推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

32 12
發新話題

[原創] 請問大家沉船一個月多少???

請問大家沉船一個月多少???

小弟我在黃江太子沉了~~~
可是又不太知道行情~~~
大概一個月多少給那女女才合理???
在這邊跟各位大大求教了~~

monthly expense: 3000 生活, 2000 房租, 平時 weekend 上去吃喝玩樂, 買衣服等等

PLUS 過時過節, 父母家人生日

plus set up cost, 彩電空調, 傢私雜物 等等
我係車神

但無論給多少,你都只係一個股東。

引用:
原帖由 pantycmc 於 2007-3-21 20:17 發表
听你甘讲,你系承包了条女,而不一定是沉了!搞清楚先!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

呢方面嘅價錢並無一定公價,呢啲嘢你同條女商議就得,視乎佢要求及你的經濟負擔能力。有人一個月畀兩千,有人一個月畀兩萬,最緊要你覺得開心又畀得起,唔駛理旁人點睇。

引用:
原帖由 求其 於 2007-3-21 21:53 發表

听你甘讲,你系承包了条女,而不一定是沉了!搞清楚先!
佢唔係包條女, 係想租隻船
我係車神

引用:
原帖由 pantycmc 於 2007-3-21 20:17 發表
首先搅清楚自己有没有能力養得起她,不好勉強自己,不然到最后害了自己.你要知道就算她有几爱你都好,錢最終是她的安全感....希望你能開花結果吧!!!!!
獵犬終需山上喪,將軍難免陣中亡.                                 

最好理性啲考慮清楚,包女容易甩女難,最好諗清楚你自己想點,唔好誤人青春。如果你包咗佢幾年,佢人生中最燦爛嗰幾年畀咗你,你過後想甩佢,你做唔做得出?

引用:
原帖由 sigma 於 2007-3-21 22:41 發表
最好理性啲考慮清楚,包女容易甩女難,最好諗清楚你自己想點,唔好誤人青春。如果你包咗佢幾年,佢人生中最燦爛嗰幾年畀咗你,你過後想甩佢,你做唔做得出?
抱歉加慚愧, 我就真係做唔去
我係車神

包女無咩難度,鍾意咪包囉,但過後想甩佢,就無咁簡單,如果到時你鐵石心腸,斷水斷電,或者突然消失,條女可能接受唔到,有機會搞到條女割脈自殺架,到時搞出人命,你仲難受。

引用:
原帖由 sigma 於 2007-3-21 22:55 發表
包女無咩難度,鍾意咪包囉,但過後想甩佢,就無咁簡單,如果到時你鐵石心腸,斷水斷電,或者突然消失,條女可能接受唔到,有機會搞到條女割脈自殺架,到時搞出人命,你仲難受。
好多SUNK了的弟兄,都无想过要甩条船,而系想留!
我想,留比甩难得多,“甩”点讲都是自己可控制得到的事,”留“呀,睇佢多D了!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

小弟覺得,呢啲case通常其後都系進退兩難,甩又唔係,繼續keep住又唔係,唔覺唔覺,拖下拖下又幾年,跟住就唔駛甩了,養佢過世啦!

引用:
原帖由 sigma 於 2007-3-21 23:16 發表
小弟覺得,呢啲case通常其後都系進退兩難,甩又唔係,繼續keep住又唔係,唔覺唔覺,拖下拖下又幾年,跟住就唔駛甩了,養佢過世啦!
小弟认为,大多数SINKING事件,都跟条女无必将关系的,问题都是在个男人个脑里!自己已在一个模式 repeat 又 repeat了!

引用:
原帖由 求其 於 2007-3-21 23:30 發表

小弟认为,大多数SINKING事件,都跟条女无必将关系的,问题都是在个男人个脑里!自己已在一个模式 repeat 又 repeat了!:re ...
i am in a boat/submarine. lucky, i am still the captain who can control the sink/float motion  
我係車神

引用:
原帖由 sigma 於 2007-3-21 22:41 發表
Sigma 師兄, 講得對! 我們要理性啲諗清楚, 自己那幾年賺返來啲錢就咁比咗佢, 到你人又老錢又冇嘅時候, 她就對你講一啲都唔愛你 (除咗錢之外), 你就真是唔知應該橫死定掂死啦!
鍾意嘜都得, 千祈唔好鍾意我! 我有老婆仔女, 又妻妾成籮, 唔好煩我!

