推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

36 12
發新話題

[疑難] 是誰當年一意堅持要係北大嶼山起機場?

是誰當年一意堅持要係北大嶼山起機場?

係咪應該要追究責任?

回復 #1 大魔神 的帖子

為什麼要追究責任? 有什麼問題?

引用:
原帖由 大魔神 於 2008-6-8 04:52 發表
係咪應該要追究責任?
Natural disaster MAN!

You think we shall expand Kai Tak airport to fill up all area of the Victoria habour ?
The unexamined life is not worth living - Socrates
以銅為鏡,可以正衣冠,以史為鏡,可以知興替,以人為鏡,可以明得失 - 唐太宗

港英政府........................
香港大漢奸公會 資深大漢奸
香港大走狗公會 御用大走狗
香港賣國賊公會 資深賣國賊
我日日做漢奸
愛国不等於愛黨 愛民主不等於愛民主黨 要愛公民黨
不管黑狗或白狗,能做走狗便是好狗
為漢奸加油,為走狗打氣

引用:
係咪應該要追究責任?
shock shock day........
飲香港水
食新界蕉
流香港血
放九龍屁   

咁應該追究埋邊個堅持發展東涌
打倒昨日的我,打倒今日的你

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2008-6-9 14:02 發表
咁應該追究埋邊個堅持發展東涌
唔覺得有乜野問題喎。
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-6-9 07:53 發表

唔覺得有乜野問題喎。
當然有問題喇
兩個發展都係一個項目
有咩理由追究起機場就唔追究起東涌呢?
咁係咪因為依家親疏有別先?

引用:
原帖由 港奸剋星 於 2008-6-9 16:11 發表

當然有問題喇
兩個發展都係一個項目
有咩理由追究起機場就唔追究起東涌呢?
咁係咪因為依家親疏有別先?
請問現在機場有乜唔妥?

又請問東涌有乜野唔妥?

我都唔明想追究乜野,可否講清楚一點?
不扮高深,只求認真......

引用:
原帖由 Rubber 於 2008-6-8 16:43 發表
You think we shall expand Kai Tak airport to fill up all area of the Victoria habour ?
well, though your response is naive, but thank you very much as you reminded everyone whom was the one breaking up prolific kowloon bay harbour view.   cannot agree with you anymore, shame on them!

:p

the limit of ways to get roads access to lantau island has determined the island is not a right place for massive development.   and the clk airport is not money valued as it still fails to bring up opportunity to develop the whole island.  And the shame is, once the one and only one road access to the island has to close down whatever the reason is, the airport is nothing more than an exhibition

引用:
原帖由 理魯竇 於 2008-6-9 10:21 發表

請問現在機場有乜唔妥?

又請問東涌有乜野唔妥?

我都唔明想追究乜野,可否講清楚一點?
你應該問樓主先
因為係樓主想針對泛民民意代表
所以想追究起新機場問題
同樣,東涌新市鎮與機場地區同一項目
所以如果樓主要追究
就倒不如一鋪過清算哂
唔好閃閃縮縮

引用:
原帖由 Bond007 於 2008-6-10 00:00 發表

你梗係得閒得劑
this has been told you are the former 'gladiator' of this forum
which is equivalent to a sucker without soul
the only thing you can do
is to copy and paste

引用:
原帖由 大魔神 於 2008-6-7 20:52 發表
係咪應該要追究責任?
梗係要追喇,
責任?
你咪去問個天點解要落場咁嘅雨囉!

引用:
係咪應該要追究責任?
正如大家都唔知發生左 / 發生緊咩野事,呢個問題都好周星馳喎

引用:
原帖由 大魔神 於 2008-6-9 23:04 發表
the limit of ways to get roads access to lantau island has determined the island is not a right place for massive development.   and the clk airport is not money valued as it still fails to bring u ...
Don't complicate matter. Just heavy rain la. Everywhere in HK was affected!

應該追究誰割讓香港給港英政府!

在70年代中學會考地理科試題都有問在那裡選址起新機場,模擬答案都是赤立角。 除非香港唔要新機場,否則一定要揀大嶼山。唔明你要追究咩野責任。

引用:
原帖由 36D 於 2008-6-13 11:43 發表
應該追究誰割讓香港給港英政府!
或者可以追究點解宣怖國家成立了仍然俾香港淪於英國人之手, 唔立即討回.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

36 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。