推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

我JJ近大腿生左粒野,初初以為係息肉點知睇某醫生佢話係疣黎
但係無講係咪花,好驚...粒野都有三個月至半年了,我唯一一次就係上年十一月尾
到依家都仲係得一粒,會唔會係花?

去左方醫生度,已經驗了HPV DNA但係個粒野唔係疣黎

不過仲係好擔心,會唔會唔準??

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-10-5 23:29 發表
Dr 點講?鎮定D
係囉,hkgppl兄唔係已經睇左Dr Ho啦咩?

不過我睇完Dr Fong都擔心唔知佢會唔會斷錯症..

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-10-6 11:45 發表
Dr. 仲放緊假!之前係dr ho 到打鱁w同羇 3M..dr 話觀察下先
有特別先返去!!

我都有睇dr. fong... 我既hpv test 係佢果到做架!收到report...真係想死!
因為我初期hpv test 係-ve... 係體驗中心做!
姐係

之前驗係-ve?你之後係Dr Fong個度驗左係+ve???

會咁架咩??
同埋Dr Fong幫你睇個時同你講咩?

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-10-6 16:19 發表
我之前join 羇男仕中心既性病驗查,佢果hpv test係自己用棉棒跟佢既指示掃!
可能掃唔到D病毒,跟dr fong 果次,就我都無要求做hpv test 下,佢幫我掃驉I簹噹X曰後收到report 話有hpv 6 +ve...灰到爆!
跟住打俾 ...
我無去搵dr fong啦,因為佢話無事唔洗擔心,佢本先已說明我個粒唔係,話唔洗驗,
但我實在太擔心,叫佢幫我驗,結果係-ve。
我疑心都幾重所以想遲d都搵dr ho幫我睇睇,dr ho果度會唔會要等好耐?

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-10-9 07:52 發表
連老婆都未講,因為仲未見到疣發出黎,諗住一發出來就講!到時實離婚!

搽羇 3M 莖部多羇白礡A是正常嗎?

師兄,你之前不是話出左D疣出來嗎?白點我都有,但係係我好耐之前已有,係第2D野黎。
但點解無病癥Dr fong都即時同你驗的?Dr Ho個邊又有無同你驗hpv dna?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-10-9 15:43 發表

生左出來一定要冷涷, laser.
外用藥不夠深入.
你可以爬下文.
師兄,我想問一問你,如果有粒花出驉A咁佢會唔會半年黎都係得一粒?你覺得呢粒似唔似花?Thank you

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-10-9 17:12 發表

睇不到相.

我case我不醫不攪佢.
佢無乜點生大(一粒凸起, 似暗倉).
你一攪佢.
藥水, 冷凍完佢會發.
師兄, 唔該晒你解答, 我粒野係有彈性的,軟的, 疣會唔會可以拉長或者有有彈性??? (Sorry, 問題有點多)
幅圖係呢個網度,我之前上網問過大陸D醫生
http://www.120ask.com/question/45684607.htm
想問有去過Dr.Ho驗HPV DNA的師兄, 佢係自己診所做化驗定係拎出去化驗所度做嫁?我睇反之前的POST有人質疑Dr.方的化驗,好怕佢唔準..就發癲了HELP!!!如果係HPV好怕傳染比家人同女朋友

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2013-10-14 02:40 發表

正常一般私家診所做化驗一定交出去化驗所度做嫁.
第一, 一般私家診所無個d化驗器材同專業人員.
第二, 診所收你個化驗費, 已經抽左水. 診所先不會咁笨自己食埋.
          有部份診所直情寫紙(又係有水抽)叫 ...
我真系搞五清楚啊!!個人好亂!!
我就痴啦,如果粒野系甘的樣,你地覺得似唔似系疣?
http://imgur.com/DwkWxXt

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-10-18 18:32 發表

我只可以經驗講係疣既機會好大, 另外就算不確定都係一定要用冷凍去攪掂的, 搽藥一定唔得或唔夠撤底有機會再翻發, 快搵dr啦
Stanley 兄,你個d 都系甘既樣架? 因為我見過dr 同驗過話唔系...點搞??

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-10-18 18:32 發表

我只可以經驗講係疣既機會好大, 另外就算不確定都係一定要用冷凍去攪掂的, 搽藥一定唔得或唔夠撤底有機會再翻發, 快搵dr啦
個DR未驗就已經話五系,我叫佢幫我驗,仲要對準黎掃刀-ve,咁系米姐系個dr唔掂???
我就快自盡拉…

唉,我驗完一次話唔系,驗完第二次話唔系,但係到依家我都覺得佢好似系花...
我半年泥刀系得一粒,冇變大,冇變多,想問CHING們,如果系花會唔會半年刀系得一粒????????
果粒東西搞到我疑神疑鬼..日日都檢查有冇變多變大...
對唔住,煩到咁多位CHING...

回復 17683# 的帖子

唉,我刀想唔再諗。
E家驗左吾系,我刀仲系好擔心,因為上網查左好多資料,話男仕冇一種好明確的hpvtest 喎…… 
甘CHING 你打左針未牙?
我WIKI睇話有HPV刀未必出花,因為有九成的HPV患者唔出花嫁!!
旦驗左知道左如果有旦又冇出花,心理壓力應該仲大。。。。。。

之前爬文見甘多位C兄說冷凍完花會發,甘請問普遍來說弟1次冷凍了多久會發?
謝C兄!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2013-12-5 10:19 發表

睇情況啦, 剛起既疣大約2-3日就伯翻發, 冷凍係最好既方法, 比較方便同深入, 唔洗攪咁多野同吾會整到下面損哂, 藥水就最差
Stanley師兄,甘如果翻發,會系同一個位定是發在附近位置?還是會吾會由J頭發到去陰囊/肛門?

引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-12-9 15:28 發表
一般復發會在三個月,三個月后到半年少D,半年后都冇就很OK。
你老婆原諒了你,你過了這几個月就沒事了。
C兄,系3臚内會翻發定3臚諝開始翻發?

Thanks

sorry,甘多位c兄,請問有沒case是皮膚變了深色但沒凸起的花??

一點兒都唔凸起但變了色,會唔會是花呢???

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-9 10:03 發表
我試過, 同你的情況一樣。 都是見下醫生, 要用醋試。 會有反應的!!!

醫生怎講??個D是唔是花??花不是應該凸起的嗎?????
另外想問,話花會變白是咩意思,整粒凸起變白定還是只有個頭變白?

引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-13 18:54 發表
你有否打左四合一針? 我已打了兩針。 有問題的地方都用電電灼了。 還有兩個可疑的,但Dr. 又話唔是。

Dr.都好有自信,最後只是用醋試了一個位。另一個位就無用醋試。 現在又有少少凸,日前自己用指甲挖下又唔見了 ...
[url=http://xocat.com/f/post.php?action=reply&fid=83&tid=431&repquote=22030551&extra=&page=711###][/url]
引用:
原帖由 又行錯路 於 2014-1-13 18:57 發表
有無師兄可否講下,有醋白反應是否已中蕉?
我沒打,亦吾知自己有沒中.潛伏期是不是八個月內都不知,有人話1年幾2年先出,甘我就終日疑神疑鬼,沒完沒了!!!
但醫生話你不是就應該不是,你是睇dr.ho?
另外網上說,有醋白反應都不一定是wart,有D皮膚位無wart,好像話有角化都會有醋白反應...這病真系令人擔憂,吾知自己有沒事

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。