推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

31 12
發新話題

[建議] 淺水碼頭村

大家好  ................... 我是  水井區的

你好CCOOWW . 暸望台兄

我住 系  夏園  上高   , 水井  下面  ..    好近  ...

細路時...去油叔  那裡吃 面.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,  釭屋 對出 有 羅米飯吃.. 姓陳開的,   我爸爸 成日 系 村口 (謝記) 打 MA雀...謝記 附近 有間 面檔  ..

姓蔡 那 家人 認識我姐姐...  有一個叫 丁香 姐姐

我有好多 好朋友在...............淺水碼頭村....牛仔, 耀仔,  老UN,

朱伯  時常 帶我們 上 水僑路  玩

水井  對上  有一間叫   英義  武館  

:bird: :bird:  斜路  有一個 (叫大舊 李 ) 李生  是我爸爸 朋友..  ..   對面 叫余雷仔的人....................

顏  叔 也是我爸爸朋友

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-7-29 20:51 發表

我都係朱伯帶我上水橋路玩喎,唔通我地係識既?

有冇去過呢個水池玩水呢?
   唔通... 認識..........................

引用:
原帖由 瞭望台 於 2008-7-30 21:00 發表
顏叔是否=棉叔,是嗎?
他是  揸   (的士).......................

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-7-31 01:33 發表
今日係屋企努力搵下有冇淺水碼頭村既野,俾我搵到呢本簿仔

記得呢幾個人名嗎?

1975年出品,33年了
http://i38.tinypic.com/2r61ohe. ...
  咁  你 都 搵 到      

引用:
原帖由 瞭望台 於 2008-8-2 20:45 發表
ccooww你有沒有筲箕灣其他的照片呢?如有,我很想看!
你記得"金鹿麵飽"嗎?
金鹿..........................................................

沒有了                                          金記 仲有  ...    有 ,興發 酒樓 照片嗎

引用:
原帖由 choihung 於 2008-8-4 23:39 發表

小妹對“萬香餅家”和“威利民”有點印象,可否說一下他們是不是在筲箕灣道?哪個位置呢?謝謝。
巴士站......(.而家 有圍版 果道............).........    以前  酒樓  .... 果個      有間 銀行   附近    .............................

相關搜索目錄: 銀行

引用:
原帖由 瞭望台 於 2008-8-4 23:15 發表
當然記得"萬香餅家".萬香餅家隔離便是"南昌".
記得遠些小的"威利民麵飽"嗎?
我是麵飽 大王           我最愛  萬香  (豬仔飽)....(提子蛋糕)........威利民 ......(雞尾飽 )和 萬香..  不同味道      金鹿 好像 是吃 早餐 的.................    嘉頓  ... 近柴灣斜路 有去過嗎 大家................. 我喜歡..和我兄弟 (小牛) ..  去 西灣河  ....吃生菜 魚肉     街市買魚片吃       太安樓 吃 碗仔 翅     聖十徑路口吃 千年鼓油(魷魚) 好味

大家記得 淺水碼頭村  小食嗎  ,,,  有一個獨眼龍 買魚旦 ,............., 擔 住 兩個 火鍋  四維去 , 到時到侯 在村 任何角落 出現,   

小籠飽    跌打佬  隔離............跌打佬 以前是買涼荼   呃 飯吃

大家有去 金記 吃早餐嗎.............................   發覺 金記老板娘 .現在態度 十分差

我有時去吃早餐....       服務九流.....  味道一流

引用:
原帖由 ccooww 於 2008-9-22 19:59 發表
財記兄
金記都有幫趁過,我只係覺得得個舊字,可能細個冇幫趁過,對佢冇乜感情.
現在佢門口夜晚有幾檔夜市宵夜,有冇幫趁過呢?
  太多人  ,,, 燒烤  太無益

引用:
原帖由 瞭望台 於 2008-9-22 21:38 發表
講番淺水碼頭村,ccooww你有沒有印象一個"牛奶仔"的人?
牛奶仔     五呎 不足 那位 哥哥嗎

我以前 成日去他家   他養 了條  (豬仔魚)

華都  隔離 是華天 書局 ...   和 一間快餐店  ..出名(炸 雞脾)......再過些就是嘉頓....

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-17 22:42 發表
冇錯,我就住喺54B,張建東隔離,我阿爸就係村口中間個生果檔賣生果,.............. 不過真係唔好意思,呢排唔夠瞓,無精神搵相,我會儘快上載相片給大家睇,好開心能同大家再見!
(順便問下如何上載相片?)
   你有哥哥  叫 牛佬 嗎.......   你的生果 檔 是 米佬 張  隔離 嗎

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-17 22:42 發表
冇錯,我就住喺54B,張建東隔離,我阿爸就係村口中間個生果檔賣生果,.............. 不過真係唔好意思,呢排唔夠瞓,無精神搵相,我會儘快上載相片給大家睇,好開心能同大家再見!
(順便問下如何上載相片?)
上傳附件閱讀權限售價描述

文件尺寸: 小於 600 kb
可用擴展名: chm, pdf, zip, rar, tar, gz, bzip2, gif, jpg, jpeg, png, torrent, txt
售價: 最高 60 金錢,最高出售時限 1000 小時    上載 位置

引用:
原帖由 54B 於 2008-11-20 19:16 發表
財記士多兄,你好,我係四叔四嬸個大仔,兒時的名字"阿扒",我的同屋就係牛佬幾兄弟(佢老豆謝田),唔知你係財記士多貴親呢,點都好啦,係呢度再向大家問好!
哥哥   ..    我細個  在  夏園  擇 荷葉 給   妳 (媽媽)檔口       她請我吃  提子

31 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。