推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

早暈音樂分享空間

頭先返去舊版一遊,睇番原來我曾經post過呢隻MV,不過冇乜人睇過

當年因為Pet Shop Boys,我先至第一次買英文唱片,呢首歌梗係經典啦!

It's a sin - Pet Shop Boys

相關搜索目錄: Pet

射射.....早暈....

我鍾意呢首......

引用:
原帖由 益力多 於 2006-8-31 22:43 發表
射射.....早暈....

我鍾意呢首......

r5ZwhOQx7j4
Domino Dancing
早排國際台播過一套Pet Shop Boys既訪問節目,講佢地響英國組成,美國受注目,再因種種原因被美國人排斥(最主要當時美國社會唔接受同性戀)。最記得Neil訪問中途突然問Chris:我們是否應該收斂一點呢?哈哈!真係會心微笑

Youtube既發明真係偉大,佢幫我搵番唔少回憶,好多舊MV都可以從youtube入面搵番出黎

Joan Osborne - One Of Us

Ella Fitzgerald + Louis Armstrong既組合,一個字:正!

Tenderly - Ella Fitzgerald & Louis Armstrong

樓主:

請問可否搬埋嘉菲啲歌過黎呀!?? 射射 !!

小番薯死肥貓上 

引用:
原帖由 Garfield 於 2006-9-4 09:46 發表
樓主:

請問可否搬埋嘉菲啲歌過黎呀!?? 射射 !!

小番薯死肥貓上 

求之不得!正所謂獨樂樂不如眾樂樂

今日有人話我post D歌老其實我都聽新歌架,只不過比例上舊歌佔既比重較多。

早幾日行唱片舖,發現連Paris Hilton都出唱片,但係sorry,我連試聽既興趣都冇,雖然知道佢玩樂器都有一手...............

另試聽左另一位新人Corinne Bailey Rae既cd,真係冇計,把聲靚得黎帶點挑逗性,結果又係乖乖咁俾錢

Corinne Bailey Rae - Like A Star

引用:
原帖由 祖雲達斯 於 2006-9-5 01:41 發表
今日有人話我post D歌老其實我都聽新歌架,只不過比例上舊歌佔既比重較多。

早幾日行唱片舖,發現連Paris Hilton都出唱片,但係sorry,我連試聽既興趣都冇,雖然知道佢玩樂器都有一手...... ...
老jazz
好唔smooth...歌兩句又停...兩句又停....

[quote]原帖由 祖雲達斯 於 2006-9-3 01:44 發表
Ella Fitzgerald + Louis Armstrong既組合,一個字:正!

謝謝早暈!!........

Ella Fitzgerald勁正!!  不過我鐘意Nat King Cole多過 Louis Armstrong

It's better to be an OPTIMIST who is wrong than a pessimist who is right!!

可惜搵唔到the sound of silence,不過呢首都好掂

The Boxer - Simon & Garfunkel

引用:
原帖由 珠公主 於 2006-9-6 01:45 發表
原帖由 祖雲達斯 於 2006-9-3 01:44 發表

謝謝早暈!!........

Ella Fitzgerald勁正!!   ...
各有各特式,Louis Armstrong唱歌我覺得唔算突出,不過佢同Ella合作既呢隻碟係超水準之作!

既然咁高興,就整多首ella & louis

Cheek to Cheek - Ella Fitzgerald & Louis Armstrong

入黎攪下樹先....

早暈耆英音樂分享空間.........

去片........

引用:
原帖由 益力多 於 2006-9-6 23:46 發表
入黎攪下樹先....

早暈耆英音樂分享空間.........

去片........

AE45ziAXKKs
見到耆英呢兩個字我本來想剷鬼你,但見你post Nina Simone..........算啦!!

以下兩首MV一個唱classic,一個唱pop,如果話係同一個人都未必有人信。但世事就係咁奇!自從Charlotte Church放棄左唱classic之後,立即變得平平無奇,何苦呢?

Freddie Aguilar - Anak

這是一首菲律賓人引以為傲的歌曲. 當說起菲律賓時, 大家自然就會想起這歌. 菲律賓盛產酒廊歌手, 在全世界各地的酒廊, 酒吧, 酒店都有他們的樂隊 而所有歌手不可能不會唱此曲. 這歌僅次於國歌的地位.

Freddie Aguilar 曾經很潦倒, 過著乞丐一樣的生活 (HE WAS A BEGGAR. MARVIN 的原話). 在他最為潦倒時, 他的孩子降臨到這個世界上. 他一心將美好的生活, 最深的愛, 留給他的孩子, 但沒有這樣的能力. 他很彷徨, 自責, 留著淚寫下了這歌, 希望通過這歌, 告訴他的孩子他的愛, 儘管生活上, 可能很艱難.

他帶著這歌參加了馬尼拉的一個流行音樂節, 並獲得了亞軍 (其實是可得冠軍的, 考慮到這作品與當時音樂節所推介的是流行音樂, 而這歌卻很民謠, 所以委屈他了). 他成為馬尼拉知名度最高的歌手

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 shray 於 2006-9-9 11:18 發表
4nwNaq7C2V4

這是一首菲律賓人引以為傲的歌曲. 當說起菲律賓時, 大家自然就會想起這歌. 菲律賓盛產酒廊歌手, 在全世界各地的酒廊, 酒吧, 酒店都有他們的樂隊 而 ...
多謝分享

相關搜索目錄: 酒店

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-9 17:27 發表
暈暈))))))))))))))))))))....

lydGkSvE94Q
Ry Cooder

引用:
原帖由 Big Rock 於 2006-9-9 22:08 發表

又唔話畀人知係Ry Cooder
點會難到你呢?

引用:
原帖由 brasco 於 2006-9-10 20:09 發表
安全地帶

歌曲 : 悲しみにさよなら

xcLXRV8CjZw

玉置浩二

出生日期︰1958年9月13日

出生地點︰北海道旭川市
位置︰作曲、主音、木結他

歌曲 :  ...
弱智浩二係小弟唯一會聽既日本歌手

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。