推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-19 01:05 發表

其實從來都不是不可以根治
只不是真係有d人抵抗力低d難斷尾
同意aav2講要問0岩人
講多樣
其實好多病都是靠身體抗抵力頂住但菌依然存在ga la
好似生蛇咁
知唔知蛇其中一種即是水痘???
咁年紀大弱左會復發 ...
有同感,
身體抗抵力低自然不能夠抵抗病菌入侵,
所以幾時都要身體健康,
有充足睡眠以及吃有營養食物,
而靠自己身體的免疫能力去保衛你自己。

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-19 01:04 發表
有沒有兄弟確實日期,不如下星期五.8:00P.M
報名請留名.地點PM.
Tony1
你confrm我一定嚟

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-1-19 01:13 發表

有同感,
身體抗抵力低自然不能夠抵抗病菌入侵,
所以幾時都要身體健康,
有充足睡眠以及吃有營養食物,
而靠自己身體的免疫能力去保衛你自己。
好似初有病成日訓唔到
一星期見一次醫生
後來習慣左
訓番好d已經復發時間長左
當然,呢個最衰是錯過左時間、一俾佢散開又要再做多幾個月甚至更長
花既顏色不是醫生根本分唔到
你怕肉赤唔理佢就大獲
我同tony大哥既意見都是分唔到,即使有過咁多次都好
一定要睇醫生

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-19 01:21 發表

好似初有病成日訓唔到
一星期見一次醫生
後來習慣左
訓番好d已經復發時間長左
當然,呢個最衰是錯過左時間、一俾佢散開又要再做多幾個月甚至更長
花既顏色不是醫生根本分唔到
你怕肉赤唔理佢就大獲
我同 ...
所以若發覺有問題,
一定要立即盡快去睇醫生,
根本不能找藉口不去看又或者問下人怎樣處理,
胡亂地去藥房食藥當自己係醫生,
拖長了時間病菌散開重大鑊,
之不過現在年青人對性很大膽勇於嘗試,
反而走去睇醫生睇性病就諸多藉口,
所以成日出問題!

大家好,我係無意中撞入來,因為幾個月前都中左招菜花!
之後一個月內去左睇急症(非常重感冒去順便睇埋jj有粒野),他居然話叫我幹淨點,三個月後生多幾粒,就知出事,去了社會衛生科,大約一個月多點,佢就話很好,沒有事,消除曬!但jj仲有痛,痕,還有新的一粒野係度!是但講了兩句冇事就推我走,我聲都未出就out!下次不用回去覆診!oh my god!你咁樣點叫人安心呀?
突然發現此處有朋友話dr. ho幾好,唔知有沒有朋友能夠告訴我關於此方面的資料,最好就詳細點!
性是一隻狼呀,各位未中招的兄弟小心!食到隻羊就冇事,如果是狼就....唉!唔死都有排搞先走得!

SKK.
醫生這裡說了N次,請去前幾版看看.

引用:
原帖由 skk 於 2008-1-20 10:53 發表
大家好,我係無意中撞入來,因為幾個月前都中左招菜花!
之後一個月內去左睇急症(非常重感冒去順便睇埋jj有粒野),他居然話叫我幹淨點,三個月後生多幾粒,就知出事,去了社會衛生科,大約一個月多點,佢就話很好,沒有事, ...
衰d講,大家嚟呢度都是分享下,不是淨幫人
如果係,我去做社工
開個acc一開口就問呢d野、no way la
仲要連睇都唔睇下前面
如果真係因為冇睇到
咁就同舊時有個故仔一樣﹕
有個阿媽掛個餅在阿仔條頸
最後個仔冇轉個餅後面來食餓死左
你既情況就是如此
真係唔抵幫!!

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-20 21:55 發表

衰d講,大家嚟呢度都是分享下,不是淨幫人
如果係,我去做社工
開個acc一開口就問呢d野、no way la
仲要連睇都唔睇下前面
如果真係因為冇睇到
咁就同舊時有個故仔一樣﹕
有個阿媽掛個餅在阿仔條頸
...
小肥t
每一個新人入黎睇post.只睇到大家講Dr Ho 好,
其他乜都睇唔到.只有問資料..問完就走.
唉~~~

引用:
原帖由 minghin 於 2008-1-20 23:40 發表

小肥t
唉~~~
所以不如以後當佢透明喇
大哥你會來聚會嘛?

