推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

世界上沒有事情需要擔心,問題總有解決方法,這樣抵抗力自然增強.

各位c兄.....小弟係一個兩個月前知道自己中左招......去左政府度睇.....
到而家為止覆診3次.....不過好似無咩明顯改善......我都好想去睇專科
但係因為唔知價錢同大約要用幾多錢(小弟人工好低,人工幾千.....經濟能力好差....)
我最初以為呢個病無得斷尾好灰心.....灰到想死左佢算......後來睇到呢度話原來係可以斷尾既先有番d希望

我仲想問一下.....各位有女朋友或者老婆既c兄....你地點面對佢地??因為我係識左而家呢個女朋友之後先病發......我好驚傳俾佢.....而且我好愛佢.....唔知點同佢講.....可以教教我嗎??
在此先多謝各位c兄

回復 #2876 unhappybarry 的帖子

JUST MY OPINION, 如果你真係愛佢既, 更加要同佢講你有呢個病 (不過都要視乎你地而家既關係去到咩地步)如果都彼此了解既, 同佢講啦, 等佢原諒你! 唔係你呃佢一世, 你個心都唔舒服啦! 我之前個個女朋友我都鼓起勇氣同佢講, 佢都原諒左我, 不過最後都係分左手! 其實我都經常諗你呢個問題, 我點樣同下個女朋友解釋呢件事!
不過好似TONY咁講, 問題總有解決既方法! 不如打理好自己個身體先啦!
我之前都有諗個死, 個心理壓力真係好大! 搵個信得過既人傾下啦, 真係會舒服好多! 唔好再諗死啦!

回復 #2870 TTTT1 的帖子

我都唔知, 總之唔好再玩啦!

引用:
原帖由 unhappybarry 於 2007-10-22 00:37 發表
各位c兄.....小弟係一個兩個月前知道自己中左招......去左政府度睇.....
到而家為止覆診3次.....不過好似無咩明顯改善......我都好想去睇專科
但係因為唔知價錢同大約要用幾多錢(小弟人工好低,人工幾千.....經濟 ...
你預350-500一次、要做冷凍加800-1000
冇錢去借都要
個人意見..........至於女朋友....如果唔深既.....又係佢識晒你d朋友.......我覺得求其搵個藉口分手好d....
女人通常都大口的....你想唔想所有人都知?.....你可能會煩多樣
你而家專心醫個病...其他野最好放低晒先......不過最後點做.....自己決定

引用:
原帖由 kwok138 於 2007-10-22 19:12 發表
我都唔知, 總之唔好再玩啦!
個人意見,戒唔到...試下拉長d時間、e.g.一個月一次忍到兩三個月先一次
或者等人少d時問下囡囡淨 hj / 去骨場

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-10-22 21:14 發表

你預350-500一次、要做冷凍加800-1000
冇錢去借都要
個人意見..........至於女朋友....如果唔深既.....又係佢識晒你d朋友.......我覺得求其搵個藉口分手好d....
女人通常都大口的....你想唔想所有人都知?... ...
多謝兄弟既意見.....不過無可能分手......其實我地一個香港一個上面既.....
唔會日日見到.....一個月先見兩次......如果我控制到個病.....係咪可以唔講呢?
(因為我中招既位置比較難睇到.....)

小肥t
其實囡囡hj都會有事.骨場有事風險比上樓骨大."一個月一次忍到兩三個月先一次幫助不大,"個人意見.
因見太多人堅決以後唔玩的人又玩.所以只說小心.盡量唔玩.

unhappybarry
我都沒有錢,是貧窮的人,但醫生一定要看.小肥t 說了價錢可以考慮一.

是否沉船?女的以前/現在是做這行的?

有一個地方是較大陸,香港安全的,是澳門的夜總會.因為當年小弟聽囡囡說澳門夜總會每星期也需要body check.當然這只是較安全,不是100%安全.
貴未必是安全,但澳門的聽說就是這樣會body check.

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-22 21:38 發表
是否沉船?女的以前/現在是做這行的?
絕對正經人家.....係真心個隻
佢絕對唔係做個行的.....

另外tony兄可以pm我何醫生既info嗎??
因為無錢醫....都要驗查左先.....唔想個心成日亂諗....

