推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-13 10:36 發表 今朝打左電話俾 Dr Ho , 同佢講左我有D疣甩唔倒已經1個星期,佢係一個好醫生,佢叫我上去做多次冷凍。
剛剛去完 Dr Ho 度再做冷凍,今次重手左,現在分享一下:

1) 因為之前誤診半年,衣家D疣又大又厚,上星期二冷凍完今日再去。
2) 今次重手左,成條野腫左衣家番左屋企仲痛緊
3) 有緣睇倒呢個 post 儱s人,千萬不要去睇政府,誤診會令你後悔,早找 Dr Ho 或其他專科
4)今日見倒有兩個師兄都睇 Dr Ho , 唔知有冇鰫O度呢?
5)Dr Ho 今次話要D耐性,因為D疣厚,唔做激光。
6)希望真係會甩啦

真係好想師兄 stanelysex 睇倒呢個 post , 同佢通下電話傾下,佢 case 同經驗可俾倒我動力,我真係好無助,但我有老婆佢好支持我去醫,亦有個好乖好生性翵鄐l,我錯了只希望個天給我一次機會,我希望可以有好番鴾@日,孝順父母和愛惜家人。

引用:
原帖由 paulmok 於 2013-5-12 01:24 發表 介煙有助病情,甘食野方面呢?有無話有特別野吾食得?
Paul 師兄,我都係吸煙人仕,介煙我都有難度,現在只有控制每天食煙支數,不可以再食咁多,對呢個病冇好處。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-13 23:00 發表 今天去了15/F覆診,暫時無新疣。做了HPV DNA test, 如果仲有病毒我就凍多次。第一次冷凍是在上年11月尾。酒我有飮,無食煙,間中食下維他命丸。
師兄,禽日我下午5點上左去,你幾點上去了

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-14 16:47 發表 pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢
Stanlysex 師兄,我真心尊敬你5年後鴾竣悀揭酗艉J褸社y我呢個新人,剛剛PM左你。想同你傾兩句可以嗎?

PM度我留左我手機號碼

相關搜索目錄: 手機

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-14 20:35 發表 Eric 兄,你要放鬆D,治療疣有個過程,當然不想復發,仲好大壓力,尤其是有家庭。我上年九月確診,搽藥膏,最後十一月尾去15/F冷凍,好驚復發,在網上找很多資料,又怕傳染給老婆和小朋友,因為我唔知果D係疣,跟 ...
師兄,多謝你的鼓勵。我有一塊大約姆子甲咁大鴷穸襮頭尿度旁,有D厚。

Dr Ho 第一次做完,只係甩左中間兩小塊,一星期後又上去做第2次,重手左,成條野腫左

有D 其他疣浮起左,有D水出薄A有D疣甩左有少少血水出。

我唔知師兄當初有冇我呢一刻咁大鑊,你當初有幾多粒?厚唔厚

有冇試過疣太厚做完都甩唔倒?

跪謝師兄分享一下

引用:
原帖由 candycandy 於 2013-5-15 09:42 發表 好長時間冇上來, 大家都要加油! 煙酒對身體冇益, 都係盡早戒啦!
Candy 你好,

小弟 Eric , 睇左幾百頁了解左 candy 師姐您 story

師姐近來好嗎?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-5-14 16:47 發表 pm覆左兩位ching了, 總之煙盡量食少啦, 情願好翻好過, 我就5年痛苦, 所以自己選擇, 要5年唔洗諗唔用套同驚傳染比人, 重有浪費咁多錢
做左CDROM 差不多半個月,雖然我唔認識 Tony , 伙記 , Stanleysex 同一D已經好少上黈v兄師姐。但是你地儭g驗令我上左去M Dr Ho , 是神的安排吧。

我的情況算嚴重吧,今日最大果塊疣終於甩左一半,重手左衣家去左疣下面D肉鮮紅同有血水出。呢半年都係去疣,流血,發炎,消炎,出疣。

我都唔知道何年何月才能好番,但只有兩個星期去 Dr Ho 度跟進一次,我明白我治療的路仍然好長好長,雖然 Tony , 伙記呢D樓主和前輩未必再回來睇倒我對佢地儱P激。昨天我還擔心我最大最厚果塊疣唔甩要做手術切除,因為我試過用 wartec 都搞唔甩,衣家俾 Dr Ho 泠凍甩左一半,可能會复發再复發,流血再流血,生疣再生疣。

