推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 whg 於 2008-1-12 12:19 發表
ai... 小弟應該都中左招...
唔夠膽睇醫生
買左盒3m, 岩岩用左1星期
唔知跟住有幾多野要面對
睇醫生,尤其是伙從未用3m
你知3m要醫生紙先買到嘛?
肯賣俾你都有機會是假的 (做假既誘因太大)
你有事唔通可以追究佢咩?
你自己已經飯緊法

謝謝咁多位回覆
今日第4次搽3m
感覺一星期以來冇變好... 好似也沒有大既變壞.
上網search過唔少資料, 似乎除左3m也唔多選擇
我想再試多幾日先.
另請問, 真假3m可以點分辨?

http://www.ca999.cn/z_xingbing/170336.html
篇野話一般人可以數月內自癒?

whg
大陸的網你都信?
大陸最喜歡是誇大.

小肥t
病人自助組織當然有聽過,你認為我們可以??怎樣做,你有沒有提議?要搞旺一定要找專科醫生入來.

stanleysex
不是多人了,只是年青人多了,老人CD-ROM多.年青人一般喜歡問野AND跳戰.

真是喜歡一個人根本無需要告訴她,你告訴她,多數分手,離婚.所以最好是不要玩.但85%的男人有女朋友,老婆一樣玩.

引用:
原帖由 whg 於 2008-1-13 20:09 發表
謝謝咁多位回覆
今日第4次搽3m
感覺一星期以來冇變好... 好似也沒有大既變壞.
上網search過唔少資料, 似乎除左3m也唔多選擇
我想再試多幾日先.
另請問, 真假3m可以點分辨?
曾經試過問過醫生
醫生都話冇得分
佢地都是信藥行
有時假既packing可能仲靚、點分
而家成600一盒
入d白膠漿你都唔知 (過一輪一樣變透明)
大6 d人chi shi ga
有錢咩都夠薑做

引用:
原帖由 hugo23456 於 2008-1-12 02:26 發表
原來係咁~~咁各位bro記住千萬一定要留意醫療保單上有冇「授權保險公司翻查你既紀錄」既條款~~

以免比人出賣~再一次謝謝小肥t ~
上次眼訓混亂左個次序
應該是(本人意見)﹕
1.有事最好睇不是政府的
2.即使是不是睇左政府,你買醫療保險最好找一個完全同你工作 / 朋友都唔識既外人買
3.如果不幸已經睇左政府,又想投保,唔報可以唔賠(但費用一定貴好多)

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-1-13 04:06 發表

近來好似好左人中招, 而大家的心情我們當初每個人都係同你地一樣, 但有左依個post之後好多brother都係度舒發後, 心情好很多而且大部份好翻哂後都唔見人, 你地可想而知依個病併唔係真係太可怕, 當然一定係麻 ...
大哥你近況如何?
其實我之前成日翻發
一來是唔夠訓
二來可能是3m查左、損左一d本來冇的,跟住又惹開左
所以而家咩都唔理、有懷疑即睇醫生
同埋容易摩擦既地方查少少潤膚膏
希望幫到你

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-14 00:49 發表
whg
大陸的網你都信?
大陸最喜歡是誇大.

小肥t
病人自助組織當然有聽過,你認為我們可以??怎樣做,你有沒有提議?要搞旺一定要找專科醫生入來.

stanleysex
不是多人了,只是年青人多了,老人CD-ROM多.年青 ...
1.其實要搞問題不大,最簡單做法是、大家有部notebook,有cam、約個時間可以走去冇人既地方上網用chatroom開組,如果d人唔想俾人知果樣咪唔好開個cam
2.好同意tony講好翻不要告訴其他人,好多野理論同實際是兩回事。
3.香港是一個「口講道德」超高既社會,你有呢d事,唔知點解即使唔影響其他人、社會都唔會俾機會你改。你想做好人喺呢件事上一定撞晒版
4.舉個例﹕你信教、有呢d事,走去搵牧師/教會既長輩,佢可能叫你公開悔改架/周圍同其他人講...你估是否更大獲、或者唔講好過???
講到呢度、又不得不提關懷xx,果d人既工作態度好好,不過技巧就不足,同埋戴有色眼鏡睇我地。你唔想負法律責任所以唔講得根治,咁你咪叫人問醫生lo...唔好扮專家同人講不能醫好,咁呢度咪好多活死人????????最抵死是臨尾仲要加句﹕你保持番心境開朗lo.......點樣可以開朗呢????你話是不是唔丙唔得
一來醫學界有爭議、二來就算357年會再有,咁你咪同人講「好番」定義人人不同lo....何需咁講野????

