推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-21 20:33 發表

但今期講韓山童超勁喎,而且實力仲未見底添
未必咁快會死卦......
很期待韓山童那套四個字的絕學.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-21 20:34 發表
下期封面好似幾唔錯喎.又好應節.
希望可以做靚D啦.
又真係唔錯的封面,兩個索女互相對望

其實朱元璋 & 月影姫果幕『床上戲』都幾好睇,距地各自心有所屬,但因為趣味在於寒月武的魂魄喺朱元璋度,月影姫想再回億同寒月武一齊果種感覺,但朱元璋又唔想做D對唔住天女的事,結果淨係純綷瞓覺,見月影姫喊住嚟瞓真係心都up埋

最尾果版出現的一定係軍,斷估唔會係張翠山 or 張無忌
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-9-23 12:20 發表

又真係唔錯的封面,兩個索女互相對望

其實朱元璋 & 月影姫果幕『床上戲』都幾好睇,距地各自心有所屬,但因為趣味在於寒月武的魂魄喺朱元璋度,月影姫想再回億同寒月武一 ...
講真我覺得天子六描寫嘅感情戲有時真係幾到架,好似今期月影姬 “夜襲”朱元璋咁,而天女對朱元璋嘅思念,幾好睇!今期結尾嗰個肯定係張無忌扮軍啦,但係佢額頭嗰塊 “白元軟性冰墊” 就好肉酸,韓山童真係超勁超型,真係唁想佢咁快玩完(不過話時話,老黃會唔會喺幫天子六嘅白蓮教埋單時留條伏線伸延到龍虎門嘅東方家族白蓮教呢)!下期封面構圖真係幾正又幾應節,如果出嚟真係畫得靚嘅話我肯定用嚟做電腦Wallpaper!

相關搜索目錄: 電腦

今期尾段真係好搞笑,我睇左兩笑,笑左兩次.
真係好搞笑(點好笑暫時唔講住,因為可能有些朋友還未睇的)
我開始越來越鍾意依本書了.
(更越來越鐘意通通呢)

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-29 14:15 發表
(更越來越鐘意通通呢)
走搞笑路線的通哥,倒成了本書的另類主角.

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-29 06:15 發表
(更越來越鐘意通通呢)
今期又真係幾過癮...而歷史又真係有講過月餅係用黎起義喎~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 KING546 於 2007-9-29 14:15 發表
(更越來越鐘意通通呢)
...
用一節故仔嚟搞笑,班編劇真係越嚟越大膽
但又真係幾好笑
好彩個搞笑party韓山童冇參與

今期出埋武當七俠的莫聲谷,但係距師父會唔會唔係軍呢?定抑或真係軍(張三丰)
遲吓出埋張無忌就真係搞鬼...
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-9-30 09:55 發表

...
用一節故仔嚟搞笑,班編劇真係越嚟越大膽
但又真係幾好笑
好彩個搞笑party韓山童冇參與

今期出埋武當七俠的莫聲谷,但係距師父 ...
張無忌就應該唔會喇,武當七俠歷史上真係其人出場都不為過,軍出官時都係老人樣,可能佢同宋帝一樣可老可年輕都唔定,所以佢係張三豐都好大機會~~~

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-9-30 03:46 發表

張無忌就應該唔會喇,武當七俠歷史上真係其人出場都不為過,軍出官時都係老人樣,可能佢同宋帝一樣可老可年輕都唔定,所以佢係張三豐都好大機會~~~
出得張君寶...點解唔會出張無忌....
分分鐘....佢引申埋...漫畫倚天屠龍記..做08年...動漫節重頭都仲得...

無記錯o既話...張無忌...練九陽神功...不過唔知係咪去到頂峰

引用:
原帖由 獵食者 於 2007-10-2 16:04 發表

出得張君寶...點解唔會出張無忌....
分分鐘....佢引申埋...漫畫倚天屠龍記..做08年...動漫節重頭都仲得...

無記錯o既話...張無忌...練九陽神功...不過唔知係咪去到頂峰
但天下己經出過了"漫畫倚天屠龍記"了。

今期真係幾頂癮,搞鬼得嚟又應節又有歷史可據,劉福通條友仔居然搞個雙黃白蓮蓉出來,最攞命係佢位夫人讚佢呢個發明會流芳百世,條友個樣得戚到吖。居然有莫聲谷出場呢舖真係估佢唔到,咁張翠山咪就快出場!我估君有好大可能係張三豐,如果係咁又一鑊估佢唔到!今期有一幕其實幾搞嘢,就係朱元璋話佢食過一種月糕,點知天女立即串佢係咪响月宗食過,肯定好好味啦,朱元璋即刻無癮笠晒水,呢幾吓反應直接,盡顯天女嘅大婆氣勢又睇到朱元璋做出咗一般男人俾老婆串完無嘢講嘅反應,過癮!