小肥,
會.決定日期.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-1-20 23:40 發表

小肥t
唉~~~
有同感,
之不過絕大部分香港人都係這樣,
有著數邊都會執輸?
垂手可得免費資料係人都想知道。

所以若果真的想得到實用資料,
建議新人或者舊人多些參與分享及互動,
自然有人過料。

各位大佬呀,成百幾頁呀,仲有,你地在此post好多只是大於普通聊天,分享感受也不覺得太多,如果你地覺得我一入來就問野,問完即走的話,我冇話說!
我也分享我的經過,入此論壇係尋求方法進入,覺得幾好才加入,不是我不找,我看過三十幾頁,也沒有資料,只見pm!唔通幾十頁都見到我pm你,我還不問有沒有人pm嗎?
本人真是有心求助,希望有人心幫到我,要我分享不是要逼,但我會自願分享!
講到呢到,真係冇心再講,我以前身邊也是要求回報的朋友,就會我用個心去做也是錯,唉...要我找不緊要,只要有人話俾我知此post內有他的資料就可以!如果能一次過提供詳細資料也更好.......算了!隨大家喜好提供資料吧!
不過多謝有位仁兄講給我知此post內有資料可找!謝謝!

引用:
原帖由 skk 於 2008-1-21 10:08 發表
各位大佬呀,成百幾頁呀,仲有,你地在此post好多只是大於普通聊天,分享感受也不覺得太多,如果你地覺得我一入來就問野,問完即走的話,我冇話說!

我也分享我的經過,入此論壇係尋求方法進入,覺得幾好才加入,不是我不找,我看過三十幾頁,也沒有資料,只見pm!唔通幾十頁都見到我pm你,我還不問有沒有人pm嗎?

本人真是有心求助,希望有人心幫到我,要我分享不是要逼,但我會自願分享!
講到呢到,真係冇心再講,我以前身邊也是要求回報的朋友,就會我用個心去做也是錯,唉...要我找不緊要,只要有人話俾我知此post內有他的資料就可以!如果能一次過提供詳細資料也更好.......算了!隨大家喜好提供資料吧!

不過多謝有位仁兄講給我知此post內有資料可找!謝謝!
這位兄弟要明白,
有可能你發問問題的語氣影響他們對你的看法,
覺得你淨係為了 Dr. Ho 以來。

若果用誠懇的態度,
例如詳細解說你的歷程,
主動提供一些有用的資訊,
例如:在那堣予 (中國大陸/香港 - 一樓鳳 / 骨場....等等)
相信出來的效果有可能截然不同。

也不用晦氣的說話,
這樣只會有反效果,
人與人之間溝通需要互相尊重,
同樣有人用同一語氣問你,
你會否解答他的問題?

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-1-21 01:05 發表
小肥,
會.決定日期.
星期五我ok,你ok 打俾我

引用:
原帖由 skk 於 2008-1-21 10:08 發表
我也分享我的經過,入此論壇係尋求方法進入,覺得幾好才巨S有資料,只見p ...
1.我夠膽講,呢版講起前10版一定有講
2.我唸除「講dr ho聯絡方法」外,至少我自己都講左好多同病有關既護理同相關,絕對不是「閒聊」lo,你覺得冇用咪算把喇
3.喂! 我地冇迫你分享wor.....衰d講,個個唔中意你估你係咁post有冇人理你 ? 我都試過post d 野但冇人so我,咁咪自己反省下lo....同埋網上世界多數既人都比較自我中心,否則都唔會響度,要自己改變去適應不是人地適應你架。同一道理唔係你有事人地就要理你架小朋友
4.雖然係咁、都希望你早日康復

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-1-21 10:20 發表

這位兄弟要明白,

若果用誠懇的態度,
例如詳細解說你的歷程,
例如:在那堣予 (中國大陸/香 ...
有版主的日子真好....終於有人主持公道
小弟認為版主置頂一個post是皮膚 / 性病科醫生名冊條link (我覺得淨講邊個醫生都唔好,個個醫生都有好有壞既評價)
另外,淨問野的人是唔好,但「邊度中招」我相信其實講唔講都得,因為中招既人會好唔舒服(問左係咪等自己唔好去???),同埋增加好多小朋友「僥倖」心理(邊度多人中招咪唔去果度lo)

