推介:| 調解員課程 | Makeup Course | Hypnosis course | English course | NLP training | cissp cisa cism | 營養學課程 |

56 123
發新話題

第一次中招(新版開始)

新人報導。好灰中花。

其實都叫活該。 自己有個好好家庭,老婆又幫我生第二個女的時候,我郤做錯了。
回想過往,由未結婚我出去玩,有一次無套自己都怕到死,當時老婆都背嫁我,五年後自己又錯。 無面見老婆同仔仔,有想過自殺,但又唔可以放下仔仔、老婆及囡囡。

我出去玩是好少,無套吹,有套做。我好少出去玩的經驗, 條囡有心害人,當晚做完先知有問題,原來條女肛門有好似痣瘡的東西,完全睇唔到屎眼,真的以為是

痣瘡。 第十四日到中環做 HPV DNA, P24 及梅。第三日知到中了 HPV 11, 接著找資料,90 % 人會無事, 但事實並不是這樣。

個女出世當晚(還有10日剛好去玩後的三個月),我自己發現袋

袋有問題,找家庭醫生,看了無事又用刀子除了,接著幾日後又有類似的東西。 個心開始震,留意一個月,又睇家庭

醫生話,今次是 WART, 個人又震個,即做電灼。過了15日又發現二點可疑的東西(

袋),留意了14日及7日,昨日DR HO 睇話唔似,但又有變白。 真的中了。冷凍了,現在都唔可以點。昨晚又見4粒,睡醒郤唔見了。唉•......

相關搜索目錄: 結婚

現在出的位置好散,根本唔知在那。 因事後洗澡又用了她的毛巾。 真是唔死都無用。請問可以點做?? 用樂美得可以嗎???
老婆唔背理我,問了多次身體有否異樣又是唔理。 個女出世成日吐奶,唉.......
第14日檢查到有問題時到現在己打4合一兩針了,還有甚麼可以做,真是好灰。

個家散了,對上雙親都好擔心,家人都知道。 真是太遲,怪自己傻,太易信人。

141???

好細,細到好似最細的針,又唔是特出好多的,手莫唔覺。 另一個位是平的,顏色唔同,有好少好少厚皮。

返來用套同老婆行過。

引用:
原帖由 yujue1 於 2013-12-5 14:44 發表
條女141嗎?
生Wart有幾大粒?
同埋點解會影響個女? 很久以前吧

保持正面心態吧!勇敢面對

師兄, 我見你之前都好勁, 想問下, 約幾多個月開始轉好?

電灼一次, 電灼可以好深入, 冷凍比較表面. 電灼有痕. 冷凍應無明顯.
引用:
原帖由 eric2013 於 2013-12-6 01:19 發表

Don't worry so much . I have same feeling when I suffer wart since last Dec.2012 . It's need time and money to recover. I almost 99% OK now.

You choice Dr Ho. is correct .

未, 剛第三日.
引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-12-5 15:07 發表
師兄,做鬻N凍後,D疣有無脱落呀?

其實現發病剛第二個月, 現用樂得美會比較好嗎? 有無師兄或師姐教路?

是就最好。其實你們有無試過生了出來,第二日又找唔到?

花花其實是點呀?? 我現見過兩種,第一是平的(顏色唔同,但有醋白反應); 第二種是突出少少,用指甲推得走,接著底部見有白根。完全唔是網上的那會事。

這段日子點先可以過? 已經受夠啦。
引用:
原帖由 byestar12345 於 2013-12-6 23:26 發表
[quot原帖由行錯路 於 老013-12-冇 10:30 發表
其實現發病剛第二個月, 現用樂得美會比較好嗎? 有無師兄或師姐教路?
如果有花用冷凍比較好。
如果有用套你老婆 ... [/quote]

回復 17722# 的帖子

唔知是否打了針,我見到所為花,是一粒好細好細的凸出粒。 肉色的。

見了好多人都講花可以根治。其實真的嗎? 還是反發時間長了??

真是好灰,個心一路都未平伏過。對唔著老婆,仔仔,囡囡。一個美好家庭自己唔要,換來一身問題。世上無人好似我咁仆街。
唔知幾時會好/可以好?? 5年前都叫其他人唔好去玩,點知自己郤做錯了。

老婆現留下來了,但都唔知可以點。老婆想我去反之前的自己,但自問真的有點難。 因唔知身體何時可以正常返。這個病一日就真的可以有變化,次次發現都是要自己好細心檢查,其他人都好會咁細心。最煩是唔痛唔成,有了都唔知。

回復 17728# 的帖子

多謝你先, 但我都唔明, WART 就算是剛剛出都應是有少少特出的吧? 會否介線分明? 我的都好唔明顯, 就算摸落都唔感覺到有分別。

應三個月內
引用:
原帖由 yujue1 於 2013-12-9 23:35 發表
想請教 花 潛伏期多久?

