推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

第一次中招(新版開始)

hi..各位兄弟好~

大家好~我決定今日再去睇區醫生...因為去唔到睇何醫生佢三點收......我都仲係好驚...佢果次話係毛囊的地方好似有d唔舒服, 區醫生果次冇用藥同我驗係唔係疣~~!我都係唔係好放心~! 希望真係毛囊啦~!各位...夜d同你地會報!

我都有上黎個喎~~~~~~

專科醫生我睇過五六個
普通科醫生我睇過三四個
政府我都有睇過....

做冷凍超過三十次...激光.......去政府/專科醫生/普通科醫生搽過藥.......用過3M.......買過其他藥搽........

宜家冇事大約8,9個月

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-11-24 20:45 發表

專科醫生我睇過五六個
普通科醫生我睇過三四個
政府我都有睇過....

做冷凍超過三十次...激光.......去政府/專科醫生/普通科醫生搽過藥.......用過3M.......買過其他藥搽........

...
好的開始了...恭喜你啊

引用:
原帖由 unhappybarry 於 2007-11-24 00:34 發表
TONY 兄......我知道.....明天也要生活的.....而且我的命也不只是我一個人的
只能以後自愛......不過我前兩天說去油記搽的那些黃色的藥水.....真係估唔到.....痛左三日後....
本來越來越大既患處......消除左.. ...
不管去哪裡醫...最重要是找到合適你的醫生.醫得好就是件好事..

unhappybarry
我都明白的.
kurtlau2005
好事.
minghin
絕對同意.醫得好就是件好事

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-24 22:51 發表
unhappybarry
我都明白的.
kurtlau2005
好事.
minghin
絕對同意.醫得好就是件好事
謝謝......大家一齊努力......而且希望不久會有藥可以完全醫好呢個病.....

引用:
原帖由 minghin 於 2007-11-24 21:14 發表

好的開始了...恭喜你啊
大家襟話

你又點???

引用:
原帖由 minghin 於 2007-11-22 21:12 發表

Tony1 & 小肥t
雖然我無参加版聚..但我係一直支持你哋嘅.
最近都好忙.日日都唔夠訓.
E家都係小心自我檢查,翻發次數都俾以前少咗D.
希望越來越少就OK啦,
唔期望一訓醒就好翻晒 ...
X2
諗番起初個種唔知點算, 我都好感恩可以搵到呢度......
希望大家都互相支持, 令病魔早日離開!
呢排番工加上早晚洗傷口, 攪到個人成日覺得好累,
而且都一段時間仲係進展唔大, 睇黎都要再去搵dr. ho望下.....

snghk
從年頭開始斷斷續續咁睇醫生到宜家都大半年無上過去,
一時間從玩開到無得玩真係好唔慣, 要控制住個心魔係好辛苦,
但一日未好番, 再辛苦都忍下, 至少都清左個病先再諗,
身體要緊, 大家都要加油!!

有問題要去看醫生啦~
因為怕中招~ 已經很久不敢去玩了

引用:
原帖由 ding 於 2007-11-25 22:02 發表

X2
諗番起初個種唔知點算, 我都好感恩可以搵到呢度......
希望大家都互相支持, 令病魔早日離開!
呢排番工加上早晚洗傷口, 攪到個人成日覺得好累,
而且都一段時間仲係進展唔大, 睇黎都要再去搵dr ...
本人心得係發覺D疣從好細粒就要馬上揾醫生清除咗去.
翻發野開去機會就比較少D.
當然細粒未必容易發覺.因為多數D位置都比較隱閉.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-11-25 08:30 發表

大家襟話

你又點???
希望越來越少就OK啦,

小弟都一排冇上來喇, tony 兄, 肥t兄同各位大大好嗎, 近排大大們的情況點呀, 早期小弟去dr 做左個全身 body check, 好在冇乜特別野, 而家心情都冇咁 down, d jj 我就唔諗咁多喇, 早排日日check 細佬幾次, 未返發都比我攪到發炎, 日日痕到死, 所以我發覺越驚就越生得多古怪野, xmas 快到喇, 各位大大忍下手喇, 唔好出去玩咁多喇, 愛惜自己同身邊的人啊

相關搜索目錄: Body check

引用:
原帖由 minghin 於 2007-11-26 18:47 發表

希望越來越少就OK啦,
唔怕話你知...之前無論我做乜都番發

之後我決定每日放工都去做運動..慢慢就開始好了

相關搜索目錄: 運動

我發覺頃開.....好似有做開運動的兄弟.....翻發機會少d
相反好似我呢d咁食完就唔郁的就大d 機會
簡單d問下大家
有冇好中意運動既兄弟好耐都唔好既呢?

