推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

[建議] 王風雷傳

咁既係吾係獨門武功啦!開影印機咪週街都識!伏虎都可以教小虎小霹靂啦。

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-26 04:08 發表

「九金神功」
金九神功好D
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2008-8-26 22:26 發表

金九神功好D
咁聖上一定第一個練!
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-25 20:02 發表

正確是用了十八小時,打通七陽,八陽兩組經脈,然後再輸功力,填滿氣穴,但用一分沒一分!

但後來唔聲唔聲,小虎已經完全練成八陽,R哂頭!
唔通真龍既天份太差????

引用:
原帖由 亞佳佳 於 2008-8-27 03:34 發表
唔通真龍既天份太差????
我剛剛再重看「龍的傳人」個期,東方無敵說:「三年,無忌的八陽功力,約需兩年便可盡「傳」與真龍!」,「餘下日子(一年),朕可親自助真龍登上九陽頂峰...」
我一直都認為是話無忌直接傳功比真龍,但現在看來個「傳」字應該是傳授教導的意思,用兩年時間,教到真龍練成八陽,比較合文意,反而話直接傳功需要兩年咁耐,想來是不太合邏輯.

小虎如果唔係有老虎幫忙,依家都係六陽貨仔,咁說來,如小虎是自己練,佢可能都係要兩年練八陽,現在真龍的進度,其實不比小虎當日差,所以真龍的天份唔算差!

「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

跟作者理论,现在真龙有六阳,无敌如老虎帮小虎般打通九阳什至十阳,不就多个九阳高手,何用两年,小虎也可以,真龙有何不可啊!以后东方无敌一年可做一两个八阳九阳,那一两个八阳九阳的下一年又可以做一两个七阳八阳的,过几年,火云邪神又算什么啊!

引用:
原帖由 enos 於 2008-8-27 10:54 發表
跟作者理论,现在真龙有六阳,无敌如老虎帮小虎般打通九阳什至十阳,不就多个九阳高手,何用两年,小虎也可以,真龙有何不可啊!以 ...
明白你的意思
1) 人是有私心的,伏虎疼愛小虎,當然願意為兒子花功力,但無敵個人咁多疑,你叫佢肯助真龍打通經脈,難矣!而且我到現在,都懷疑無敵傳位於真龍的誠意,我覺得無敵是用拖字訣!
2) 如果依照你的講法,那麼羅剎教,通天教也可這樣,咁豈非好多人也是頂級高手,行的話,老天尊都先幫四個兒子提升了.

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-27 03:24 發表

明白你的意思
1) 人是有私心的,伏虎疼愛小虎,當然願意為兒子花功力,但無敵個人咁多疑,你叫佢肯助真龍打通經脈,難矣!而且我到現在,都懷疑無敵傳位於真龍的誠意,我覺得無敵是用拖字訣!
2) 如果依照 ...
咁所以我一直吾buy傳功升level呢套!功力成日自動轉帳,傳完功又生鷗鷗、只下暫時跌watt!你吸下我、我又吸下你!一把劍又以棍法用到出神入化。 咁樣吾使發明棍、刀之類啦!

要是私心问题,那无敌不用帮其他人到九阳啊!只要十个八个七阳,一两个八阳,那以九阳什至十阳的他那只是小事,也不影响他地位,何况大大加强白莲教实力,东方无敌必定做;要是无私心,龙虎门无私心,也为了自己人不易死,那龙虎门的人个个练九阳神功,四小将也练,之后个个变八阳,龙虎门有十个八个八阳,反正暫時跌watt又不会死人,现在有二个,二个变四个,四个变八个,罗杀教算什么?另外小龙棍法变剑法,黑龙又来,小虎脚法又变棍法,再变剑法;而这个不是我的讲法,而是作者的讲法呢!哭哭!龙虎门现在变成这样,是作者?龙虎门?读者?谁是白痴呢?故事也要说得有理,才是好故事,老是自打嘴巴,自完其说,说服了自己,说服不了别人!那叫什么?

其實我覺得大家睇書唔洗太認真, d痴線編劇一個轉頭就話
九陽神功 係王重陽救左流落地球0既外星人"吊那星"民族傳俾佢0既....
除左第十陽外, 仲可以"逆練九陽",以達到"超級吊那星"0既境界....

連個總統候選人都話到自己打得,有乜野係冇可能

引用:
原帖由 阿左 於 2008-8-28 13:47 發表
連個總統候選人都話到自己打得,有乜野係冇可能
佢有講到咩???
我見到係話:扛..我唔夠你o個皮...不過個腦一定精過你:p
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期龍虎門專欄好似,是暗示本書長畫長有!