引用:
原帖由 unhappybarry 於 2007-10-22 21:30 發表

多謝兄弟既意見.....不過無可能分手......其實我地一個香港一個上面既.....
唔會日日見到.....一個月先見兩次......如果我控制到個病.....係咪可以唔講呢?
(因為我中招既位置比較難睇到.....)
不過一定唔好講....個人意見.......人都是守唔到秘密....佢懷疑一回事

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-22 21:36 發表
小肥t
其實囡囡hj都會有事.骨場有事風險比上樓骨大."一個月一次忍到兩三個月先一次幫助不大,"個人意見.
因見太多人堅決以後唔玩的人又玩.所以只說小心.盡量唔玩.

我都沒有錢,是貧 ...
唔玩冇可能...但儘量玩少d.....少d機會中.....當然中既一次都中....我明

引用:
原帖由 unhappybarry 於 2007-10-22 21:48 發表

絕對正經人家.....係真心個隻
佢絕對唔係做個行的.....

另外tony兄可以pm我何醫生既info嗎??
因為無錢醫....都要驗查左先.....唔想個心成日亂諗....
除非你兩頭住家.....少d上去.....食飯帶飯/ 食輀包
慳番d睇醫生
同埋如果真係生得密....你點好好保健都阻止唔到佢出嚟......一個月洗2000-3000睇醫生好閒

之前師兄們講話去滾都要有天份,真係講得好0岩

有d人去滾,仲要有試過唔用袋都冇病冇痛

另外unhappybarry兄

gf個問題,就真係要睇大家感情有幾深,一陣你講左俾佢知,佢即刻走,真係賭大細搏一搏

TTTT1
唔關天份事.關運氣.還有有事後感染其他也容易.
小肥t
是盡量
沒有問題.好運一次治療便ok.

我試過一個月用了$6000.

收到pm了.....謝謝.....

回復 #2892 unhappybarry 的帖子

Unhappybarry,

醫好個病先諗再同唔同佢講啦, 起碼到時醫好左先同佢講話以前唔識諗, 而家會重新做人呢D說話囉! 佢聽到你話已經醫好左, 佢個心都唔會立即抗拒你先呀!  醫都未醫好就同佢講, 個人意見, 衰硬咁制, 除非佢真係愛到你死啦!

唔好諗啦, 睇左醫生先, 早訓早起, KEEP住身體既抵抗力!

祝各兄弟身體健康! 玩既野, 唔好諗住啦!

回復 #2888 小肥t 的帖子

我都試過密起上黎, 成個月都要睇2 - 3 千...........諗到呢到, 都係修心養性!

其實各位有甚麼辦法去應付這種壓力呢?

依家條野都唔知點解脫皮...
唉...

引用:
原帖由 ISaidNeverAgain 於 2007-10-23 20:52 發表
其實各位有甚麼辦法去應付這種壓力呢?

依家條野都唔知點解脫皮...
唉...
有錢既玩下投資lo...小注怡情....又可以增加下收入

相關搜索目錄: 投資

ISaidNeverAgain
積極面對.明天會更好.相信醫生.相信一個醫生不掂,轉另一個可能掂.我以前也是受這種苦.是過來人.我在這裡說了很多次.有一天看醫生時,醫生對我說要割包皮,我當時呆了.....心想就算保險有得clam(醫生說我這種情況是細菌感染引致,so保險應該可以clam),這年齡做一定非常,非常痛苦.於是我轉醫生,這醫生對我說你的病情未致到要割包皮,你這年齡割會是痛不欲生.結果現在好了99.9%.也不用做手術割包皮.

所以心境很重要.要積極.早睡.有壓力上來吹兩句,我們一定會幫助你.

小肥t
前日跌1000多點,你想兄弟更大壓力?(說笑,我知道你為他好)

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-10-24 00:13 發表
ISaidNeverAgain
積極面對.明天會更好.相信醫生.相信一個醫生不掂,轉另一個可能掂.我以前也是受這種苦.是過來人.我在這裡說了很多次.有一天看醫生時,醫生對我說要割包皮,我當時呆了.....心想就算保險有得clam(醫 ...
所以咪話小注怡情,今日又交了學費

相關搜索目錄: 保險

小肥t
看場電影,打場波,食下野都可以減壓

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。