但無論如何都多謝 Tony , 伙記和 Stanleysex 師兄之前鴾嬤肊M介紹好醫生 Dr Ho 給我們新人,雖然我唔知我會唔會醫得好,但總給了我一個好醫生跟進和目標,不再信政府,自己亂塗藥,多謝上面三位師兄。

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-15 19:40 發表 做左CDROM 差不多半個月,雖然我唔認識 Tony , 伙記 , Stanleysex 同一D已經好少上黈v兄師姐。但是你地儭g驗令我上左去M Dr Ho , 是神的安排吧。我的情況算嚴重吧,今日最大果塊疣終於甩左一半,重手 ...
大家切記唔好用藥水,例如 wartec \ 竹葉草脂 呢D,原因:

1)新長的疣唔厚唔大嬼鷁M可以去疣,但去完又复發又會長厚左
2)用上面D藥水會刺激疣體周圍皮膚,那損左野越長越多,我就係例子原本兩粒約直徑4mm發展成8粒有大有細
3)Wartec \ 竹葉草脂 ,當疣生長厚度到一定程度。上面兩種藥水都已經無法可深入疣體鴽C層,我試過 wartec 兩週療程之後都無法甩掉,最終要去 Dr Ho 度冷凍。

有事一定要睇醫生

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-15 21:00 發表 今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫 ...
Michael 兄,多謝你鴾嬤

以下係我麍搌k:

1. 冰凍痛一定係鵅A人人有花都見受呢D,加油
2. 我第二次冷凍勁重手,因為我D疣又厚又大,衣家出血,甩左疣後D肉鮮紅色,唔知其他師兄係唔係好似我咁陰公
3. 油政佢地同你 check 果兩樣,HIV 同梅。我之前都鰬F府抽血 check 過,果兩個星期之間都好擔心。不過,一般機會不大的。但是,我個人認為,早D check 唔洗日怕夜怕,心安理得,冇事更要感恩神,俾過機會我地只係中花,要做更多好事報答神。

大吉利是儭隉A梅早D知更好,一,二期一般可醫好。HlV呢,我睇過網上有D報導,早兩年已經有新療法,只係於最後臨床,HlV有可能在不久將唔係絕症,只係到現在未百份之一百所以未公布。

其實,我自己麍搌k,不喜勿X,HlV早知早控制,HlV帶病毒者可能多年後才出現病徵而成為AlDS病患。所以,大家唔好怕 check 呢兩樣野。早 chek 早知,唔洗提心吊膽。

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-15 21:00 發表 今日去左油MA地 驗血  ...因為我已經3星期無去查藥...所以我估去到  一定叫我去查藥  其實我只系想抽血驗...當然我十分驚啦...我就祈禱...系甘祈.........點知個人認為既神蹟出現....   無啦啦 佢唔系叫我查藥  佢叫 ...
冇損口,未夠深入?我唔知所以俾唔倒意見,但係呢,有損口會有D痛,D肉鮮紅色(以我為例),出血水 tim ,要有心理準備。

加油

引用:
我做果時都好痛,做完痛到企唔倒起身,佢叫我呌一下先。頭暈暈,唉!

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:47 發表 琴日去左油麻地睇下, 順便問下有關我既病情一開始就叫我入房滴藥水, 但星期六個日已經刮除左, 所以先唔駛滴跟住去見醫生, 醫生都話ok, check 過冇問題, 但之前驗血報告仲未有但問佢問題就有少少唔耐煩咁...其實 ...
有事先會 call 你,冇事唔會 call 你,放心啦中嚝鷛|好微。你會吉人天相

引用:
原帖由 Superdown 於 2013-5-15 23:03 發表 今日睇多左次,同之前一樣,dr 依然堅持係表皮增生
Dr Ho 已經可信的,保險可看多一個皮膚專科確認咁就放心D

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:55 發表 冇錯, 我都覺得早d check 係好d既想問下政府個到, 係咪要自己走上去睇報告, 又或者有事先call你, 冇事唔駛再上去其實講真, 真係驚嫁,  不過點都要check 一check 好d令外你依家如何呀???唔好咁灰心, 放鬆 ...
師兄,我衣家甩左D疣,J頭位 1cm x 1.5cm 約7成甩左,D用血紅色,好擔心啊,其他細D鼣ㄔ洏炕A損口好多,食緊 Dr Ho 俾黈曭〡纂A藥水洗損口,用藥膏,仲有D細粒鴷穸X薄A打算食曬D藥上去睇多次。

你呢?你情況如何?分享一下啊我也關心你的情況

引用:
原帖由 熊貓 於 2013-5-16 01:05 發表 Candy, 好耐無見, 妳幾好嗎?
熊貓兄鰫O度好耐了,你情況如何啊?

