位!
最緊要清哂佢!

都冇計啦!

總有一日我地唔駛再去搵Dr Ho !

不過每次見佢Dr Ho心情都會好在!舒服左!開心左!

加油呀!

係呢?你戒左煙未?戒左之後有冇覺得好左???

我完全覺得好好多!!!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-24 21:06 發表

師兄,你個舊位番做,面積約幾大? mm ? 我次次做完甩左D肉都血紅,好慘呀
舊位番做應該係2mm∼3mm到!因為有3粒連埋一齊!
Dr Ho話未清得哂!但好在唔見有野起!上次呢個位一睇就個知未解決!
完全同你一樣!D肉都係血紅!可能呢個位面積較大!
其餘位置清得幾好!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-6-26 16:43 發表
D血紅傷口都未埋番,師兄你地做完冷凍D血紅傷口幾耐先完全埋番好?埋完之後會唔會變番正常皮膚顏色?

變番正常洗唔洗3個月或半年以上?我做冷凍重手都有D深入,所以都有D疤痕,你地有冇疤痕?
冷凍完既傷口我通常都係2星期到就會埋口!但仲有小小紅左!
不過岩岩呢次呢個大位就冇咁快!仲係傷口!
變番正常應該2至3星期可以了

今日又上左Dr度做冷凍!因為又發現1粒新!
我已經冇食煙,飲酒!但仲會有1粒新!
我問Dr點解會!佢話可能個地方已經有左好耐,不過之前冇發出黎!而家先發!
好在好細粒!Dr話好快冇事!
跟住有2個舊位未清得哂!Dr話都差唔多架喇!接近尾聲!希望啦!
今次做冷凍冇之前咁痛!可能已經慣了!
我問佢駛唔駛戒口?Dr話唔駛!
係一定要戒煙,酒就可以!
加油呀!各位!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-7-12 14:40 發表

師兄見到家鄉啦,加油。我仲有排搞
希望係啦!eric兄!你都唔好灰心!大家一齊加油!不停為你加油,打氣!

大家好!今日番去Dr Ho度覆診!因為之前發現有2粒疑似!
經Dr Ho檢查之後,Dr ho話唔係!好彩!
不過2個疑似位照做冷凍!
Dr ho話今日當你冇新增個案!(終於等到呢1日)冇再出花了!
好開心!1個月之後番去覆診!
跟住我即時問Dr ho打4合1針好唔好!?
佢話等你完全清哂先打!會有幫助防番發!
當然自己知道唔係100%預防啦!

祝大家早日康復!千萬唔好灰心!
保持身體健康,心情開朗!增強免疫力!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-7-26 18:48 發表

師兄,冇再出幾耐算清曬?打4合1針要打幾多次?費用如何?

感謝
eric兄!因Dr Ho話清哂算諗打唔打!所以詳細我冇再追問!
最近你情況如何???

大家一齊加油!支持你!

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-7-26 19:03 發表

恭喜師兄!!
多謝你!

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-7-27 18:13 發表

師兄,唔緊要,下次你問完告訴我們吧。

我黿〞p冇你好得咁快,我諗要捱多三個月吧

恭喜你師兄祝你早日康復重過正常人生活。
最緊要唔好灰心!我曾經有灰心既時候!不過我一有呢d諗法既時候就即刻去跑步!
跑完番屋企又會舒服好多!

我暫時冇番發!都未可以過正常人生活!大家一齊加油,努力!

引用:
原帖由 strange 於 2013-8-19 00:03 發表
各位師兄好!
我D花自2010年中好番,一直沒番發.  
祝各位身體健康!
恭喜哂你呀!
師兄,請問你好番之後!到目前為止有冇食煙,飲酒!?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-8-21 21:25 發表
差唔成個月冇見DR HO 了,好似有DD未清曬,要排到下星期四才有位,其他師好番曬未呀?近期冇乜人 update
eric兄!最近好d嗎?
我都好似有d清唔哂!所以前幾日去搵Dr Ho!經Dr ho檢查之後佢話唔係黎!不過照做冷凍!
順便又番左去政府再驗血!因為已經夠3個月!
anyway大家繼續努力!好快會雨過天晴啦!其他師兄都一樣呀!

引用:
原帖由 sexman1234 於 2013-8-26 11:03 發表
我女朋友一直都有濕疣,我一直都知,但由於佢已經好番無事,我一路都無在意,直至最近,我沖涼時發現自己jj個根位出現肉粒,我對比過上網既photo真係好似,我而家覺得已經末日,番工又無心機,book左Dr.Ho又要去到3/ ...
好明白你而家既心情!
不過比Dr Ho檢查下先!未必一定係!
如果真係有,又發現得早!盡快醫治,好番時間會比較快!
想問下你女友好番幾耐???

引用:
原帖由 sexman1234 於 2013-8-26 11:06 發表
各位Bro,我想問下Dr.Ho冷凍治療貴唔貴,如果我要預一筆錢去醫病,我要預幾多…………
第1次冷凍大約$16xx!
預幾多答唔到你,睇個人!

引用:
原帖由 sexman1234 於 2013-8-28 11:10 發表
我覺得有樣奇怪野,我發現我根部粒肉粒到而家已經差唔多2個week, 到而家為止都係得1千零1粒,又無變大,點解會咁?
中花初期生長速度係咪咁慢?定因人而異....有無兄弟生長速度奇慢架?
如果冇變大,應該好大機會唔係!

中秋節快樂!祝大家身體健康!早日康復!

其實我有個問題想問問,而完全康復既師兄好耐!(中花)我地是否呢一世都不能再飲酒?
完全康復後可以嗎?

我經常出席一d會飲酒既活動,但我係無飲酒了,煙都戒埋了!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-11-11 21:01 發表

正常要好翻2年啦, 就完全OK, 你見之前D兄弟消失哂就知啦, 不過當然唔好多啦, 始終以防萬一, 正常2年後就吾翻發既, 除左再去玩
明白,唔該你師兄!
終於有個日子,有個答案!
希望大家都盡快過d正常生活!

聖誕快樂呀!祝各位兄弟早日康復!2014年忘記過去!開開心心!身體健康!

50 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。