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-1-21 10:20 發表

這位兄弟要明白,

若果用誠懇的態度,
例如詳細解說你的歷程,
例如:在那堣予 (中國大陸/香 ...
多謝版主大人提醒!
因為本人家裡的電腦壞了,只能在公司問問題,所以就比較簡短,因為隨時有老細行過睇到就慘過中性病!唯有分幾次分享啦,望各位大哥大姐原諒!
在半年前,小弟與朋友好奇上了深圳水圍處玩,朋友見到有間按摩就極之喜歡,便推埋我入去,本來小弟有要好的女朋友,覺得正邪都是對不起女朋友,可是好奇心使我走進去!在外看似正骨,但內裡的女子卻少布到你唔信,跟住上房選女,小弟選了個十九歲的小女孩,怕羞,少講野。
開頭她只幫我按摩,但白滑的皮膚,加上消純的樣子,係正常的男子的忍不住,咁就講好價錢$350全包,實在太舒服,女朋友未試過用口,慾仙慾死,細佬戴袋進入!因為當時已經二點多,人比較累,細佬想休息,跟住個套口推出了少少,細佬感覺到小妹的溫暖,即刻醒曬!不到三分鐘,已經ko左!
過了一個星期,細佬根部位置生了一小粒,因重感冒關係順便在急症室睇埋,醫生話洗干淨d就得,點知過了三個月,多了四粒,個陣驚到死,上網查資料,終於發現社會衛生科有得睇,很開心放假即去,一睇就發現是菜花,然後渣藥,痛到死,但為了消滅它們,唯有忍!一個月多d,即是上兩個星期覆診話好返,但細佬上中位有一粒,佢話唔係性病,跟住係咁推我走,想問可以去邊度睇都唔得!
唯有自己上網找資料,最近兩日發現此處有資料可找便加入,我見到有好多人都中左或者中過招,但好多都好得返,因為自己比較心急,可能出貼子時令各位誤會,我不是有意,我明白大家的感受!我真的希望大家幫下我,在此方面我不懂,所以才問大家!

相關搜索目錄: 電腦

引用:
原帖由 skk 於 2008-1-21 11:45 發表

多謝版主大人提醒!
因為本人家裡的電腦壞了,只能在公司問問題,所以就比較簡短,因為隨時有老細行過睇到就慘過中性病!唯有分幾次分享啦,望各位大哥大姐原諒!
在半年前,小弟與朋友好奇上了深圳水圍處玩,朋友見到 ...
1.其實醫生個個差唔多.....都是冷凍、laser或者電灼。好多兄弟話某個醫生好,但自己試過又未必。相反有d評價麻麻的,但亦有兄弟話睇左兩次就斷尾,所以好難講
2.不過小小心得是﹕約d唔係咁繁忙既時間、醫生都可以花多d時間睇,同埋撞到熟人既機會都少d,同埋真係撞咪話睇暗瘡之類lo
3.呢個病你預一個月平均都駛1000-2000架(穩陣2星期覆一次+3m),有心理準備醫一兩年架
4.同埋你生果d位......同條女做好易惹到,我唸可唔可以至少半年唔交人。如果唔得就要早作決定,不過點決定都好千祈唔好俾人知你有事,一定俾人當怪物咁睇
5.搵個藉口叫條女去睇喇

相關搜索目錄: 暗瘡 電腦

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-21 12:12 發表

1.其實醫生個個差唔多.....都是冷凍、laser或者電灼。好多兄弟話某個醫生好,但自己試過又未必。相反有d評價麻麻的,但亦有兄弟話睇左兩次就斷尾,所以好難講
2.不過小小心得是﹕約d唔係咁繁忙既時間、醫生都可 ...
多謝您回覆我~
因為睇過咁多政府醫生,個個都是但了事,都係想知個粒乜來,起碼來個安心都好!
我會努力找dr. Ho的聯絡方法,找不到才再問大家!我亦不介意大家提供!
謝謝~

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-21 11:45 發表

有版主的日子真好....終於有人主持公道

小弟認為版主置頂一個post是皮膚 / 性病科醫生名冊條link (我覺得淨講邊個醫生都唔好,個個醫生都有好有壞既評價)

另外,淨問野的人是唔好,但「邊度中招」我相信其實講唔講都得,因為中招既人會好唔舒服(問左係咪等自己唔好去???),同埋增加好多小朋友「僥倖」心理(邊度多人中招咪唔去果度lo)
首先要多謝小肥兄的建議。