同埋另一樣是
其實有左都大半年了.......基本認識多少都差唔多
有懷疑無論你有幾多資訊,都是去睇醫生
反而是有病後生活上既轉變點適應同點做好「保密功夫」、開展新生活才是開組目的
例如如果不是上次版聚分享
我唸一世都唔知保險問題,因為唸都未唸過、點問醫生?
如果朋友叫到中去買左咪瀨晒野 (中招之外另一大災難﹕所有人都知)

相關搜索目錄: 保險

呢度咁多位朋友們,唔知你地仲記唔記得我呢?
上個禮拜係度同大家講比澳門 dr.so 呃哥個(其實都未知係唔係呃)
上個禮拜一我去左澳門衛生中心驗啦,星期三先再去見醫生睇報告
呢排心情真係差到極點,最慘係同女朋友出街哥時個心情仲難承受
真係唔知係有事定無事,等呢十日好似過左一生咁,
其實我真係好想過泥睇 dr.ho, 可惜真係未抽到時間,
仲有有個問題唔知各位朋友可唔可以解答到我?
我上個禮拜開始,唔知唔解個袋底哥一帶好痕,係超痕,
開頭以為係條底庫問題,點知換左都係咁,我自己檢查過又無乜異樣,
無粒粒,但係係無時無刻都好痕,前2日兩粒睪丸開始痛,
有無人可以解答到我,我會唔會患左d比性病更嚴重既病架?

引用:
原帖由 alan9211012 於 2008-1-14 03:44 發表
呢度咁多位朋友們,唔知你地仲記唔記得我呢?
上個禮拜係度同大家講比澳門 dr.so 呃哥個(其實都未知係唔係呃)
上個禮拜一我去左澳門衛生中心驗啦,星期三先再去見醫生睇報告
呢排心情真係差到極點,最慘係同女朋 ...
抽唔抽到時間睇你自己0者
來回香港2個鐘
你有一個上午請假已經可以喇
至於病,相信冇人可以話你知
快點看醫生喇

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-13 18:10 發表

1.其實要搞問題不大,最簡單做法是、大家有部notebook,有cam、約個時間可以走去冇人既地方上網用chatroom開組,如果d人唔想俾人知果樣咪唔好開個cam
2.好同意tony講好翻不要告訴其他人,好多野理論同實際是兩 ...
小肥T講得岩, SUPPORT YOU LA!! 因為上星期六剛好聽903午夜閒談關懷愛滋的人上到去講係疣同泡疹係無得根治, 但各位睇一下從2005年7月開始既POST, 我地一共有幾多位兄弟中過, 我敢講超過200, 但有邊個依2年來重係翻依度講野, 好翻就自然唔洗舒發心情啦, 如果唔係又會POST翻我又翻發, 但你地大家睇係無人再POST就知可唔可以根治, 而之前有一位師兄40幾歲了, 十幾二十年前好翻後生埋仔都十幾歲到依家都沒翻發就知道係有, 當然再去玩點解會重有, 一無可否認之前有過一定比較容易接觸到其他細菌會容易影響到野出黎, 另外出去玩可能那條女本身也是中了招都未定, 所以好似之前位師兄講一樣十幾年都無去玩了, 依家有仔大個後先去玩翻1,2次, 但依咁多年都無事就知. 當然啦關懷他們咁樣講會令人更加警惕大家要有安全性行為是對的.

Group唔Group唔緊要, 得閒再出黎吹下水啦!!

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-1-14 23:10 發表

小肥T講得岩, SUPPORT YOU LA!! 因為上星期六剛好聽903午夜閒談關懷愛滋的人上到去講係疣同泡疹係無得根治, 但各位睇一下從2005年7月開始既POST, 我地一共有幾多位兄弟中過, 我敢講超過200, 但有邊個依2年來 ...
其實不能根治問題是男人不能不去滾。同埋關懷佢地講咩唔通你開名走去更正佢咩???根本果d人係戴有色眼鏡睇人,最好嚇到你唔去玩唔好結婚,咁咪唔會害人lo....咁你點ar? who care???
所以關懷xx、社會衛x科都是兄弟在網上最易找到、但唔睇好過睇既資料
希望有事既朋友儘快搵到呢度喇
p.s.醫生都講even你好番,強烈建議你既另一半要接受hpv疫苗

相關搜索目錄: 結婚

Valtrex

引用:
原帖由 PrintPro 於 2008-1-13 00:33 發表
so far so good on my suppression progress. it costs about 1700 plus doctor fee.  i think i'm gonna buy pills at drugs store later on. u know doctor fee is crazy.

Valtrax is a new drug, well my d ...
Valtrex is actually the same as Valaciclovir but with an extra componet which can improve the absorption by the human body so you only need to take 1 to 2 times each day.  Most unaborpted will be discharged outside body as waste.  So the dosage of Valtrex can be reduced much compared to the old version Valaciclovir.  What are you taking now?  Valtrex, Famvir or aciclovir?

stanleysex AND BROTHER.
社工=關懷愛滋=社會人士=部份醫生=有色眼鏡.
去玩的人=男人=女人=球星=名星=富豪=社工.
沒有得醫,沒有錯,但不是事實全部.某中環名醫在報紙上說過,這些病可以控制,與使病永遠埋藏在身體,不再出來.這是最保護自己的醫生說法.
"好翻後生埋仔都十幾歲到依家都沒翻發"的CASE有很多.男女都有.
如果有病=世界末日,這樣自殺的人會有很多.因為看私家政府的人為數不少.

相關搜索目錄: 報紙

關懷愛滋不=專科醫生.專科醫生說一句比政府說一百句好.

