推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

26 12
發新話題

華工血淚史之新機場

想當年, 小弟被安排入數碼港時同域加兄一樣, 朝早响田灣坐船入去, 下午食飯就响裡面個飯堂食, 夜晚收工就坐大船坐到去中環, 好似俾人放逐甘

域加兄响泰x做?

內裝野宜家好唔做?

我就永遠做唔到你個行頭d生意

我地賣野嘅價錢去唔倒你地既要求

玻璃

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-19 06:52 PM 發表

冠, 藝, 新, 你乜嘢字頭先
"金"字頭

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-19 06:52 PM 發表

冠, 藝, 新, 你乜嘢字頭先
"金"字頭

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-20 01:37 PM 發表

嘉菲做一期大樓,感覺數碼港o既 planning 好差........

當年機場唔搭朝早船入去都可以坐車去地盤入口搵地盤車接,但係數碼港就落車至少要行半個鐘至到...................

o係地盤走仲大檸樂 ...
我計過若果由銀線灣村行上去域多利道都成百級樓梯

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-20 05:15 PM 發表

office C1 樓.......

第一次見識一路驗消防時架消防車入緊EVA,一路o係外牆改緊棚!!
保記d野係咁上下啦

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-20 12:15 AM 發表

金怡
果然係行內人

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-20 05:58 PM 發表

佢地唔係做李生地盤就唔可以咁大權力
之但係佢地做親都係同李氏有關係

佢地响HK都無乜野攪啦.... "貝沙灣R4B, R5", "天光道", "觀龍樓"....無啦

唔過大海做邊養得起甘多人

我d老友都唔想返HK做

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-20 11:28 PM 發表

上年花紅係咪好多呢
貝沙灣三期搵咗美亨咁多錢
我都想分呀, 我又唔係sales.....

再講我地d片同國產野唔同, 我地淨係蝕匯率都蝕死, 歐羅對港紙唔同對美金, 又唔係fix rate, d原材料氧化左又耍自己補, 報價時又無圖無尺寸, 根本唔知切材率係幾多....與其話加工商搵佢地錢, 不知你話蝕住做更加貼切...

話時話, 美享跟住都幾多野做喎

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-21 09:00 AM 發表

我之前做朗x坊都係成個地盤都係積水都話驗消防, d阿蛇嚟到小到七個一皮
天凶之城就係一個好例子

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-8-20 07:26 PM 發表

呢度係會勞氣d,但係因為期緊,真係可以迫到進度出黎.......

放左工就生活節奏慢好多,消費亦比香港平 
我d老友日日放工就happy hour, 不知幾happy

Veag兄, 宜家響邊樹發財呀

做內裝好過做鋁質啦

怡x/華x/德x/恆x ?

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-21 02:25 PM 發表

無咁大, 我都係判佢地嘢做炸
有得做好過無得做, right

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-21 02:25 PM 發表

無咁大, 我都係判佢地嘢做炸
有得做好過無得做, right

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-21 08:09 PM 發表

好數就做
學我老細話 :  
舉腳贊成

要睇你想用乜有色玻璃

引用:
原帖由 vegawong 於 2006-8-28 12:15 AM 發表

後期好好多, 有飯堂, 有宿舍, 又有賭船, 你話以開心
仲可以坐船去零丁島tim

26 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。