推介:| Make Friends | 交友 | 婚姻介紹 | 網上交友 | 幽默 | 趣味網頁 | 娛樂 | 魔術 | 精品 | 玩具 |

發新話題

藍蝶人

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-15 02:07 發表

如果老豬係姓賈的話, 咁我應該姓真, 名天真, 居住香港.
失驚無神就上黎forum, 看似胡言亂語, 實則真係亂嗡
辉哥仔个姓排系后边嘅你系看似亂嗡,實則係寓意深藏

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-15 00:57 發表

老豬姓賈,字胡塗,居住佛山,閒來上線討論區,看似胡言亂語,實則字字玄機。
講來講去都係開解下d唔應該唔開心嘅人,係呢度應該講下d開心事為好,與眾同樂嘛﹗O黎~大家乾一杯,飲勝~
藍蝶太抬举在下了上网聊天,该认真时认真,该说笑时就说笑嘛

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-14 21:38 發表
嘩..........
這是不是一個文人天堂........
老豬, 你打成這篇萬字文想點呀
我数几次都唔够五千字f到我真系打到万言字时我先话你知我想点啦

引用:
原帖由 bluedance 於 2008-3-15 01:27 發表
今晚去左食蒲飛,依家好飽,有d頂胃, <<<想嘔個樣﹗
又好鬼眼瞓添﹗都係去瞓喇﹗早抖﹗
唔记得问一下,乜嘢叫做蒲飛

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-15 12:23 發表

唔记得问一下,乜嘢叫做蒲飛
buffet2
KK: []
DJ: []     

n.[C]
1. 自助餐,快餐
They had a buffet at the wedding.
婚禮時,他們吃自助餐。
2. 自助餐食堂,快餐部;快餐櫃臺
3. 碗廚,餐具櫃
4. 【英】小吃店,(車站,火車內的)餐室
本帖最近評分記錄
  • Orange+Fai 體力 +20 我很贊同 2008-3-16 13:19
  • Orange+Fai 威望 +20 我很贊同 2008-3-16 13:19

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-15 13:30 發表

buffet2
KK: []
DJ: []     

n.
1. 自助餐,快餐
They had a buffet at the wedding.
婚禮時,他們吃自助餐。
2. 自助餐食堂,快餐部;快餐櫃臺
3. 碗廚,餐具櫃
4. 【英】小吃店,(車站,火車內的)餐室
唔該晒﹗糊仔﹗
蒲飛=buffet,相似讀音。

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-15 12:08 發表
藍蝶太抬举在下了上网聊天,该认真时认真,该说笑时就说笑嘛
也要懂得何時該說笑,何事該認真嘛﹗
與人溝通的一種學問,上網聊天雖不知對方是誰,隨時胡言亂語地亂發o翕瘋,人家也沒奈何,但卻也可從中略知一二,當然亦很容易隱藏起來,有時字裡行間也可能令人有所誤會,不過都蠻有樂趣啊﹗

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-15 12:04 發表

有情无缘是人世间最凄凉的美丽.
以下的一段文字也很凄美,一起分享下吧﹗

世界上最遙遠的距離
不是 生與死
而是 我就站在你面前 你卻不知道我愛你

世界上最遙遠的距離
不是 我就站在你面前 你卻不知道我愛你
而是 明明知道彼此相愛 卻不能在一起

世界上最遙遠的距離
不是 明明知道彼此相愛 卻不能在一起
而是 明明無法抵擋這股想念 卻還得故意裝作絲毫沒有把你放在心

世界上最遙遠的距離
不是 明明無法抵擋這股想念 卻還得故意裝作絲毫沒有把你放在心
而是 用自己冷漠的心 對愛你的人   掘了一條無法跨越的溝渠

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-15 02:07 發表

如果老豬係姓賈的話, 咁我應該姓真, 名天真, 居住香港.
失驚無神就上黎forum, 看似胡言亂語, 實則真係亂嗡
那我也自我介紹一下:

我姓仿,名如真,別號藍蝶,居住金星。
閒來上網,續漸演變成謀殺光陰不可思疑事件之唯 一見證。

那我也自我介紹一下:

我姓陳,名阿嬌,別號陳嬌,居住屋企。
閒來影相,續漸演變成退出香港娛樂圈及著草日本不可思疑事件之唯一見證。

相關搜索目錄: 娛樂

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-16 12:49 發表
那我也自我介紹一下:

閒來影相,續漸演變成退出香港娛樂圈及著草日本不可思疑事件之唯一見證。
成日都踩人...

......!

引用:
那我也自我介紹一下:

早晨, 保保, 橙同學

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-16 13:30 發表

早晨, 保保, 橙同學
一個想訓的中午

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-16 13:19 發表

成日都踩人...
呢個係我唯一同你的共同嗜好

引用:
原帖由 一塌糊涂 於 2008-3-15 12:23 發表

唔记得问一下,乜洏s做蒲飛
浦飛 = 自助餐

你比一個價錢,
就可以係一間餐廳裡面任食一段時間(太飽既關係)

之後
你可以在廁所以任坐一段時間

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-16 16:23 發表

浦飛 = 自助餐

你比一個價錢,
就可以係一間餐廳裡面任食一段時間(太飽既關係)

之後
你可以在廁所以任坐一段時間
補充
但廁紙係不包括的

引用:

補充
但廁紙係不包括的
唔通保保會在廁所偷廁紙

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-16 21:38 發表

唔通保保會在廁所偷廁紙
你踢爆佢...
......!

引用:

補充
但廁紙係不包括的
唔係喎﹗現在的公廁和食肆洗手間都供應埋廁紙咖﹗

引用:
原帖由 Orange+Fai 於 2008-3-16 22:02 發表

你踢爆佢...
保保話無得包,可能真係比佢偷晒

引用:
原帖由 唔易做 於 2008-3-16 16:19 發表

呢個係我唯一同你的共同嗜好
我唔踩人,多數會啋人唧﹗

引用:
那我也自我介紹一下:

失敬~失敬~
你仲可以去美加搵食喎﹗

引用:
原帖由 ktwu2005 於 2008-3-16 23:10 發表
藍蝶, 你試下玩
http://www.3wish.com/game/game.htm
等 我 去 睇 下 先 …

唔 係 好 識 玩 添 …
我只係亂咁指,亂咁按…

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。