例如你性行為之後幾多日會生出黎?

昨晩發現又有二點紅了(春袋), 有明顯界線(好似比較光及滑),但又是平的,完全無分別。 有無師兄有類的事件??? 或者有否師是生花在袋袋的,如是在袋袋又會是點的花樣??? 請各位長軰幫忙。

[q無凸起ote]原帖由 mybaby899 於 2013-12-12 20:37 發表

好小花生起袋袋,你去睇醫生醫生點講??如果係,凍左佢咪得, 過份擔心都無用。你袋袋果D痕唔痕?咩色?有無凸起?如有懷疑最好睇醫生。 [/quote]
唔痕,平的,但好明顯深色了。上星期三先見完何醫生,今星期二先出現這現象。
其實,剛要出的花是怎樣的?

各位師兄,想問下如果表皮是平的,但用電筒照又見到有明顯唔同,咁會否是花?? 都發現了約一個月,但又無變化。

如果是花無留意及唔理佢會點? 會否自己自身清除?? (1年內)

我約了見DR. 啦但都想問下各位意建。

同時,你們是點同DR. 講通的, 我指的是有疑似的點先問還是一個范圍咁檢查/測試。

其實之前都出見過DR. 三次,第三次有二點我指俾佢睇,但佢都話唔似,但又有醋白反應。(己凍了)  所以我都唔知所謂花其實是點!!??

之前,有兄弟講過,花應該是在表皮上,但過往我兩點都是可以拉平的(有明顯分別,手感分唔到高低)。

又有個問題,如果有花真的太細了,如果又無理佢,最終會點???

過往,這里有好多兄弟都凍過,也有凍漏了,咁有否兄弟分享下。

漏了,是否會自己免疫力打倒隻病毒!!??

引用:
原帖由 hkgppl 於 2013-12-30 10:46 發表
dr ho...會幫你詳細檢查,但你都問下疑似地方係咪,
自己都要keep留意, 睇下有無變化!
如果連佢都唔cfm. 就做dna test針對果個位置,或冷凍左佢!

我試過, 同你的情況一樣。 都是見下醫生, 要用醋試。 會有反應的!!!
引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-6 16:16 發表
sorry,甘多位c兄,請問有沒case是皮膚變了深色但沒凸起的花??

一點兒都唔凸起但變了色,會唔會是花呢???

你有否打左四合一針? 我已打了兩針。 有問題的地方都用電電灼了。 還有兩個可疑的,但Dr. 又話唔是。

Dr.都好有自信,最後只是用醋試了一個位。另一個位就無用醋試。 現在又有少少凸,日前自己用指甲挖下又唔見了又無出血。又唔知是不是。

有這個病,真是人都癲。只可以靠自己。

3M要用一個月先有用,但它只是增強自已的免疫力。是不能去wart. 有錯請指正。

這病能否根治根本無人知,個個唔同。
引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-9 11:12 發表

醫生怎講??個D是唔是花??花不是應該凸起的嗎?????
另外想問,話花會變白是咩意思,整粒凸起變白定還是只有個頭變白?

有無師兄可否講下,有醋白反應是否已中蕉?

現在都近半年啦, 有問題的

位置

都唔放過(己凍及電),現好似無其他的位置了。

引用:
原帖由 helpmeplz 於 2014-1-14 09:30 發表

我沒打,亦吾知自己有沒中.潛伏期是不是八個月內都不知,有人話1年幾2年先出,甘我就終日疑神疑鬼,沒完沒了!!!
但醫生話你不是就應該不是,你是睇dr.ho?
另外網上說,有醋白反應都不一定是wart,有D皮膚位無w ...

反發是否好明顯? 有否凸起?
引用:
原帖由 sblade 於 2014-1-18 20:11 發表
Yes

剛剛洗白白,發現上次有問題的地方好似又有問題。又是表皮下,但有明顯扛起。咁是否又返發╮(╯_╰)╭??

約有幾大直徑? 凸起手摸到有起級? 位於那?

這病真是要努力,唔煙唔酒,早睡。大家努力。
引用:
原帖由 sblade 於 2014-1-19 00:09 發表
凸起, 基本上是還源

56 123
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。