推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-1 15:36 發表

真係可惜....
我諗可惜既係四大名捕……好好一本書,質素愈來愈差。

當然,如果有起色,我會再買。
得之我幸,失之我命。

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-6-1 16:54 發表

我諗可惜既係四大名捕……好好一本書,質素愈來愈差。

當然,如果有起色,我會再買。
以劍橋來講,能Keep到一本“高水準”的“周刊”過200期已經是一個奇跡!
想當年劍橋D書,出到周刊的(如賭聖)質素差到。。。。
質素好的(如超神),就要出年刊。。。。
看來奇跡已經到盡頭,我們要做好心理準備Cut書。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-6-1 16:11 發表

e...又話關老黃事....
唔怪得連肥良都話...
有乜事,一定係漫畫老闆唔0岩

客觀d講,有邊本劍僑既作品唔越畫爛架,以前d天人呀,八仙道,畫畫下比曬個助手當主筆添呀
佢唯一可以話係完整一d既作品咪係超祌Z第一部囉。

香港漫畫以大工廠式生產,作者就好似返工咁返,作品斬開十多個部份分比十多個人去做,景人唔夾成日都有,連主角都可以變晒樣,真係好難過。

講真,我今日就係以為劍僑只係名義上既主筆,每次最可觀既圖,我都認為末頁既下期封面初稿,可能只有尼張稿係佢手筆囉。

其實唔但止係四大/劍僑,可以話,整個香港漫畫工業都問題多多。

日本多數係作者為本,作者相對比較獨立,好似小家經營,作者完全對自作品的質素負責,雖然都有景人唔夾既情況,但未至於主角變樣呀!
得之我幸,失之我命。

唐十五好似好驚唐敗咁,點解呢??

唔知各位覺唔覺得瘋迷好似以前龍虎門嘅瘋妖同醉拳嘅腦魔呢

引用:
原帖由 8366 於 2007-6-6 11:08 發表
唔知各位覺唔覺得瘋迷好似以前龍虎門嘅瘋妖同醉拳嘅腦魔呢
話哂如意七轉都威過一排,腦魔造就左老祖宗出黎
但瘋迷就冇咩表現lor......

講返今期
終於肯介紹下十一翼其他人。雖然,好想睇鐵手大戰阿拳,但希望唔好劇情要走到呢一步,因為太公式。我情願睇唐刃打阿拳,一面倒,會好睇好多。
地藏,睇怕打起黎都唔係咩高手,零期望。

and,而家咁計,唐十五依舊係最好打個個.....八倍功力,阿三、神候、元顏決、唐不敗都要死。我而家最想睇大觀園個五個元老點死.....

下期神候會金帝,我估神候會同佢玩一場遊戲,用佢自己條命黎玩0既一個game。

因為要結婚,今日先睇呢期........
元顏決既目的,係唔係想調走十一翼,借神候殺金帝呢??

相關搜索目錄: 結婚
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-12 09:10 發表
結婚?
恭喜曬!!!
祝你雙喜臨門!!!!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-6-12 11:25 發表

結婚?
恭喜曬!!!
祝你雙喜臨門!!!!
雙喜臨門??
Anyway, thanks!!

計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-12 12:01 發表

雙喜臨門??
Anyway, thanks!!
買一送一阿!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-12 09:10 發表
恭賀力兄新婚之喜!!

小弟雖身在台北,但若有任何需要"技術指導",小弟絕不"秘技自珍",所以力兄盡管PM給小弟,小弟一定知無不言,絕對令力兄與大嫂滿意滴...

引用:
原帖由 a1771550 於 2007-6-12 15:23 發表

恭賀力兄新婚之喜!!

小弟雖身在台北,但若有任何需要"技術指導",小弟絕不"秘技自珍",所以力兄盡管PM給小弟,小弟一定知無不言,絕對令力兄與大嫂滿意滴...
多謝多謝....