引用:
原帖由 SMUmbrella 於 2007-3-22 04:27 發表

Sigma 師兄, 講得對! 我們要理性啲諗清楚, 自己那幾年賺返來啲錢就咁比咗佢, 到你人又老錢又冇嘅時候, 她就對你講一啲都唔愛你 (除咗錢 ...
I don't agree la. you don't have to wait til you old, The girl say she love you is a bull shit, she only love your money. that why I always hit and run, never stay with the same girl.cause they are in the business.

點解呢度的兄弟咁鍾意一竹槁打一船人既, 沉船就一定係囡囡唔好, 囡囡呃錢?

沉船要幾多錢, 呢過問題相當有趣, 即係問拍拖要幾多錢? 師兄豐儉由人0者. 如果單方面對錢財斤斤計較的話, 都係快的棄船好的.
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

引用:
原帖由 FXO 於 2007-3-22 06:51 發表
點解呢度的兄弟咁鍾意一竹槁打一船人既, 沉船就一定係囡囡唔好, 囡囡呃錢?

沉船要幾多錢, 呢過問題相當有趣, 即係問拍拖要幾多錢? 師兄豐儉由人0者. 如果單方面對錢財斤斤計較的話, 都係快的棄船好的.

SUPPORT ........................................
我係車神

有時仲唔只會傷左國內隻船,仲有機會傷埋香港果隻.

我鍾意左條洗腳妹好耐,用鍾意黎黎形容係因為真係鍾意,佢又純品,識左好耐我都唔敢做d咩,費事傷了三個心,人就得一個,到時放棄邊個都唔好,點解宜家d男人唔可以三妻四妾呢,二奶路不好走呀.......

其實我都沉緊,我個時包左3個月都消失過,點知又唔忍心,又一齊,拖下拖下到而家成年,唉..
其實用几錢係豐儉由人,你同佢講你只可負擔几多,佢唔肯就算la,
我就用好少啦,3000全包,仲係深圳羅湖wo

引用:
原帖由 victor.517 於 2007-3-22 10:21 發表
其實我都沉緊,我個時包左3個月都消失過,點知又唔忍心,又一齊,拖下拖下到而家成年,唉..
其實用几錢係豐儉由人,你同佢講你只可負擔几多,佢唔肯就算la,
我就用好少啦,3000全包,仲係深圳羅湖wo
咁囡囡仲有無做野?

引用:
原帖由 2046.com 於 2007-3-22 10:29 發表

咁囡囡仲有無做野?
千撚其唔好唔俾佢唔做嘢
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-3-22 02:34 發表

i am in a boat/submarine. lucky, i am still the captain who can control the sink/float motion  
Conceptually you are wrong: if the situation is still under your control, and you are still the so-called captain, you're just sailing rather being sunk!

BUt I tell you what: if I see a drinking man keeping on saying "I'm no drunk" loudly, I am sure he has already drunk deeply!

引用:
原帖由 求其 於 2007-3-22 10:54 發表

Conceptually you are wrong: if the situation is still under your control, and you are still the so-called captain, you're just sailing rather being sunk!

BUt I tell you what: if I see a dri ...
marginal, man, marginal. it is the situation very close the line.

yes, i can still manage, anyway, a captain of a sunk boat is still a captain
我係車神

男女關係根本是很複雜的,不能簡單地歸類說誰騙了誰!其實兩個人走在一起,雙方都要付出很多很多 – 包括金錢﹝生活費、禮物﹞、時間﹝中港兩邊走﹞、感情、青春﹝囡囡的黃金歲月﹞….等,但在最後可能會傷害的人會更多,你自己、你的家庭﹝老婆、仔女﹞和二奶!所以真的要三思而後行!

32 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。