推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

各位好, 小弟新手, 上周六凌晨玩完驚左成個星期 ><

今日 (7日後) 去Dr. Fong驗RNA,
諗住14日後再去驗埋全面性健康檢查組合,
現時J好似無事, 咁係咪如果上面兩樣都neg,
等3個月驗埋A同梅都無事就OK啦?

我見大家都好推薦Dr. Ho, 我使唔使搵埋佢當買保險 (擔憂中)

謝謝各位!!

相關搜索目錄: 健康檢查 保險

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-18 18:37 發表

師兄,有乜可以幫你?你講出來,我們會盡力的。

其實而家淨係J附近有少少痕, 頭痛同喉嚨痛,
不過又唔知係心理定點,
因為睇其他網站包括心之谷都話無咁快會有病徵
而家淨係諗住7日驗RNA (今日已驗) 同下星期即14日後做

全面性健康檢查組合 (HIV P24 抗原, HIV 1/2 抗體, 梅毒 IgM & IgG 抗體, 梅毒血清測試, 單純皰疹病毒 II 型 IgG 抗體, 甲型肝炎IgG抗體, 乙型肝炎表面抗原, 乙型肝炎表面抗體,丙型肝炎抗體, 衣原體 DNA,淋球菌 DNA,支原體 DNA,人類乳頭瘤病毒DNA分型 (HPV))

3個月後我會再驗A同梅

想知夠唔夠, 所以想請教大家. 謝謝!

相關搜索目錄: 健康檢查

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-18 20:51 發表

Check 左先,唔洗太擔心,吉人天相。唔好再去玩了
多謝Eric師兄鼓勵, 以後我唔會再去玩了. 玩一次驚幾個月, 真係唔病都嚇到病  

引用:
原帖由 michael翔 於 2013-5-18 23:45 發表

識返個女朋友啦...一陣搞到一身野  識女朋友既條件都無埋
多謝michael師兄鼓勵, 我真係好後悔, 希望今次乜事都無, 我會好好咁重新做人架啦

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-20 20:12 發表

如果冇事,要做多D善事,唔好再玩了。
知道...
btw 我喉嚨好似仲痛, 而家好驚, 唔知係心理定點, 又驚 "野" 到屋企人... 但Dr. Ho要星期三下午先得 =.="

收到Dr. Fong既RNA報告, negative,
希望黎緊既檢查全部都係好消息, 吉人天相啦

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-5-21 20:13 發表
你個case應該問題不大。
但願如此啦,
除此以外, 也感謝各位師兄支持,
也希望各位平安喜樂, 身體健康

琴日終於有機會睇Dr. Ho,
佢真係好細心, 好有耐性,
之前我係第二度驗HIV RNA,
果度話3-7日就得, 但Dr. Ho話其實10-14日先準,
搞到我又驚又驗多次 (其實Dr. Ho無逼我, 我只係自己驚),
另外驗埋尿, 希望星期六有結果

我星期三下午去15/F驗, Dr. Ho話2-3日有結果, 我果日已經問詢問處姑娘係有人搵我定點
詢問處姑娘話過幾日自己打黎問
今朝打去問, 佢check完話Dr. Ho既姑娘會打俾我, 之後佢即刻話拜拜就CUT我線

想問係咪正常架?謝謝!

Dr. Ho頭先打左黎, RNA都係neg, 感恩
至於小便既報告就仲未出

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-25 18:11 發表

冇事鵅A放鬆D啦。我仲慘過你啦
多謝Eric師兄鼓勵, 也祝你早日康復.

另外Dr. Ho下午都覆埋我話林, 非林同衣都係neg
我想問呢三樣係咪無空窗期, 而家驗到無就無架啦
謝謝!!

Michael 師兄,Eric 師兄,
事件後我都有祈禱,希望神可以原諒我,給予我平安同健康, 我自知離棄左神, 使到我最近稍為安心一點。希望十個星期後證實乜事都無, 我都希望有機會可以返教會

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-5-28 16:56 發表

你放心啦,有我呢個苦命人包底,你好快好番 Xtim 師兄。話事話,其實 Dr Ho 都有 d cool cool 地,問一句答一句,感覺佢好似好趕咁,個人意見,唔知你地有冇咁儱P覺?可能佢都做到化 X 哂
我都覺, 尤其是佢打黎, 好似好趕, 搞到我都唔好意思問太多,
不過佢都好有禮貌同客氣

我想問有無師兄係去“關懷愛滋“ 驗A同梅?我打去約,條友係咁問長問短,又要我再打去confirm, 而家又開始亂諗野,唔知果度灡瑽蝓I,我又驚撞到識既人。
其實dr. 係咪都有得驗?話晒果度都無咁揚(果度多唔同類型既醫生)。

謝謝各位師兄!

eric師兄知唔知要幾錢?

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-8-9 15:08 發表
我7月中係dr.ho 驗大約$1400, 兩日後有結果!
師兄係驗A同梅?

引用:
原帖由 eric2013 於 2013-8-9 20:27 發表

夠3個月驗會準確D
今日岩岩第90日

頂,岩岩打去dr. ho, 話要下星期三先有 ><

今日去左dr. ho, 佢真係好好人,我話俾佢知夠期驗a同梅,佢之後問埋我驗唔驗埋\,但唔係一定,仲安慰我之前驗過rna同pha無事,今次應該無事,叫我唔好太擔心

終於出左報告, 乜事都無,
好多謝各位師兄呢幾個月以黎既鼓勵,
尤其是eric師兄, michael師兄
希望大家都身體健康!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。