同大家分享下

引用:
Michael 兄,

可能姑娘真係要急住入薇東西,其實佢跟DR Ho 做野咁多年,有成幾百至千個以上黈v兄四眼姑娘都習慣左,唔會對你特別好奇喎, 放鬆D啦。

講真,如果我做冷凍時四眼姑娘做 Dr  Ho 助手一起來我都冇所謂,醫病緊要D

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
師兄,我都腫左?請敎一下你話腫左儱N思係疣果個位?

唔太明腫耐D會有抗原的意思,請賜敎一下,謝謝

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 12:29 發表 因為剛剛中招時身體抗疣抗體不多,有復發,之後病毒減少復發就減少。腫的位置就是冷凍的位置。你見到新肉的位置顏色不同,之後就慢慢回復。
明白謝謝

引用:
原帖由 xtim 於 2013-5-15 23:47 發表 琴日去左油麻地睇下, 順便問下有關我既病情一開始就叫我入房滴藥水, 但星期六個日已經刮除左, 所以先唔駛滴跟住去見醫生, 醫生都話ok, check 過冇問題, 但之前驗血報告仲未有但問佢問題就有少少唔耐煩咁...其實 ...
師兄,我都係果句,如果經濟許可應該去睇專科唔好鰬F府茶藥水,我自己都茶左半年最後呢,極度後悔。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-15 23:56 發表 我一次冷凍甩驉A不過腫了兩星期。如果你仲鼵N耐,身體冇抗體,有機會復發,要有耐性。
師兄,想問下你非經驗

你話你去年12月頭開始冷凍

1)開始時有幾多粒疣?茶左個半月之後有幾多粒?有冇變大或厚?
2)開始冷凍每個月去幾次?之後幾耐去一次

雖然每個人黿〞p唔同,但都希望師兄分享一下

相關搜索目錄:

引用:
我衣家去左 Dr Ho 度第二次,有兩粒厚鼣ㄚY未甩,最大塊果塊 1cm x 2cm 甩左7成,有D位置都甩唔倒,唔敢夾硬薄A有少少針尖新鴷X緊。甩左疣果D肉鮮紅有少少血水出,用左 Dr 俾我麍~損口藥水和藥膏好左D,我係今個星期一去做第二次冷凍鵅A要等D皮膚好番下星期五再去清下果D新出麍虳M未甩麍苤A唉。

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 18:21 發表 D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C有家庭有小朋友。9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。11月中,覺得 ...
多謝師兄寶貴經驗分享

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-16 18:21 發表 D疣跟鬻琣n多年,我以為是斑,9月頭手多搞損鬙鰷洁C有家庭有小朋友。9月中去睇專科(唔係15/F),有一粒一定係,一粒疑似,用了wartec一個星期,甩驉A不過之後好擔心復發,之後見到E個網。11月中,覺得 ...
師兄,我和你一樣有家庭有兒子。但你比我幸運,我今個月頭才睇倒呢網,5月7號才第一次睇15F,我由去年12月開始發現,被緑中醫騙左兩萬元。自己用 wartec , 竹葉草脂和3M野到衣家7.8粒。冷凍完J頭3分之1皮膚都係疣,包皮又有4粒,甩疣位置仲有少少出血。只怪天意弄人。

我衣家晚晚都要食安眠藥才能入睡,食左成個月。都唔知㸃算。唉

有老婆又有仔,死又唔舍得佢地,醫又漫長又冇信心,因為我黿〞p算嚴重。

你小朋友應該冇事,祝佢健康快樂,快高長大,祝你一家人一生平安。

引用:
其實呢我自己都唔知冷凍係唔係好過茶藥水?例如 wartec , 竹葉草脂,duefilm 。茶藥水有時覺得冷凍完有損口有血水,用藥水反而那那地少少痛,迷茫。

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 GOG2013 於 2013-5-16 20:34 發表 師兄!加油呀!條路雖然好慢長!但雨後一定會天晴!係度祝福你!大家一齊加油!打贏呢仗!
師兄,多謝你

你又係中花,可以詳細少少分享一下你黿〞p嗎?

我也關心你黿〞p

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。