推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

28 12
發新話題

好野, 有保險業o既版~~

好野, 有保險業o既版~~

有冇做保險業o既巴打司打??

相關搜索目錄: 保險
桃花依舊, 人面全非!

支持~~~~

EX, LONG TIME AGO

"當你見到星河燦爛,求你在心中記住我。"

支持
支持

我想做一個短期saving

有,在此

引用:
原帖由 martind900 於 2006-9-4 10:35 PM 發表
有,在此
hi, 你從事邊個崗位?
桃花依舊, 人面全非!

引用:
原帖由 波記 於 2006-8-25 07:46 PM 發表
有冇做保險業o既巴打司打??
NO!

相關搜索目錄: 保險

Present!

引用:
原帖由 RP3D 於 2006-9-26 12:51 AM 發表
Present!
hi, u r agent or internal staff?
桃花依舊, 人面全非!

support~

me too! present!

引用:
原帖由 loveph 於 2006-9-2 04:34 AM 發表
前兩年,銀行利息跌到接近零時,保險公司相繼推出 '短期saving' 送埋人壽保險,利息高達4厘以上,蓄儲年期為五年。

有客覺得依傢唔喺咁值,因為銀行利息,已經升番,其實,呢個想法未必啱,因為如果所投保啲,喺屬 '参與性的' (participating),銀行利息升高,保險公司利息都會高d,即喺將來份單的利息,唔只4厘。

如果要了解多D:'短期saving' 送埋人壽保險資料,最好pm我,提供埋你啲budget、出生月份同年份、是否有吸煙習慣。

相關搜索目錄: 銀行 保險

新手報到

引用:
原帖由 loveph 於 2006-9-2 12:34 PM 發表
短期??
即係幾短???

5-6年算長定短呢?

引用:
原帖由 麥甩咯 於 2006-11-1 01:11 AM 發表
5-6年算長定短呢?
5-6年算中短啦。

support

support!!! support!!

Is everyone working in actuarial department?

引用:
原帖由 michael223 於 2006-11-11 03:34 PM 發表
Is everyone working in actuarial department?
me!
桃花依舊, 人面全非!

me too!

hi everyone

actuary?
where do you work at?
nice to meet you!

me too !!!!!!!!!

引用:
原帖由 gavin557 於 2007-1-8 11:31 AM 發表
me too !!!!!!!!!

28 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。