推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

30 12
發新話題

大陆又一次封杀本网站了

大陆又一次封杀本网站了

早几日在电台听到大陆要进一步取缔大陆里的黄网或导人向坏的电子媒体,当时我已觉得奇怪,诶何仍能以59.188.23.239上来呢。
昨晚我去了珠海,在一间SAUNA上网,想写个热辣辣的“珠海考与擦”,点知上不到,而只能透过代理方法上,但网速慢到晕。
今天回大深圳,依然上不到,我相信,XOCAT又被封杀了!
我现在虽然能入来,但有些功能用不到,如加“表情符号”等,唉。。。
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

回復 #1 求其 的帖子

大陸呢D死橋根本X止唔到信息的傳播,蛇有蛇路,他們不on line, 自己都識路啦

http://59.188.23.239/f/
http://www.xocat.com/f/
兩個都唔得,唯有代理

咁樣GA睇唔睇到呢個網?

我長駐大6
E家就用緊代理上
真係好慢
無計
大6對呢D野真係幾嚴下
E家大部分主要FORUM都上唔到
有D咩方法呢?

從上個月開始,我在深圳已上不到,唯有用代理!冇辦法,『掩耳盜鈴』是我們中國人的強項!

引用:
原帖由 coke818 於 2007-8-6 10:13 發表
從上個月開始,我在深圳已上不到,唯有用代理!冇辦法,『掩耳盜鈴』是我們中國人的強項!
我都係
基本上大部分既內遊網都上唔到
上個月開始用代理了......

引用:
原帖由 花無缺 於 2007-8-6 01:39 發表
我長駐大6
E家就用緊代理上
真係好慢
無計
大6對呢D野真係幾嚴下
E家大部分主要FORUM都上唔到
有D咩方法呢?
Dear Brother,

I will be working in China soon, can you please be so kind as to teach me the precise steps to acesss to this site in China??

tks

引用:
原帖由 求其 於 2007-8-5 19:12 發表
早几日在电台听到大陆要进一步取缔大陆里的黄网或导人向坏的电子媒体,当时我已觉得奇怪,诶何仍能以59.188.23.239上来呢。
昨 ...
唉。。。 幾日前已經上唔到,估計大陸已經又封殺網站,今日終於通過代理上到網,不過速度已經好慢,好多功能用唔到,而且有地頁面只能打開一半,一個字 . 慘.

用無界或火鳳凰上就好快喎!我依家都係用緊呢二個上來!

引用:
原帖由 NO.0001 於 2007-8-7 16:02 發表
用無界或火鳳凰上就好快喎!我依家都係用緊呢二個上來!
Please advise details la, thanks

[quote]原帖由 [i]NO.0001[/i] 於 2007-8-7 16:02 發表
用無界或火鳳凰上就好快喎!我依家都係用緊呢二個上來! [/quote]

所以話呢, 大陸GA成日自以為好醒, 查實係豬頭炳!
亂甘封殺,結果逼好多網民想方設法去突破封鎖,
結果令"無界", "自由X"之類既代理門戶有機可乘,
查實呢D門戶代理, 有部份根本係法X功, 同埋反X人士既宣傳門戶,
D內容好似洗腦甘,
所以,我地絕對有理由懷疑, 其實負責封殺既GA.
根本就係徹徹底底既法X功信徒, 或者反X人士,
佢地根本有心故意逼你用呢D門戶代理,
簡接幫法X功, 同埋反X人士做宣傳,

呢班封殺網站既豬頭炳, 先至係真正既鬼頭仔, 真係居心叵測!
計我話, 應該拉去飛機場槍斃!
咪阻住xocat網站轉!

我们很多人都是在上個月開始用代理了.

引用:
原帖由 一棍鎮神州 於 2007-8-7 17:29 發表

查實呢D門戶代理, 有部份根本係法X功, 同埋反X人士既宣傳門戶, 內容好似洗腦甘, 所以,我地絕對有理由懷疑, 其實負責封殺既GA,根本就係徹徹底底既法X功信徒, 或者反X人士,佢地根本有心故意逼你用呢D門戶代理, 簡接幫法X功, 同埋反X人士做宣傳
虽然你讲的有点"无间FEEL",但又几合理
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

那位BROTHER可以再介紹一下怎樣用代理上呢﹐謝謝。。

引用:
原帖由 一棍鎮神州 於 2007-8-7 17:29 發表

所以話呢, 大陸GA成日自以為好醒, 查實係豬頭炳!
亂甘封殺,結果逼好多網民想方設法去突破封鎖,
結果令"無界", "自由X"之類既代理門戶有機可乘,
查實呢D門戶代理, 有部份根本係法X功, ...
政治d嘢關我七事、我只係理自已係唔係上到网遮、
講真、共產黨d嘢佢要做乜、邊個理到啊!仲有佢地做d嘢外面d人有時會覺得好無知同白痴、
佢地欺壓人肯定天下無敵、但其實好低B!

引用:
原帖由 NO.0001 於 2007-8-8 16:54 發表

政治d嘢關我七事、我只係理自已係唔係上到网遮、
講真、共產黨d嘢佢要做乜、邊個理到啊!仲有佢地做d嘢外面d人有時會覺得好無知同白痴、
佢地欺壓人肯定天下無敵、但其實好低B!
上呢D网的朋友,有几多会理政治哩?只是,大陆政府是个掩耳盗铃的政府,他看不到的,就当无,各级干部就交了差了,明吗?!

意見箱個邊,Air Supply有代理提供,睇下可唔可以幫到大家。

http://forum.timway.com/f/thread-120466-1-1.html
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

謝謝版主。。今晚試下先。。

引用:
原帖由 求其 於 2007-8-5 19:12 發表
昨 ...
对的,我也是上周在深圳上到兴合合的时候突然被封杀,十分无瘾,用代理又太慢,所以停上了一周!到今天在台北才能再上。不知道那个代理可以快一点!

try 無界瀏覽, I am using it at SZ, very smooth

try 無界瀏覽, I am using it at SZ, very smooth

引用:
原帖由 anakin 於 2007-8-8 21:36 發表
意見箱個邊,Air Supply有代理提供,睇下可唔可以幫到大家。

http://forum.timway.com/f/thread-120466-1-1.html
Bro Anakin, it doesn't work too !

真係好慢!!!!

好慢啊,成日都要代理上,真系难搞啊

30 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。