推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

龍虎門討論區

引用:
原帖由 ploi 於 2006-9-10 04:42 PM 發表

都唔係第一日識老黃
佢個心諗住呢隻係鮑魚,於是係咁煲係咁煲
結果出黎就食都唔駛食,聞都知係其實係垃圾

最接近而簡單既例子就係白蓮大典...做咩o者
煲成百幾期出黎,
所謂既智計就係三歲都睇得出既無 ...
而家本野根本拖得就拖,毫無劇力可言! 個個資深龍記讀者都知啦 !
The Flying Finn

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-10 05:03 PM 發表

而家本野根本拖得就拖,毫無劇力可言! 個個資深龍記讀者都知啦 !
是但搵個讀者去編劇都好睇過而家玉記D屎橋~

引用:
原帖由 Mika 於 2006-9-10 03:12 PM 發表

果期的確冇講過《大挪移的秘密》,但之後老王系月聖使同雙聖打果時借月聖使把口講話如果有左傷口之後再出大挪移就會流血不止!!
抱歉!我錯怪黃生及編劇,的確在新著230期,黃生用一句對白去交代大挪移秘密。不過,為何之前神神秘秘,到揭曉答案就輕輕帶過?真係唔明。

引用:
原帖由 freebird 於 2006-9-10 09:12 AM 發表

是但搵個讀者去編劇都好睇過而家玉記D屎橋~
根本完全唔掂,佢地都唔會做資料搜集,有做都唔夠細緻......
萬神之神仲好笑...有頁數....但格大到非常離譜.......
我買左第2期睇完即埸用黎墊外賣......
:bird:

引用:
原帖由 陸鳩兒 於 2006-9-10 03:08 PM 發表
以退為進的白骨丞相這回踢到鐵板,石武夫會否升任通天丞相呢?
引用:
原帖由 逍遙風 於 2006-9-10 09:49 PM 發表
「言簡意賅」總比長篇大論的好。
陳億兆(逍遙風/陸鳩兒),請妳別再在此鬧事,否則我會向妳工作單位(行政院原子能委員會)
作出投訴,並將妳個人資料公開。
只要妳坦白承認曾發出這滋擾私訊,我可保證不會將更多證據交給管理員。

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 09:58 PM 發表

根本完全唔掂,佢地都唔會做資料搜集,有做都唔夠細緻......
萬神之神仲好笑...有頁數....但格大到非常離譜.......
鬼咩,啲員工個個成日掛住踢波同打機;問佢哋點解啲公仔咁大格,佢哋竟然回答:「咁辛苦,你嚟畫呀!」吹脹!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 09:58 PM 發表

而家玉記除左四大名捕及射鵰好似冇邊本野晝得比較似樣......
但呢兩本都係武俠小說改編,證明佢地既創作能力真係一蟹不如一蟹

相關搜索目錄: 小說

有時《神兵3.5》D劇情都仲好過龍虎門...
音樂無界限

引用:
原帖由 freebird 於 2006-9-10 02:09 PM 發表

陳億兆(逍遙風/陸鳩兒),請妳別再在此鬧事,否則我會向妳工作單位(行政院原子能委員會)
作出投訴,並將妳個人資料公開。
只要妳坦白承認曾發出這滋擾私訊,我可保證不會將更多證據交給管理員。

h ...
唔係"女仔"黎下......要改叫"台灣女"囉.......

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 11:34 PM 發表

唔係"女仔"黎下......要改叫"台灣女"囉.......
牠行為像畜牲但性格似女人,所以才會作如此稱呼!

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 11:34 PM 發表

yuyu6 兄:
今日我哋好多兄弟都收到「恐嚇信」喎!
你同某某咁大仇口,你有冇收到呀?

引用:
原帖由 冰河 於 2006-9-10 03:47 PM 發表

yuyu6 兄:
今日我哋好多兄弟都收到「恐嚇信」喎!
你同某某咁大仇口,你有冇收到呀?
收左啦!!!若果果封信真係佢寫.
佢父母先可憐.生了一個如此的兒子.

引用:
原帖由 yuyu6 於 2006-9-10 11:56 PM 發表

收左啦!!!若果果封信真係佢寫.
佢父母先可憐.生了一個如此的兒子.
人如其名啦,絕對係一個由母親接客買狗糧所餵飼養大之狗雜種......
玉記有這種低素質讀者絕對係台灣人之不幸!

我都收到恐嚇信呀!!!!!
音樂無界限

本來想與牠私下解決,可惜此獠關閉了私信功能唯有把牠真實名字及所在機構一併公開.....
人必先自侮而後遭人侮之!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-11 12:01 AM 發表
咁我哋使唔使去報警,話受到「台灣恐佈份子」襲擊?

新著龍虎門好似係得澳門大戰之前好睇....武功都算合情合理,劇情都叫做有少少

之後就亂亂亂......

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2006-9-10 04:01 PM 發表
我都收到喎....仲以為邊鬼個咁白痂添

我冇收到喎..係咪因為我鬧得佢小呢/????/

我個人覺得個故仔已經盡量加入文場戲令劇情豐富一點,但....

1.\文場比武場難劃好多,每格構圖都要下心機,現在個主編未有呢個功力或時間...可參考高手作品如:日本-島耕作,香港-古惑仔

2.\多數係算用老闆同打工仔套入人物立場角色,但失敗在大多僱主觀點,讀者難以有共鳴

但公平點來說,舊著既龍虎門咪仲冇劇情可言,不過個結構比較好啫
無論是愛與被愛,也是串步難行

我都有收到一封懷疑係台灣仔 send 黎o既 PM,但估計應該唔係佢本人 send 過黎,只係有人冒充佢想挑起我地之間o既紛爭。

明人不做暗事,希望果條友唔好再搞埋 d 無能聊野 ! 你唔妥邊個,不如直接企出黎鬧親飽仲好。起碼感覺上會無咁鼠輩嘛。
★ 九死邪功 + 穹蒼寶鑑 + 萬毒心經 + 御劍飛行 + 武當聖極輪 + 誅神一式 - 折骨破 ★

殺性回歸,逆天唯我!我就是小劍仙!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。