咩"逆轉"咁輪巴閉,
又係埋5到尾的武功設定
小那星,咩"停頓0.1秒","逆轉思維"
呢d5係武功,呢d叫"特異功能"
要搵"張寶勝"先攪得掂
真係痴狗線的編劇~~~
成個"龍虎門"時空,有鳩人,夠王風雷打咩
個腦都5知諗乜輪野嘰

我覺得係主編及編劇個腦有問題...
所以要出d唔合理0既野....
若果lee本書係龍虎五世 或者 神兵f...
我覺得會正常....
但用係龍虎門系列, 就真係痴x左線.....
遲下發展到"五維四維"都唔定.........

或者肉皇朝d人會認為我地係鍾意反對'鬧事0既讀者....
但又唔會檢討一下自己係乜問題.
好似聖上對火雲邪神第一戰, 贊的人肯定較多.
因為真的十份精彩...
但一些劇情例如達摩及九陽九陰問題....
夠膽死唔認錯仲叫讀者睇落去...
唔似"牛老"識得認錯,會去改善.......
果然做一世打工的人,果然都係寄人離下......
離唔開老肉郎的淫威....

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-8-29 11:02 發表
今期龍虎門專欄好似,是暗示本書長畫長有!
肉王朝班人蠢到無朋友......
任由"李中興"將武功設定大亂.......
猶如聖上要服食八陽丹一樣....
藥力一過,銷量一跌, 要救也救唔到.............

ps:現實黎講,等於LV總裁,非必要到最後關頭也都唔會減價, 因為關乎到整個品牌的形象....

近日一口氣看了古惑仔中陳浩南打山河中心的一段,當中非常有迫力,個心會好期待下一頁,雖然都係有d犯駁,不過睇到非常過癮,古惑仔中既陳浩南已經昇華到唔駛下下出手打,不過一樣咁好睇

但係上次什麼龍虎門打羅剎大廈,攻羅剎道場,故事散修修,一d緊張都無,點解?
係邊個問題?

是牛佬太有心機嗎?唔係嘛,人地三日刊喎,仲有時間放心機?
或者人地真係有放個"心"落去做果樣野囉

回復 317# 的帖子

呢d咪,有心同冇心的分別~~~
睇o下"和仔"本"殺道行者"同呀"死肥鬼"本"終極武神"
咪知咩叫有心,咩叫冇心

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-30 02:31 發表

肉王朝班人蠢到無朋友......
任由"李中興"將武功設定大亂.......
猶如聖上要服食八陽丹一樣....
藥力一過,銷量一跌, 要救也救唔到.............
看來東方無敵即使達不到十陽,最後也會相去不遠,今期東方無忌被東方無敵的意識嚇得屁滾尿流 ...

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2008-8-30 07:40 發表

看來東方無敵即使達不到十陽,最後也會相去不遠,今期東方無忌被東方無敵的意識嚇得屁滾尿流 ...
網上面d人睇完"逆轉思維"..
插到體無完膚.....
第二重可以令人腦殘.....咁第三重咪可以打破第四度空間????
"吊那星"人咪可以來地球....

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-8-29 05:15 發表
佢有講到咩???
我見到係話:扛..我唔夠你o個皮...不過個腦一定精過你:p
好難講,連蔡琳都可以識武功打兩隻傻猩,佢都可能識兩招

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-8-30 19:33 發表

網上面d人睇完"逆轉思維"..
插到體無完膚.....
第二重可以令人腦殘.....咁第三重咪可以打破第四度空間????
"吊那星"人咪可以來地球....
第三重可能係磁場轉動,細胞重組

第二重天係"逆轉思維"...
我以為自己喺度睇緊《武神》
咁玩法...王風雷都唔駛旨意返《龍虎門》
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-8-31 01:15 發表
第二重天係"逆轉思維"...
我以為自己喺度睇緊《武神》
咁玩法...王風雷都唔駛旨意返《龍虎門》h:" />
東方無敵,金羅漢都可能唔駛返!

推介一套講"肉王朝"0既電影俾各位, 要用心欣賞呀!!唔好0散我一番心血.....

ps:有人不喜歡連結, 要可以短訊給我!!!

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -60 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本� 2008-8-31 11:55
  • 冰河 威望 -60 違規內容 11)請勿發放或連結有版權的書本� 2008-8-31 11:55

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。