希望你明白 Xocat 性知識討論區,
主要針對各位讀者不論男女都可以暢所欲言關於 "性" 方面的話題,
包括對性的看法,
健康地討論一些性問題。

但不是作為皮膚 / 性病科醫生的中介站,
也不是解答性病疑難雜症討論區,
我們不是診斷性病的專科醫生,
只能夠作為過來人大家互相分享彼此心得,
同時候只能夠解答一些基本問題,
每一個中招者以往病歷及身體狀況我們一無所知,
只能夠盡力幫助。

小弟不想養成太多人不勞而獲的心態,
現在互聯網絡很方便,
若果有需要人士可以到醫管局或者相關網頁查詢,
那媕雩茼野香港九龍新界皮膚 / 性病科醫生名冊,
( 還有熱線電話作為查詢 ),
病患者因應自己的方便可以選擇那個地區的醫生為他服務,
若果連這樣查詢也懶得做,
也不值得可憐。

小弟一直強調要彼此分享加強互動,
淨問野沒有貢獻當然無用,
好像建議 SKK「邊度中招」等等只不過是一個例子,
最重要希望帶出分享個人性經驗及看法,
希望能夠慢慢回復昔日的熱鬧情況。

相關搜索目錄: 性知識

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-1-21 15:12 發表

主要針對各位讀者不論男女都可以暢所欲言關於 "性" 方面的話題,
包括對性的看法,
健康地討論一些性問題。
...
版主,你好野!抵讚!thank u very much!
我想確定一樣野,那位dr. ho是否在旺角的?因為我怕弄錯人!

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-1-21 15:12 發表

包括對性的看法,
健康地討論一些性問題。
...
你講既野我都好明白
只係有時見到5,6個login都是一來就問,實在有點......
所以不如要cd-rom果d自己去另一個post度睇,提供資訊都是一個forum的功能
況且我講是提供醫生註冊名冊,不是個別醫生的資料,咁應該都同性知識的題目有關吧?

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-1-21 15:34 發表

你講既野我都好明白
只係有時見到5,6個login都是一來就問,實在有點......
所以不如要cd-rom果d自己去另一個post度睇,提供資訊都是一個forum的功能
況且我講是提供醫生註冊名冊,不是個別醫生的資料,咁應該都同性知識的題目有關吧?
關與那些五六個 login 都是一來就問,
你可以選擇答還是不答,
正如你之前所說,
沒有義務一定要回答所有問題,
加上以前無人睇場就話不知就堙A
家陣有小弟係到,
毋須要杞人憂天。

CD-ROM 需要慢慢教育,
這個世界從來沒有免費午餐,
若果他們不願意踏出第一步分享他們的性問題,
小弟也無能為力。

小弟做法要持平,
也要為 Xocat 這個討論區避免惹上官非作為大前提考慮,
盡可能將所有風險減到最低,
你的建議存在灰色地帶,
暫時不加考慮,
希望你明白。

引用:
原帖由 skk 於 2008-1-21 15:18 發表

版主,你好野!抵讚!thank u very much!
我想確定一樣野,那位dr. ho是否在旺角的?因為我怕弄錯人!
skk
你所找的資料在 109頁 中的3258,
大家不是討厭你....大家都同坐一條船.
因為Tony大哥在這提過好多次了,
個個都覺得只有Dr ho 係好,其實香港仲有好多好醫生嘅,
夾唔夾就個個唔同.
最初我入黎就睇足三晚.無辨法.
只係想知多D,祝你好運啦.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-1-21 22:02 發表

skk
你所找的資料在 109頁 中的3258,
大家不是討厭你....大家都同坐一條船.
因為Tony大哥在這提過好多次了,
個個都覺得只有Dr ho 係好,其實香港仲有好多好醫生,
夾唔夾就個個唔同.
最初我入黎就睇 ...
多謝你呀!
我在某些會員的posts中已找到其中提示,上yahoo已經找到了,因為前幾十頁都是見到pm,所以才問要pm,我上好多網都係不公開那些資料,才問問有沒有提示而已
我看了不同會員所出的貼子,皆大部份dr. ho較為好,所以去check清楚!
還有一樣東西想問,他那裡收信用卡的嗎?因為帶現金看這些病要帶十幾張,好危險!
我都係好心的一句,叫雞是不好的,有病是自己,痛苦未必人人知!我決心不去叫雞,寧願冇得食自己打飛機算了!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。