引用:
原帖由 龍戈兒 於 2007-9-22 16:55 發表

很期待韓山童那套四個字的絕學.
may be "delay nomore"
(just for joke, plz don't mind...)

引用:
原帖由 antoine90 於 2007-10-4 21:07 發表

may be "delay nomore"
(just for joke, plz don't mind...)
X 100
音樂無界限

日陽君千祈唔好死呀...
今鋪真係替日陽君擔心,俾個好師姪白衣世尊出賣,希望事前發覺白衣世尊有問題的劉伯温留有援手於日宗果樹...
or 徐達及時趕到救日陽君啦
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-5 23:32 發表
日陽君千祈唔好死呀...
今鋪真係替日陽君擔心,俾個好師姪白衣世尊出賣,希望事前發覺白衣世尊有問題的劉伯温留有援手於日宗果樹...
or 徐達及時趕到救日陽君啦
我覺得日陽君一定唔會死的.
佢都好勁吓架,放心吧

引用:
原帖由 KING546 於 2007-10-5 23:39 發表

我覺得日陽君一定唔會死的.
佢都好勁吓架,放心吧
但日陽君係衝動火爆型角色,通常哩類角色都冇乜好收場喎
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-10-5 23:52 發表

但日陽君係衝動火爆型角色,通常哩類角色都冇乜好收場喎
其實日陽君依d角色會死係遲早的事.
正如韓山童遲d都一定會死.
但我諗短期內日陽君應該唔會死住.
除非依兩期會有個超勁既高手出場
跟住幾下收日陽君皮來突出個高山的厲害.
但機會不大

呢期都幾惡攪 月餅!!!

呢次新嘗試潮華版成功,袁家寶同黎巴嫩真係居功不少
希望畫壇多幾個好既編劇啦....

天子六去到呢個階段最唔同既係....
一早出曬d人物,唔會無啦啦出d超絕世高手, 一個打曬
而係每個人都不段進步,達到下一個境界
肥良好鐘意用呢招,但係成日都要用下一個背景先能做到...
好似....十年後...廿年後咁

響而家呢個娛樂巿道入萬,年年(面數)賺個千萬真係唔容易
希望繼續努力出多d有質素既漫畫

呢個世界真係有好多人憎人富貴...正契弟:bird:
好彩呢年既天子六同埋火雲都冇令人失望0者....

相關搜索目錄: 娛樂
無論是愛與被愛,也是串步難行

引用:
原帖由 KING546 於 2007-10-6 10:06 發表

但機會不大
就係丐幫仲有龍虎兩件乞兒未出.....小心小心!!

睇返好多期之前老朱話丐幫入面有個人教佢騎射,唔知果個人幾時會出場呢?

引用:
原帖由 KING546 於 2007-10-6 10:06 發表

但機會不大

睇返好多期之前老朱話丐幫入面有個人教佢騎射,唔知果個人幾時會出場呢?

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-10-6 16:09 發表

估計日陽君會先被龍或虎打個半死,白衣世尊再現身撿便宜!

朱元璋大契天女終於同細契月影姬開拖,精彩!日陽君我估佢唔會咁快瓜住,不過好似上面位兄弟咁講法,以佢老人家嘅性格真係出事係遲早嘅事!白衣世尊條粉腸真係好陰毒,放長雙眼睇佢點仆街(雖然日陽君條老鬼又真係串到離晒譜)!不過講開又講,我覺得黑冠摩尼真係一個幾可憐嘅老人家,佢本身唔係好似日陽君條友仔咁鍾意爭,成世人就係守住月宗,真心為反元大事為己任,點知畢生栽培嘅唯一希望寒月武又死鬼埋,朱元璋又唔聽佢支笛(其實佢係由衷信服朱元璋架,唔似得白衣世尊咁仆街),焗住自己上,結果搞到家下人唔似人鬼唔似鬼,希望老黃手下留情俾佢復原安享晚年啦!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-10-9 06:34 發表
朱元璋大契天女終於同細契月影姬開拖,精彩!日陽君我估佢唔會咁快瓜住,不過好似上面位兄弟咁講法,以佢老人家嘅性格真係出事係遲早嘅事!白衣世尊條粉腸真係好陰毒,放長雙眼睇佢點仆街(雖然日陽君 ...
好似話佢遲下有得發揮喎..如果可以既話...到時同日陽君一齊出手..勁到好似上代教主咁..就正啦~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2007-10-9 17:20 發表

好似話佢遲下有得發揮喎..如果可以既話...到時同日陽君一齊出手..勁到好似上代教主咁..就正啦~~
勁到好似上代教主咁就誇咗D,但我估日陽君 & 黑冠摩尼繼手都應該有陰陽法王6、7成實力掛
依家本《洪武》...丐幫出親場就得伍無求 & 十二生肖,唔知遲吓丐幫幫主哩個〝大粒〞會唔會出現?
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。