其實部腦有MIC就OK,可以隨時上GROUP.CAM就.......當然會保留.
但搞大才是重點.這裡OK的.BUT沒有專業人士給專業意見.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-15 23:18 發表
關懷愛滋不=專科醫生.專科醫生說一句比政府說一百句好.
所以事已至此
只能夠講
幫唔到人唔緊要
無知、不求甚解又幫倒忙仲以為自己0岩果d「關注團體」、「業餘水平北斗星」仲大獲
所以點做,兄弟自己衡量、一定一定一定要諮詢醫生意見
我們不能代醫生教導
因為我們沒有資格
如果以為問左我地+自行買藥=慳左藥費
我們絕不支持、嚴重d講,是絕對有機會攪到更手尾長

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-15 23:29 發表
其實部腦有MIC就OK,可以隨時上GROUP.CAM就.......當然會保留.
但搞大才是重點.這裡OK的.BUT沒有專業人士給專業意見.
大哥自從上次12月後幾時再有版聚
期待中

1.xxxx=志願機構=攞政府或慈善基金錢=要睇住自己個名否則攞唔到錢=避免做引起訴訟影響名聲既事=用最保守態度處理有風險既事=同人講花冇得斷尾
2.xxxx=志願機構=攞政府或慈善基金錢=跟政府立場=玩女既人死有餘辜=玩女既人應該隔離=同人講花冇得斷尾

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-16 00:36 發表
1.xxxx=志願機構=攞政府或慈善基金錢=要睇住自己個名否則攞唔到錢=避免做引起訴訟影響名聲既事=用最保守態度處理有風險既事=同人講花冇得斷尾
2.xxxx=志願機構=攞政府或慈善基金錢=跟政府立場 ...
結論我 唸就係 病係有得醫 1000個人之中有一個人中"花"
                                    >990個人可以醫好完全無事
                                    >但係990個人之中有80%人比人嚇到有事

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-15 23:10 發表
stanleysex AND BROTHER.
社工=關懷愛滋=社會人士=部份醫生=有色眼鏡.
去玩的人=男人=女人=球星=名星=富豪=社工.
沒有得醫,沒有錯,但不是事實全部.某中環名醫在報紙上說過,這些病可以控制,與使病永遠埋藏在身體 ...
Just share my experience, I 've been to Aids Foundation to test AIDS ONLY, I know they are not the right person to ask warts.  So I just ask them if a person have warts are they easier to get aids.  Different social worker have different answers. Then I more realized they are not the right people to answer questions out of their protocol booklet.

" 沒有得醫,沒有錯,但不是事實全部.某中環名醫在報紙上說過,這些病可以控制,與使病永遠埋藏在身體 "

I strongly agree what Tony said, I personally won't twist Doctor's interpretation or think a better answer to comfort myself. I understand that I must 理性地 to face what could possibly happen in the future.

A. 90% of people can suppress HPV within 2 years and it is a very scientifical data. Dr. Ho use three months to reach the safety line and Dr. Au say 1 year. I take both advises, and won't challenge or compare their opinions. If I don't trust them, why I have to ask them.  I always expecting an professional answer not an irrational answer I like to hear.  

B. Don't want to say it out, but it could happen. I never heard a doctor said they will never come back in definite. They say it not because they want to protect themselves. That is based on their experience and not counting how many people has replied on the forum. Time and a healthy life can stop the recurrence. We all know some brothers are wart free for more than tens years. So keep it up, it is never a long term problem.   

I always think different people have varies health condition to suppress or even kill the virus completely. Different people grow on different types or locations which may influence the recovery progress. Doctor told me some people smoked cigarettes for years and has damaged their immune system badly, while they quiz smoking and need some time to improve their health to fight the virus.  

What I am saying here is that I am a very very positive person to treat warts, but I also need a rational mind to live with it. Please accept my slightly different opinion about "Cure" and "Suppression" Hope WE all are warts free in the future.

相關搜索目錄: 報紙

現實很多時這樣,我們有一定知識關於這方面,所以聰明一點.但不是這麼多人這樣,他/她們沒有這方面知識,就會相信社工,關懷,政府等說話.

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-16 22:27 發表
現實很多時這樣,我們有一定知識關於這方面,所以聰明一點.但不是這麼多人這樣,他/她們沒有這方面知識,就會相信社工,關懷,政府等說話.
可惜是這個討論區的管理員
似乎當我們是怪物
由得我地自生自滅
其他兄弟勤力少少貼d link都有"嘉許"
我地同自身既寶貴經驗分享就冇人理
老老實實不如開個獨立版
搵返tony或者其他兄弟做版主喇
無謂好似而家咁喇

數左咁多日d 衰機構
不如講下將來喇
我而家叫做知道點處理
生活開始陸續走番正軌
做運動,有時間去做下義工
保持同其他人接觸 (=接觸少d玩既朋友)
至於進修就等有1年半冇翻發先了 (否則1個月睇1次+交學費點搞?)
此外,我而家都有識下異性既.....不過都係頃下計果隻
希望keep住到好番時可以開花結果喇

相關搜索目錄: 運動

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。