推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-14 08:51 發表

我覺得未必話要個個都升級既....追命都冇升過級架!!
另外,周白宇都未必同諸葛先生打得成既...
可能未見到諸葛先生已經死左...........
唔升級唔係話唔得,但會有點兒被其他人拋離既感覺lor....二月紫氤曾經講過話對佢父親滿肚怨恨,如果佢老豆因為掛住練武而拋妻棄女,話唔定有d咩秘笈留低比殷乘風練下都好wor。
我諗周白宇未見到諸葛先生點都唔會死掛,唔係之前既舖排咪好多餘lor,而且第216期既即捕即解畫話周白宇復出會帶來一連串既後遺症,我諗有人會因為周白宇要同諸葛先生打而無辜犧牲。

引用:
原帖由 lolo710 於 2007-11-14 21:30 發表
原帖由 急電 於 2007-11-13 21:27 發表
周白宇竟然變左楊過,又獨臂又兩鬢斑白,真係估佢唔到.....下期佢同唐倒四點分出不傷心既結局呢?....我估唐倒四應該唔會死掛......

如果周白宇救得返殷乘風,唔知殷乘 ...
我覺得下期封面既造型似得仲交關ar...
唔傷心既結局會唔會係兩個都唔使死,但周仔又救到小殷呢.....

如今的周白宇,愈來愈有當日藍元山的影子,同樣地功力暴升但已經不受控制的境界,前者因喪妻而變得冰冷,後者為報仇為變得瘋狂。本來以為白宇見到藍元山的「好」下場,自己都會放得低,點知女朋友先痴後死,令到佢更加痛苦......希望佢的鬱結唔會等到死既時候先解得開。

引用:
原帖由 急電 於 2007-11-15 00:00 發表

我諗有人會因為周白宇要同諸葛先生打而無辜犧牲。  
呢個人係二月紫氤點睇??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-14 08:51 發表
我覺得未必話要個個都升級既....追命都冇升過級架!!
另外,周白宇都未必同諸葛先生打得成既...
可能未見到諸葛先生已經死左...........
真係好想追命快d升級,而家佢既功力叫做回算返咋

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-15 13:52 發表

呢個人係二月紫氤點睇??
我覺得係小珍或者習玫紅....甚至係殷乘風都有可能....

今期,唐倒四真係可憐…唐恨晚已死,佢只係自欺欺人,死 - 或者真係一種解脫!!
周白宇突破冰河極境,輕易擊到唐倒四。之後,周白宇想殷乘風帶佢見「恩人」諸葛先生….但…殷乘風知諸葛先生既位置咩?? 周白宇最後會唔會碰上第三呢??
另一方面,地藏冷血二對一打元顏決,地藏冷血一齊擊中元顏決要害,元顏決冇死,但都已經受左傷。而且地藏冷血都未出絕招,唉!! 如果其餘三捕未走,佢都幾危呀!!
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-21 09:35 發表
地藏冷血二對一打元顏決,地藏冷血一齊擊中元顏決要害,元顏決冇死,但都已經受左傷。而且地藏冷血都未出絕招,唉!! 如果其餘三捕未走,佢都幾危呀!!
下期封面感覺不錯,地藏持刀衝向氣牆護身的元顏決...

地藏+冷血都傷到元顏決咁
如果無情,鐵手,追命唔走,打死元顏決都有份

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-11-22 16:59 發表
地藏+冷血都傷到元顏決咁
如果無情,鐵手,追命唔走,打死元顏決都有份
開始D level時高時底...

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-22 17:28 發表

開始D level時高時底...
話元顏決比之前強,只係性格上改變ja,無話佢功力有升到wo.
功力升級既冷血+一個地藏,傷到元顏決都唔過份.
如果唔係劇情需要,再加上追命,功力升級既無情,鐵手,五個打死元顏決真係有D可能.

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-11-23 01:49 發表

話元顏決比之前強,只係性格上改變ja,無話佢功力有升到wo.
功力升級既冷血+一個地藏,傷到元顏決都唔過份.
如果唔係劇情需要,再加上追命,功力升級既無情,鐵手,五個打死元顏決真係有D可能.
我既意思係元顏決剛剛可以極之輕鬆咁擊退四捕,令後者驚到走頭!!
轉眼間,佢又打兩個都受傷...
功力升級既冷血加一個地藏傷到元顏決一D都唔奇,
奇就奇在之前四捕都傷佢唔到!!
唔通功力升級既無情,鐵手再加上追命都比唔上一個地藏??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-23 10:30 發表

我既意思係元顏決剛剛可以極之輕鬆咁擊退四捕,令後者驚到走頭!!
唔通功力升級既無情,鐵手再加上 ...
又係wo
咁D level 真係開始失平衡

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-23 10:30 發表

唔通功力升級既無情,鐵手再加上 ...
又唔可以咁講,我諗三名捕走既原因唔係因為唔夠元顏決揪,而且就算打得贏個大佬都冇可能從過千金兵裡頭走甩。冇記錯四大未清楚被人圍的時候本來就一心想擊殺元顏決的,而且不過係過左幾招,如果元顏生真係係單拖的話我諗佢點都會輸。
之後冷血地藏對元顏決只係攞到少少甜頭,上次唐十五周身傷都打極都打唔死,今次元顏生都應該冇例外,往後冷血(估計地藏下期都瓜得)都可能走唔甩。

