推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

四大名捕討論區

今期真係好多文戲,飛天番去被第三發現,你估第三殺唔殺佢呢?? 第三又會唔會漸漸改變,最後背叛金帝呢??
殷乘風又出番黎喇,唐倒四點去折磨佢我又唔係好關心,我想知講唐倒四同整個故事發展有咩關係呢??
講起殷乘風,我又諗起周白宇,好似又擺埋左一邊…
仲有o個九十九孤軍…
下期元顏決都複出囉……..
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-9 23:35 發表
今期都係文戲多,冇咩特別....相信第三係飛天後面出現都係要交待返阿箭死左既事,應該唔知飛天同地藏已經同四大名捕達成協議。

下期比較想知既係究竟編劇又諗到d咩變態野比唐倒四去折磨殷乘風....我就估唔到了...因為唐瀟雨同唐明皇之前都已經夠恐怖....另外,唔知果個胡族美女又會扮演咩角色呢?.....
胡族美女會唔會係十一翼呢??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

下期預告講到殷生又將遭遇變態野,雖然我唔知係乜,但觀乎藍元山和周白宇的遭遇,相信d編輯都唔會對佢手下留情(公平d嘛)

做四大家主真係慘,四個係度鬥慘,睇黎黃天星係最幸福的了,一早收工!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-9 23:35 發表
今期都係文戲多,冇咩特別....相信第三係飛天後面出現都係要交待返阿箭死左既事,應該唔知飛天同地藏已經同四大名捕達成協議。

下期比較想知既係究竟編劇又諗到d咩變態野比唐倒四去折磨殷乘風....我就估唔到了 ...
同意,下期第三都應該feel到飛天有野隱瞞佢...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-10 08:53 發表
今期真係好多文戲,飛天番去被第三發現,你估第三殺唔殺佢呢??
飛天的輕功那麼好,第三就算想殺他也未必能如願.

引用:
原帖由 skyED 於 2007-10-10 17:52 發表
下期預告講到殷生又將遭遇變態野,雖然我唔知係乜,但觀乎藍元山和周白宇的遭遇,相信d編輯都唔會對佢手下留情(公平d嘛)

做四大家主真係慘,四個係度鬥慘,睇黎黃天星係最幸福的了,一早收工!
同意﹗暫時黎計,個人認為都係藍元山最慘.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-10 09:28 發表

如果佢真係十一翼....無理由會由佢爺爺姥姥比唐倒四殺死wor.....除非佢有其他特殊能力la....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-10 08:53 發表
今期真係好多文戲,飛天番去被第三發現,你估第三殺唔殺佢呢?? 第三又會唔會漸漸改變,最後背叛金帝呢??
殷乘風又出番黎喇,唐倒四點去折磨佢我又唔係好關心,我想知講唐倒四同整個故事發展有咩關係呢??
講起殷 ...
我諗第三最後可能會自殺....因為佢唔可以背叛金帝,但又受唔住咁多打擊...所以自殺就一了百了.....

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-11 02:03 發表

如果佢真係十一翼....無理由會由佢爺爺姥姥比唐倒四殺死wor.....除非佢有其他特殊能力la....
那只是胡服少女的片面之詞,不能盡信.

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-10-11 02:14 發表

那只是胡服少女的片面之詞,不能盡信.
如果胡服少女講既唔係事實,佢真係十一翼之一,咁一係佢同唐倒四合作,一係佢專登扮民女等唐倒四捉殷乘風來?....我估係後者既可能性會大d....

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-11 23:03 發表

如果胡服少女講既唔係事實,佢真係十一翼之一,咁一係佢同唐倒四合作,一係佢專登扮民女等唐倒四捉殷乘風來?....我估係後者既可能性會大d....
四大的劇情好多時都估佢唔到,如果她是其中一隻翼又超勁,話唔定最後係殷乘風+唐倒四合作打番個胡族女仔

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-10-12 10:29 發表

四大的劇情好多時都估佢唔到,如果她是其中一隻翼又超勁,話唔定最後係殷乘風+唐倒四合作打番個胡族女仔
十一翼未出場既,相信唔會o係度等,另有任務...
所以我估胡族女仔係十一翼,十一翼樣樣特技都有,就係冇易容...
會唔會呢??

胡族少女係咪十一翼就唔知,不過編輯專登畫到佢咁靚,應該都有d戲份...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-10 09:28 發表

我覺得佢可能會係殷乘風條新女

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-13 15:35 發表

如果係就大鑊了...因為四大家主既女人都冇一個有好下場......

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-13 15:35 發表

殷乘風條新女都可以係十一翼架!!

引用:
原帖由 急電 於 2007-10-14 19:13 發表

如果係就大鑊了...因為四大家主既女人都冇一個有好下場......
可能有例外呢!!

今期,唐倒四係想要一條脊骨黎醫唐恨晚,於是搵左殷乘風!! 但點解一定要係殷乘風呢?? 殷乘風一直覺得俾人跟,點解其他人好似冷血又完全唔覺呢?? 胡族美女係有名,叫二月紫氤(氤氳 - 解作煙氣、煙雲瀰漫的樣子) ,相信唔係真名,亦相信佢會有D戲份。
飛天番去被第三發現,但原來飛天只係虛驚一場,第三根本冇發現佢兩個出賣既事。
四大名捕中計,元顏決同十一翼既老三,影子,現身!! 元顏決一拳震開九成拳勁既鐵手,睇黎已經恢復狀態,真係快,但對住四大名捕亦未必有勝算….大戰一觸即發。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-15 09:23 發表
殷乘風條新女都可以係十一翼架!!
都唔出奇,可能最後會為殷乘風而死

唔知諸葛先生佢地有冇俾人捉到呢

今期預告話相逢不恨晚,只恨不相識,唔知下期係唔係有新人物登場呢?

引用:
原帖由 阿左 於 2007-10-16 19:36 發表

唔知諸葛先生佢地有冇俾人捉到呢
諸葛先生一行人平安無事,只不過沒了馬匹代步.

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-10-17 18:37 發表

諸葛先生一行人平安無事,只不過沒了馬匹代步.
但期間有兩日冇講喎!!
元顏決又跟到黎,可能出左事呢?

引用:
原帖由 小小力 於 2007-10-18 12:01 發表

但期間有兩日冇講喎!!
元顏決又跟到黎,可能出左事呢?
兩日前習玫紅嚇了一跳,不排除有這個可能,但說不定真看見了令地藏頭頂冒火的猴子.

搵脊骨有冇咁易丫?搵殷生就一定啱?咁醫院就唔駛搵骨髓搵得咁辛苦啦!

就算係真係咁易,我覺得胡族少女個條更適合.......

今期,唐倒四要殷乘風條脊骨,只因唐恨晚要出番口氣,醫病即冇機會喇!! 合理!!
二月紫氤同殷乘風都係會有機會發展,女既紅都面哂。殷乘風應該會冇事喎…因為途中竟然遇見周白宇!!
四大名捕出手打元顏決,元顏決三招已經擊退四人,唔只已經傷癒,仲話勁左!! 但如果元顏決咁容易可以打底四大名捕,點解要搵咁多人去殺無情呢??

下期,天地無用…

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。