推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

龍虎門討論區

王伏虎若果唔係俾無敵廢左第 9 陽功力,佢同小龍一齊聯手打火雲邪神的話,理論上係可以打成平手。

王伏虎當日都可以傷到老邪神,証明佢功力應該唔止 10 關啦。

其實無敵都算係好關照佢,連九陽最終章都肯傳授俾佢。若果佢記得全套心法的話,將來可能傳授埋小虎都唔出奇。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

呢次可能又係小龍提升功力既時候~
亦有可能係小龍比邪神捉住,要脅龍記要用老邪換人
用黎開始通天教故事(羅白兩教又可以收埋一,二百期)

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-31 09:53 AM 發表
王伏虎若果唔係俾無敵廢左第 9 陽功力,佢同小龍一齊聯手打火雲邪神的話,理論上係可以打成平手。

王伏虎當日都可以傷到老邪神,証明佢功力應該唔止 10 關啦。

其實無敵都算係好關照佢, ...
伏虎唔係得8陽咩

係呀,但其實都幾無厘頭架。

之前有一期講王伏虎同媚娘向無敵請辭,話要洗底離開白蓮教。咁無敵份人就好小氣,話王伏虎功力之高,成個白蓮除左佢自己同金聖老之外,實在無人能敵。

無敵怕伏虎日後聯同龍虎門班友仔一齊趙佢,到時佢就會好頭痕。王伏虎份人超級正直,即刻提議無敵幫佢廢功。。。就係咁,無敵就用大陽劍射左伏虎一野,之後仲同群英佢地解釋,話佢無意傷害伏虎,只係用大陽劍廢左伏虎一組經脈,令到佢永遠都無法再使用第 9 陽喎。  
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

但係王伏虎應該未練成第九陽,否則佢就唔會係白蓮第三人,而係第二人了
性上廢佢一脈係令佢永遠練唔上第九陽,而唔係廢左佢第九陽

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-8-31 06:59 PM 發表
但係王伏虎應該未練成第九陽,否則佢就唔會係白蓮第三人,而係第二人了
沒錯!王伏虎祇係練到第八陽!
當日聖上用大陽劍廢左伏虎一組經脈,目的是令到王伏虎永遠都無法再練上第九陽!

又話今期講文殊有幾多功力..................
又無左件事

火雲邪神肯定唔係o係王小龍果度

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-8-31 07:37 PM 發表
又話今期講文殊有幾多功力..................
又無左件事

玉記毛病---嚴重失憶及思覺失調!
The Flying Finn

引用:
原帖由 脫穎而出 於 2006-8-31 16:06 發表
我諗可能係王伏虎趕到, 為救小龍而身受重傷甚至比火雲邪神打死, 重而化解佢同小龍之間既仇恨!
亦可能是媚娘!

下期「鐵令如山,通天棄相」! 唔通老天尊炒白骨丞相"魷魚" !

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-8-31 11:37 AM 發表
又無左件事

正路就應該唔係邪神黎,佢而家部署緊反攻白蓮同救佢老豆
羅殺教全日本d夜總會無一千都有幾百,得鬼閒比人掃左一間就要親自出馬咩

引用:
原帖由 ivan~ 於 2006-8-31 07:37 PM 發表
又無左件事

其實係呀邪神在總壇瓜瓜嘈~~
對住d伙記發脾氣~~~~~~~~~~
有Q去到搵呀"子丹"咩,
唔驚好似在"電龍"咁,無理頭比呀"子丹"對屎~~~~~~~~

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-8-31 05:53 PM 發表

其實無敵都算係好關照佢, ...
王伏虎既功力應該超越10關,但始終不明當日為何不敢與金羅漢對戰??? 

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-9-1 09:19 AM 發表

正路就應該唔係邪神黎,佢而家部署緊反攻白蓮同救佢老豆
羅殺教全日本d夜總會無一千都有幾百,得鬼閒比人掃左一間就要親自出馬咩
成個日本咁大,火雲邪神點會周圍走,所以極可能係幻象... 

[quote其實係呀邪神在總壇瓜瓜嘈~~
對住d伙記發脾氣~~~~~~~~~~
有Q去到搵呀"子丹"咩,
唔驚好似在"電龍"咁,無理頭比呀"子丹"對屎~~~~~~~~  [/quote]

最合理係呢個講法。

應該係學電影那樣,玩剪接。

招呼小龍的是第二批人。

邪神則在總壇勞氣。

我都覺得尾斷的邪神應該唔係真邪神.
多數都係幻覺之類.
又或者係邪神在總壇鬧小龍,但個鏡頭就PALN到好似二人在同一地方的.
總之下期就應該唔會係小龍戰邪神.(但問心,我就好想佢地會打番場)
另外, 四龍份人好似唔算太差.....

引用:
王伏虎既功力應該超越10關,但始終不明當日為何不敢與金羅漢對戰??? 
哈,結果老黃就安排左老邪神同王伏虎過招,能夠同老邪神打,呢樣都算係對王伏虎實力o既肯定吧。

舊著時,小龍都曾經試過同火雲邪神對打,果陣時佢功力仲差過而家好多倍,就算同劍痴父女聯手都係於事無補。

引用:
原帖由 天下無敵老祖宗 於 2006-9-1 05:09 PM 發表

哈,結果老黃就安排左老邪神同王伏虎過招,能夠同老邪神打,呢樣都算係對王伏虎實力o既肯定吧。

舊著時,小龍都曾經試過同火雲邪神對打,果陣時佢功力仲差過而家好多倍,就算同劍痴父女聯手都係 ...
基本上,小龍係舊作出黎提升極功力.....結果都係---------比人打!!
The Flying Finn

係啦,小龍叫做開始發威,都係靠柳森嚴領悟出將降龍十八掌簡化為易經降龍掌。印象中曾經用易經降龍殺死過海魔,東方無忌,龍尊者。。。好似好少咁。

值得一提係響雪山同參聖陽世五絕掌對決果場,小龍最後雖然都係輸,但氣勢就一 d 都唔輸俾參聖,因為最後一式 - 易經降龍,實在係堅 !  

引用:
原帖由 kuwabolo 於 2006-8-31 06:59 PM 發表
王㑀虎同金聖老都同老邪神打過,  王㑀虎先打,  打到老邪神唔敢接王㑀虎o既小霹靂!  老邪神傷疲之下俾金聖老等人圍,  金聖老俾老邪神一招黑級差d就收左皮! (後來連d 主筆都唔記得,  唔洗醫都自動好番)

咁好明顯王伏虎d 功力高過金聖老好多先合理!!
怒插柒頭主編, 假借反盜版之名, 梗推網上訂購, 連死忠粉絲都要過一棟!

下期同王小龍對戰的...如果唔係邪神,咁會唔會係拜火教的人
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。