各位兄弟好.有一排都冇上黎喎....
Kurtlau 兄,恭喜你啦.約8,9個月冇事就大多數冇事啦.
我都醫咗成年幾,做過十幾次冷凍.到而家都差不多5-6個月都冇番發,希望真係唔再番發.
我都經常做運動,每星期都有三兩晚去跑步.星期日就去行山.
各位兄弟繼續努力,一定有好的一天.

引用:
原帖由 kurtlau2005 於 2007-11-24 12:45 發表

專科醫生我睇過五六個
普通科醫生我睇過三四個
政府我都有睇過....

...
恭喜哂啊咁你又轉左咩新工呀!! 你比我好, 我無發一個星期咋!! 咁下年1月黎一次大聚會出黎慶祝下啦, Tony係咪, 因為我要到1月先得閒, Minghin你重有翻發咩?? 唔係呀?? 你加埋到依家幾個月呀你都咁耐重翻發?

引用:
原帖由 mochilo 於 2007-11-26 13:42 發表
各位兄弟好.有一排都冇上黎喎....
Kurtlau 兄,恭喜你啦.約8,9個月冇事就大多數冇事啦.
我都醫咗成年幾,做過十幾次冷凍.到而家都差不多5-6個月都冇番發,希望真係唔再番發.
我都經常做運動,每星期都有三兩 ...
mochilo兄我發覺好多兄弟同你同Kurtlau兄一樣, 有左病後既好方面睇我地之前無做既野, 依家好多時做哂, 由其運動同有健康既活動, 比以前更積極做人和懂得更愛身邊人, 依樣係之前我地都可能無想過, 大家一起努力吧, 希望幾年後我地係度吹水吹我地既新健康同開心既生活, 不過我都重係好down咁得都未好!! 真係無耐既心情重係好down.............

引用:
原帖由 stanleysex 於 2007-11-27 00:46 發表

mochilo兄我發覺好多兄弟同你同Kurtlau兄一樣, 有左病後既好方面睇我地之前無做既野, 依家好多時做哂, 由其運動同有健康既活動, 比以前更積極做人和懂得更愛身邊人, 依樣係之前我地都可能無想過, 大家一起努力 ...
Stanleysex 兄,放鬆些吧唔好畀太多壓力自己.憂慮同壓力可減低身體抵抗力.當番發的時間越來越耐就係尾聲時.Minghin兄講得好啱,當發覺D疣從好細粒就要馬上揾醫生清除咗去.翻發野開去機會就比較少D.
Stanleysex 兄,繼續努力,明天會更好.

我比以前夜訓同埋飲食冇以前keep得襟好

但我都有去做運動,就算一星期一次都要做,但最好三至四次,我會running about 30~45 minutes就ok了,耐左會發覺有power左

相關搜索目錄: 飲食 運動

係呀好多兄弟而家都有定期做運動, 係喎Tony好似你無喎係咪哈哈!!

我都希望好似你地咁快d無事, 希望啦但可以肯定既就係我係最長時間未好過個...

stanley大哥﹕
夜訓好有影響

小弟本來兩個月冇發,點知上星期五感冒發高燒,跟著又生一粒、又破財
唉.......
真係好想打早幾日喺地鐵度猛咳果條pk ar伯 (發燒既病原體)

stanleysex
我沒有做運動,對呀.走路就多.還有我多數會轉公司.

引用:
原帖由 小肥t 於 2007-11-28 16:30 發表
stanley大哥﹕
夜訓好有影響

小弟本來兩個月冇發,點知上星期五感冒發高燒,跟著又生一粒、又破財
唉.......
真係好想打早幾日喺地鐵度猛咳果條pk ar伯 (發燒既病原體)
咁大鐹, 又同我一樣由0開始, 哎.....好難先頂多一至兩個月, 我係你真係想搵翻個pk出黎打, 真係好難先兩個月無事, 兄弟一齊再努力吧

引用:
原帖由 Tony1 於 2007-11-29 13:38 發表
stanleysex
我沒有做運動,對呀.走路就多.還有我多數會轉公司.
轉公司定轉行先大哥?

stanleysex
轉公司,行業就轉一半.(獨立公司,即是什麼都有得買那種)

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。