恭喜恭喜!!!!
祝力兄有心有力.....hehe

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-6-12 21:46 發表
恭喜恭喜!!!!
祝力兄有心有力.....hehe
多謝多謝

今期真係俾我估中元顏決既目的係想借神候殺金帝!! 但,神候同金帝亦同時估到!! 呢D咁既計謀真係….. 唉!!! 相反金帝就聰明得多,唔同神候硬併,可能反過黎制住神候同元顏決!!!
唔明既係,金帝剛剛同班女「大戰」完,仲點狀態十足?? 咁既狀態對住神候都可以打贏?? 神候又會唔會信自己打唔贏咁既阿骨打?? 如果有信心打贏,又點會接受賭局??
另一方面,蘇夢枕好有做領袖既風範,仲一個打咁多個六分半堂堂主而不敗,勁!! 到底佢點樣扭轉敗局呢?? 另外,二堂主雷動天好似都幾勁咁!!

今期,唔明點解無情話只要佢地唔急,敵人就會自己送上門??敵人捉公主同小珍既目的到,就係係中原群雄自投羅網,讓大宋同西夏決裂。如果佢地心急,不如一早叫十一翼直接攻擊四大喇!!....
但,十一翼又真係中計喎,真係奇!!
另外,蘇夢枕有唐刃同唐瀟雨幫手而脫險,但三個打三百幾個,當中仲有六個所為高手既六分半堂堂主…. 睇黎六分半堂真係得兩個高手,唔怪得知只可以同金風細雨樓平分天下。後者日後既強大,同唐門既財寶應該有直接關係…
下期,「五大聖王」,到底佢地會唔會幫蘇夢枕呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-6-20 09:38 發表
今期,唔明點解無情話只要佢地唔急,敵人就會自己送上門??敵人捉公主同小珍既目的到,就係係中原群雄自投羅網,讓大宋同西夏決裂。如果佢地心急,不如一早叫十一翼直接攻擊四大喇!!....
但,十一翼又真係中計喎, ...
三個打三百幾個ok ga,話哂佢三個係頂尖人物,而六分半堂除左低首神龍同雷損,真係幾廢ga。

講返今期,我估阿三可能係最好打,佢為左比面阿骨打同完顏決,先扮第三....而來者亦未必係阿三,可能係十一翼中的易容高手,目的係一試四大的虛實。

我就唔睇好五大聖王,佢地前身係元老,但如果元老王已經係最勁,佢五個真係冇咩睇頭.....仲有,如果唐十五早到一步,佢五個死識都未定.....如果唐十五未到,呢幾個人槍口一致,都或者可以同唐十五打下0既

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-5-30 00:17 發表

杜比走..會去邊呢??
佢會唔會拍呀葉明發出書呢???
杜比自己開新公司。

引用:
原帖由 冰河 於 2007-6-24 15:51 發表

杜比自己開新公司。

我一定會比錢支持買佢d書....如果值得我比既話~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期,神候同金帝既文鬥真係好兒戲。大家吹下水咁就話分出勝負。

五大聖王現身,但睇個樣好打極有限,...
三聖王對唐刃,計純陽無極功可能三聖王高D!!但唐刃既陰陽交泰應該技高一籌。
蘇夢枕對二聖王,傷癆敗壞訣又係D刀槍不入既武功,相信係有弱點,蘇夢枕可勝..
大頭佛對大,四,五聖王...淨係講起唐瀟雨個名佢地都驚...
唉!!...五聖王...

下期,...第三出賣金國??

引用:
原帖由 冰河 於 2007-6-24 23:51 發表

杜比自己開新公司。
期待中!!

引用:
原帖由 南宮問天 於 2007-6-25 12:59 發表

娶六月新娘,好彩頭!
多謝多謝!!

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-6-23 10:28 發表

我就唔睇好五大聖王,佢地前身係元老,但如果元老王已經係最勁,佢五個真係冇咩睇頭.....仲有,如果唐十五早到一步,佢五個死識都未定.....如果唐十五未到,呢幾個人槍口一致,都或者可以同唐十五打下0既
睇黎唐十五反而應該遲黎一步以收漁人之利!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。