推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

「希望在明天,唔使咁灰既.積極D面對」是每個人在低潮時應有的態度

No. 1 is really a problem

最重要是充足休息,健康的生活 If you sleep enough , the disease is not comming back.  I have this feeling that If during the preriod , I feel strong , it does  not come back .   Dr Ho even ask me to see Chinese doctor and take chinese medicine so that I can sleep well.

Since I have #2 , I do not go out to play. I feel guilty of myself

#2 of HPV Every one before, I have my condom on but I still get it

我想問,點先知自己有無花或者其他野?雖然佢(衛生科)驗完話無事,不過我都真係幾擔心。

help

以前試過龜頭脫皮,看醫生話發炎,不痕不痛,但就係好似無左o個片皮,紅紅地......
都無出返D皮........
can Tony give me Dr.Ho address?

thank you so much!

引用:
原帖由 monday17 於 2007-9-17 17:19 發表
以前試過龜頭脫皮,看醫生話發炎,不痕不痛,但就係好似無左o個片皮,紅紅地......
都無出返D皮........
can Tony give me Dr.Ho address?

thank you so much!
睇舊post 喇

monday17
是呀,舊post有醫生名,資料等.

引用:
原帖由 ac6 於 2007-9-15 22:50 發表

我真係唔明,我朋友同我講,佢玩過過百次都無事,點解我就一次中招呢?定一話佢有事自己都唔知??
可能佢未發出黎...你唔知呢

今日睇左中醫,有以下得著﹕
1.靈芝屬寒涼,未必0岩體虛既人
2.皮膚有時同脾胃虛怯有關,要對症下藥
3.中醫都話休息是最重要的
4.最重要﹕原本你可以叫中醫將你的調理藥製成藥丸,我果間$300半個月藥

引用:
原帖由 kt俊 於 2007-9-17 22:24 發表

可能佢未發出黎...你唔知呢
原因之一,事實上亦係有d人皮膚免疫系統好d.....不過唔代表一世冇事

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-17 22:27 發表

原因之一,事實上亦係有d人皮膚免疫系統好d.....不過唔代表一世冇事
我見佢地成日話做冷凍..
冷凍係中左咩先會做架??

非淋..難唔難搞??

醫生先可以話你知
總之不是最難搞
一定唔好飲酒

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-17 22:52 發表
醫生先可以話你知
總之不是最難搞
一定唔好飲酒
咁捱夜係咪冇咁好= =?

最緊要的.................

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-9-18 09:32 發表
最緊要的.................
我份工要捱夜=.="

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-9-17 22:07 發表
monday17
是呀,舊post有醫生名,資料等.
各位,. 請問舊post在那??
我在找這個 post.....89頁啊.... search 又 search 不到

請指點吓

thanks

回復 #2667 monday17 的帖子

I am new here, i cannot find the address too, can anyone help? thx!

睇左最近5版已經知,唔好咁懶喇

Sorry, i read the page from page 1, so cannot founf it after i read for 10 pages.
Very scare now so don't know what to do, anyway thx for your help~

monday17
我pm你........

simsonhk
i pm you......

小肥t
我們的工作就是給新人doctor details.
dr.ho
是何家強醫生
兄弟打電話去1083查醫師電話.
90頁不是每個人也有耐性去看.

引用:
原帖由 nolock 於 2007-9-14 13:18 發表

me too !
I check it every date.....  I'm so depress

By the way, I just catch cold this week.
Do you guys think it will come back ???

Tony
Try not to think you are in bad luck. Then  ...
Yeah it's so depressing...
I really hope it will be gone one day...

睇左醫生...
佢話我呢幾個月搽得太多藥...
所以d皮變薄同乾晒..
會有脫皮和紅點(「趁」)...
佢比做隻藥膏我...
星期5覆趁...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。