期特地藏用兩極問心斬打出最悲壯的一戰

引用:
原帖由 nicknicky 於 2007-11-23 11:23 發表

又唔可以咁講,我諗三名捕走既原因唔係因為唔夠元顏決揪,而且就算打得贏個大佬都冇可能從過千金兵裡頭走甩。冇記錯四大未清楚被人圍的時候本來就一心想擊殺元顏決的,而且不過係過左幾招,如果元顏生真係係單 ...
又咁講,我又唔係好信如果制住左元顏決,o個過千金兵仲會衝埋去囉!!
仲有,冷血一個都一血抗千軍,最後要元顏決親自動手,即係話四捕最忌都仲係元顏決,唔係o個過千金兵!!如果四捕有信心擊倒元顏決,洗乜走!!
我覺得…
依家既問題係,未見元顏決,四捕一心想擊殺元顏決。見到元顏決,過左幾招四捕有好似冇乜信心擊倒佢。到四捕走左,又得冷血加一個地藏都傷到佢,元顏決仲唔及傷重既唐十五!!!
到底想點???

今期,地藏使出絕招 - 兩極禁印刃。棄刀改用手刀,解開禁印既地藏,殺力倍升,再傷元顏決,令後者一度處於下風。但最後都係被元顏決睇出佢要攻擊自己要害,一擊打中地藏,再連環中十多拳。元顏決未盡全力,殘留既拳勁令地藏求生不得,求死不能。地藏求冷血為自己送上最後一劍,冷血成全!!
另一方面,冷血明白未打先認輸,抱必死決心既打法影響左「自然道」。鎮靜後既冷血自然道再提升,誓要打出人生最精彩最漂亮一仗。
….冷血會唔會真係打贏呢?? (因為下期話冷血打得元顏決再也笑不出來)
最後,飛天告知三捕,第三已經追上諸葛先生!! (所以我覺得周白宇可能對第三!!)
下期「平常心,非常劍」

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-27 14:33 發表
今期,地藏使出絕招 - 兩極禁印刃。棄刀改用手刀,解開禁印既地藏,殺力倍升,再傷元顏決,令後者一度處於下風。但最後都係被元顏決睇出佢要攻擊自己要害,一擊打中地藏,再連環中十多拳。元顏決未盡全力,殘留既 ...
同意, 另外, 即捕即解個度話, 佢地偷偷看後兩期既草稿, 仲要"當堂嚇了一驚" 好期待呀 ~
最樂觀估計, 元顏決會冇左一隻手....哈...然後小津走出黎求情...哈哈

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-27 14:33 發表
下期「平常心,非常劍」
封面的冷血看來好酷,他該不會使出隔空御劍吧?!

地藏死左得都叫型啦...冷血打贏就神奇咯.
下期,諸葛先生又輸比第三....第三有無咁強呀?
如果周白宇對第三,真係周白宇贏左,咁周白宇迷中強過諸葛先生?

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-11-28 20:52 發表
地藏死左得都叫型啦...冷血打贏就神奇咯.
下期,諸葛先生又輸比第三....第三有無咁強呀?
如果周白宇對第三,真係周白宇贏左,咁周白宇迷中強過諸葛先生?
我都好懷疑第三有無咁強,...
如果一對一都打贏,諸葛先生,咁,第三應該比元顏決更強...
至於周白宇,應該離死不遠喇!!

諸葛先生係正道第一高手都輸,其他人點算?
邪道高手又多到咩咁

引用:
原帖由 skywalker1942 於 2007-11-30 01:32 發表
諸葛先生係正道第一高手都輸,其他人點算?
邪道高手又多到咩咁
但依家都好明顯,諸葛先生呢個正道第一高手不單只唔及邪道第一高手,甚至連邪道第二第三第四都不如...!!

引用:
原帖由 小小力 於 2007-11-30 09:07 發表

但依家都好明顯,諸葛先生呢個正道第一高手不單只唔及邪道第一高手,甚至連邪道第二第三第四都不如...!!
我覺得.....諸葛先生應該係楂流灘,未盡全力同第三打既,佢應該唔知有咩盤算jei,曾經同元顏決打到平分春色,甚至應該嬴左(雖然元顏決仲有三招霸拳未出)既佢,點都唔會咁易比第三生擒掛。

今期,諸葛先生唔係打唔過第三(諸葛先生有信心五百招內打破第三),係投降,因為西夏公主被制住。無情決定追殺第三。另一方面,冷血提升自然道,以慢劍對付元顏決,令後者再處於下風。但元顏決只受輕傷,最後元顏決決心用上天地霸拳第八式 -「星宿滅」。
下期,「狼來了」,二月紫氤現真身。

引用:
原帖由 小小力 於 2007-12-4 16:14 發表
今期,諸葛先生唔係打唔過第三(諸葛先生有信心五百招內打破第三),係投降,因為西夏公主被制住。
原來上次是因為瘟疫的毒針令諸葛先生功力減弱.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。