推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2007-5-25 17:47 發表

吳唱K-冷血
馬國明-鐵手
林?-無情
陳鍵鋒-追命
唔睇!!次次改到不知所為!!吳唱K做四大名捕任何一個都唔適合!!
馬國明做鐵手,No way!!
陳鍵鋒做追命,...佢冇表情架喎!!

我都話唔好拍架喇!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-5-25 21:30 發表
唔好啦,tvb次次都搞到人地d小說唔知似咩....上次大唐雙龍已經......

講返今期,劇情都比我估到哂
唯一唔明係下期標題
"沒用的瘋迷",到底可以點拆,拆到佢0既意思變成好勁呢....
沒用的瘋迷,....大家以為佢係沒用的,瘋迷!!

相關搜索目錄: 小說
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
唔好啦,tvb次次都搞到人地d小說唔知似咩....上次大唐雙龍已經......

唯一唔明係下期標題
"沒用的瘋迷",到底可以點拆,拆到佢0既意思變成好勁呢....
好明顯"瘋迷"是擅用"攝心術"一類的功夫,所以攪到武當三絕劍既天劍殺左自己兩個師弟(下期仲話冷血也會領呢招)。所以"沒用的瘋迷"應該係講瘋迷殺人"沒用自己雙手",而係靠中了佢D攝心術既人代勞;也許瘋迷本身不會武功,只會攝心術,所以話佢"沒用"囉;又或者講佢既攝心術可以"沒"收其他人黎"用",所以叫"沒用的瘋迷"low;又有可能講瘋迷既懾心術一出,佢既敵人馬上變成"沒用"等等...

完顏決要小草做佢既女人,係咪因為要留種??

今期完顏決終於完了小草大姐多年"慾望"而要小草做佢既女人,可能因為阿骨打先前要完顏決殺哂自己既家人朋友做為賭注,令完顏決依家只餘下小草一個親人,而佢要踏上既征途,隨時會無命,所以佢要小草為佢留種,唔知係咪咁呢??

引用:

唯一唔明係下期標題
同意呀, 大唐雙龍傳改都唔清唔楚, 改埋四大名捕我驚連漫畫都唔再睇

今期,無情一出手,一招「口爆」,已經K.O.用毒既一翼!! 金帝十一翼,名大於實。瘋迷用催眠術令冷血襲擊「布條仔」。一劍刺中「布條仔」咽喉…. 但我相信「布條仔」冇事!! 只要無情出手,唔需要埋身就可以K.O.埋瘋迷,因催眠術遠距離冇用!! 但下期話無情用左個好笨既方法,笨得要死…係咩方法呢?? 另外,下期諸葛先生逃脫,睇黎都係扮野居多。

引用:
原帖由 qaswqaswq 於 2007-5-29 15:20 發表
報到,以前叫劍皇,但個名比人用左....頂....用新名,但pic 冇變~
呢句野好似之前「唐不阿奴」兄講過喎!!
http://forum.timway.com/f/thread-403-1-1.html

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 15:35 發表

呢句野好似之前「唐不阿奴」兄講過喎!!
http://forum.timway.com/f/thread-403-1-1.html
haha,難得你記得wo

and樓上個位,你抄我post,咩野居心呢.....

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-5-29 21:37 發表

and樓上個位,你抄我post,咩野居心呢.....
banned !

引用:
原帖由 冰河 於 2007-5-29 21:50 發表

banned !

監制杜比離開玉記喎!!四大既質素會唔會因此下降呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 14:14 發表
杜比走..會去邊呢??
佢會唔會拍呀葉明發出書呢???
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

哈哈∼我回來了∼有布條仔就有我∼

睇完今期後有D覺得布條仔真係慘∼

布條仔同樣係四大家...但係漫畫入面幾乎係配角...戲份比周白宇更少∼

而家一出場冇幾耐編劇又想殺死佢....布條仔真係慘

瘟疫呢個角色仲算合理....但瘋迷就好牽強...

