推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

[建議] 王風雷傳

最真實係大帝國老闆話
"每個角色再拆一本書出黎賣,今之發硬呀"

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-31 10:32 發表
推介一套講"肉王朝"0既電影俾各位, 要用心欣賞呀!!唔好0散我一番心血.....  
我每次睇到檸檬出場,便訓著,所以到依家都未睇哂成套戲!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -4 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本� 2008-8-31 15:23
  • 冰河 威望 -4 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本� 2008-8-31 15:23
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-30 17:15 發表
第二重天係"逆轉思維"...
我以為自己喺度睇緊《武神》
咁玩法...王風雷都唔駛旨意返《龍虎門》h:" />
遲d去那味星打菲利........

今期又痴左!

1)暗黑冰火2重天出招後手又痛,咁麻煩,風雷練來把鬼咩?

2)第一期風雷既暗黑冰火可以壓坐金羅漢十關金鐘罩,今期暗黑冰火竟然可以同金羅漢8-9關有得打.....咩事呀?

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-8-31 23:55 發表
今期又痴左!

2)第一期風雷既暗黑冰火可以壓坐金羅漢十關金鐘罩,今期暗黑冰火竟然可以同金羅漢8-9關有得打.....咩事呀?
金羅漢傻的嘛,傻佬打幾班ge!
再加上金羅漢0甘大份,按老黄的理论,威力几何级上ge!
所以金羅漢8-9關有得同暗黑冰火2重天打一啲多唔奇!
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
今期又痴左!

有一段文字解釋的.....

另外呢d舉動係抄美國漫畫既, 但問題係王風雷,王小龍同火雲邪神都強調係同而家龍虎門既時空係一樣...如果唔提就好玩好多, 好似蝙蝠俠同超人可以變喪屍. 超人死又可以響其他書繼續....
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
今期又痴左!

金羅漢當時被鎖功力,所以戰鬥力唔足,而家回復十足功力,所以勁好多~

引用:
原帖由 阿左 於 2008-9-1 08:14 發表

金羅漢當時被鎖功力,所以戰鬥力唔足,而家回復十足功力,所以勁好多~
之前普通冰火七重天唔夠十關金鐘勁,比人打到夾著尾巴走,已經係奇!
依家暗黑冰火二重天打唔夠十關先叫有d優勢,不過隻手又話有問題,一時心有事,一時手有問題
咩春冰火七重天?走去問小苦同伏虎拎九陽神功練下好過啦,起碼去到8陽,又可以叫小苦佢地幫佢速成!幾個月就有8陽,最基本個心唔會痛,手唔會有事~~~~

就是 就是,除非暗黑冰火三重天是无限重生啦,否则练来也没用,威力一般,练成又等如自杀,王小虎一直老屈,大部份旧读者也不想见到他,一是见得太多,二是白痴,三。。。。。。

引用:
原帖由 enos 於 2008-9-1 11:39 發表
就是 就是,除非暗黑冰火三重天是无限重生啦,否则练来也没用,威力一般,练成又等如自杀,王小虎一直老屈,大部份旧读者也不想见到他,一是见得 ...
唔好再講小苦既唔好野......因為太多啦,寫多幾版都未完
總之佢就係唔好啦

王風雷破盡天下武學vs劍妖齊天下武功於一身

真係睇到都覺得有語病.......

... Sorry, Content deleted, moved to "Lung Foo Moon" Thread ....

香港蝙蝠俠 | 有事Send"蝙蝠"短訊比我!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-3 23:31 發表
王風雷破盡天下武學vs劍妖齊天下武功於一身

真係睇到都覺得有語病.......
《王風雷傳》成功掀起新話題,吸引力和當紅的《天子6》有得比,李中興編劇還真有一套...(笑)

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-1 17:22 發表

之前普通冰火七重天唔夠十關金鐘勁,比人打到夾著尾巴走,已經係奇!
依家暗黑冰火二重天打唔夠十關先叫有d優勢,不過隻手又話有問題,一時心有事,一時手有問題
咩春冰火七重天?走去問小苦同伏虎拎九陽神功練下好過 ...
我都睇到頭暈暈, 究竟暗黑冰火二重天係咪勁過冰火七重天呢??   

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-1 09:22 發表

咩春冰火七重天?走去問小苦同伏虎拎九陽神功練下好過 ...
下下期王風雷練成第三重天<突破空間>,"吊那星"人到地球將龍虎門班人當"螞蟻"殺曬.....
龍虎門    改為  龍虎門2-"吊那星"   

老邪頭痛都醫得番....唔知劍妖之後會唔會變番正常人呢...... (生番"子孫根"出黎都得bor )

回復 340# 的帖子

下期『第三重天-破九陽神功』,看來繼小龍後被風雷轟爆的是小虎 ...

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-9-5 14:12 發表

下下期王風雷練成第三重天,"吊那星"人到地球將龍虎門班人當"螞蟻"殺曬.....
龍虎門    改為  龍虎門2-"吊那星"   
0.1秒停頓可以出106指.
即係1秒可以出1060指.
相信除左"吊那星"人之外, 都無乜可能做得到.......

真係睇到人到痴

暗黑2重天同金鐘罩9.5關可以互片.........

如果金鐘10關同暗黑2重天打,可能又係暗黑2重天輸,咁同之前冰火七重天時候比人打到夾著尾巴走有咩分別????????????

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-9-10 16:57 發表
真係睇到人到痴

暗黑2重天同金鐘罩9.5關可以互片.........

如果金鐘10關同暗黑2重天打,可能又係暗黑2重天輸,咁同之前冰火七重天時候比人打到夾著尾巴走有咩分別???????????? :sauja ...
即係編劇又自打咀巴
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

本帖最近評分記錄
  • 休谷客 體力 -20 惡意灌水 2008-9-13 09:25
  • 休谷客 威望 -20 惡意灌水 2008-9-13 09:25
  • 冰河 體力 -40 惡意灌水 2008-9-11 14:46
  • 冰河 威望 -40 惡意灌水 2008-9-11 14:46

我俾今期甘小文嘅「小流文」笑死!

尤其係「冰火」那 part,搞到我把口中的檸茶噴到本書濕哂!

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-9-12 13:47 發表

尤其係「冰火」那 part,搞到我把口中的檸茶噴到本書濕哂!
好彩你唔係飲緊豆漿,椰汁等既野,如果唔係就好似顏射王風雷......傳

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 魯魯修 於 2008-9-12 13:47 發表

全本書最好睇就係呢版..... 剩係呢版都值14蚊.............
不過今期都算打得幾好睇..總算唔會覺得失望....
不過最後o個版.....小龍都殺得...小虎做乜唔殺得???(而且只不過係假人....,)
比著係我..一定殺個痛快~~

相關搜索目錄:
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期老金靠風雷的助力短暫上到十一關,風雷面臨暗黑第三重天的考驗,對手是代表九陽神功的王小虎幻象,下期『不能殺的兄弟-王小虎』,專欄預告再下一期『不敗神話-洗髓經』...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。