直情唔使望人....只要係一定範圍就可用腦電波控制人....

好似第三頁天機子無望瘋迷都high野...

仲勁個x-men2控制X博士坐輪椅既怪人....
引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-29 22:14 發表
之前杜比監制四大都算不錯...但四大錯字比較多..

我反而覺得劍橋D畫風差左...第9頁最下同15頁下右畫到無情好怪....

布條仔唔好死呀

引用:
原帖由 卍白虎卍 於 2007-5-30 18:53 發表
之前杜比監制四大都算不錯...但四大錯字比較多..

我反而覺得劍橋D畫風差左...第9頁最下同15頁下右畫到無情好怪....
同意今期無情畫得好差,到底係唔係劍橋畫....

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-30 20:31 發表
布條仔唔好死呀
我相信「布條仔」冇事!!

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-5-30 20:31 發表
布條仔唔好死呀
一樣要求布條仔唔好死
引用:
原帖由 小小力 於 2007-5-30 23:20 發表

同意今期無情畫得好差,到底係唔係劍橋畫....
我覺得劍橋畫得最靚係開頭個幾期~D水墨風格一流

ex.第一集第8頁全頁~水墨風格冷血畫得超級好

引用:
原帖由 卍白虎卍 於 2007-5-30 18:53 發表
第8頁的丁冉冉五官都畫得幾馬虎。以前漫畫《四大名捕》就係掂在有好的劇情加劍橋的畫功。如今《四大》d格愈來愈大,故事交代得少令到我o地追得很悶(打兩個人都搞成一期),連d畫功都唔多掂,唉...

《四大》係我唯一會買的港漫,希望佢唔好迫我cut書。

睇左今期,我都怕杜比一走,劇力會下降,你知啦,名捕賣開劇力同合理性ga ma~~一陣又走d吹水七日鮮出黎,我一定cut書

仲有,我覺得布條仔唔會死
冷血似係扮中招,佢把劍,應該用內力逼彎左,扮穿過。

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-5-31 19:33 發表

第8頁的丁冉冉五官都畫得幾馬虎。以前漫畫《四大名捕》就係掂在有好的劇情孕捶潃茪H都搞成一期),連d畫功都唔多掂,唉...

劍橋依家紅左,好似邱福龍咁,係咁俾老黃炸乾,又要幫手畫呢樣又要畫個樣,仲邊有以前咁專注畫四大呢? 走樣係必然既事,唉!! 依家剩番編劇林壹壹獨撐台戲,希望仲有D睇頭啦!! (我從第一期追到而家,都係覺得唐門之前既四大較吸引 -- 除左圍攻唐十五個幾期例外)

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-5-31 19:33 發表

第8頁的丁冉冉五官都畫得幾馬虎。以前漫畫《四大名捕》就係掂在有好的劇情孕捶潃茪H都搞成一期),連d畫功都唔多掂,唉...

我已經停左無買……大家以上講既都係我想停既原因。

另外我見編劇都好似比以前差dd……唉~
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-6-1 09:30 發表

我已經停左無買……大家以上講既都係我想停既原因。

另外我見編劇都好似比以前差dd……唉~
真係可惜....

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-6-1 01:06 發表

劍橋依家紅左,好似邱福龍咁,係咁俾老黃炸乾,又要幫手畫呢樣又要畫個樣,仲邊有以前咁專注畫四大呢? 走樣係必然既事,唉!! 依家剩番編劇林壹壹獨撐台戲,希望仲有D睇頭啦!! (我從第一期追到而家,都係覺得唐 ...
e...又話關老黃事....
唔怪得連肥良都話...
有乜事,一定係漫畫老闆唔0岩

客觀d講,有邊本劍僑既作品唔越畫爛架,以前d天人呀,八仙道,畫畫下比曬個助手當主筆添呀
無論是愛與被愛,也是串步難行

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。