推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

四大名捕討論區

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-27 23:32 發表

我都相信唐瀟雨可以打敗唐刃,係因為書中唐瀟雨話
「看來這蠻子的修為已不下於當日的我.....」(見今期P.9)
即係仲未夠「現在」的我打喇!!
同意....始終唐瀟雨先係唐門第二高手....不過唐刃斷估都唔會咁快瓜老襯既....

引用:
原帖由 my709394 於 2007-3-27 23:48 發表

說英雄誰是英雄內六分半堂唔受政府支持,這會唔會一種因素?

不過講落我唔太信南寨係他倆做...那九個和尚應該算二線蕃薯級,但死狀係一個凹印...即應該俾人一拳打死,電兄都應該知~狄飛驚用禽拿手或者 ...
my709394兄都分析得好有道理.....就算推斷最終唔中都好有諗頭....或者血洗南寨未必真係六分半堂做....但元顏決著草無耐...按時間計佢應該係唐十五壽宴前幾日先走的....未必有咁快回到氣住....所以我覺得都唔係元顏決既所為....如果真係唔係六分半堂做的話,相信五聖王出手既機會可能會大d....不過唔排除編劇無考慮到雷損既快慢真言九字訣同狄飛驚既大棄子擒拿手而求其畫到班二線番薯既死狀係咁都唔一定。

引用:
原帖由 急電 於 2007-3-27 23:41 發表

你唔見左邊兩期呢...係藍田匯景商場有間漫畫店肯幫你找wor....
係小說入面佢既劍法仲快過周白宇,輕功都相當了得.....但係逆水寒中壯烈犧牲左.....可惜係漫畫入面除左無提過佢既輕功之外,關於佢既描寫並唔多 ...
我唔見左打唐毒大弟子同有條黃色臭布o個兩期呀!! 不過,急電兄,多謝提供資料,我會去買番呀!!

相關搜索目錄: 小說
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 my709394 於 2007-3-27 23:48 發表

不過講落我唔太信南寨係他倆做...那九個和尚應該算二線蕃薯級,但死狀係一個凹印...即應該俾人一拳打死,電兄都應該知~狄飛驚用禽拿手或者算爪類功夫,雷損係用刀輔以手印,係唔會做成咁的傷口...二堂主用掌心雷之類,中招又唔會咁「完整」,三堂主一個女人應該唔會用拳(就算「表面」都好.)...往下的印象最深係五堂主雷恨係用拳,但他有冇功力一擊攪掂二線蕃薯級的「高手」?

環顧漫畫四大內,有能力一擊攪掂二線蕃薯級的「高手」拳法高手,應該只有元顏決了...之前我都講過專欄內講過磨拳已久的反派莫非係元顏決?
我反而估狄飛驚和雷損係去幫手保持南寨「完整」,賣個順水人情俾布條仔...話哂四大家他已經玩哂了...
或者有新人出呢?? 或者新人係拳法高手呢??
如果話咁快又復元出番黎好似唔係好通咁.....
俾佢咁快好番佢仲唔去打唐十五??
計謀之始是要讓敵人知道你的下一步,然後小心預測敵人之後的每一步,高明一點的是讓敵人知道你的第二步,更高明的是讓敵人知道你的第三步 ...

引用:
原帖由 急電 於 2007-3-27 23:48 發表

其實雷損同狄飛驚既實力一d都唔差...同蘇夢枕差唔多....再加上六分半堂都好多高手....所以如果同傷疲交煎既中原群雄及四大名捕立即開拖....應該都唔會點蝕底....但我覺得就算真係打餐飽....大家最後都會 ...
六分半堂其實除左雷損同狄飛驚,其他堂主好似麻麻地......

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-28 00:53 發表

我唔見左打唐毒大弟子同有條黃色臭布o個兩期呀!! 不過,急電兄,多謝提供資料,我會去買番呀!!
客氣客氣.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-28 01:08 發表

六分半堂其實除左雷損同狄飛驚,其他堂主好似麻麻地......
其實係唔算特別勁既....但都應該好打過果d乜掌門乜幫主掛.....而且雷動天同雷媚(即金風細雨樓郭東神)都好勁下.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-3-27 23:25 發表

我都係由第一期儲到而家,...可惜中間唔見左兩本
我冇乜點睇過小說,但淨睇漫畫四大,..真係好難喜歡殷乘風喎...
成日行行企企!!
我都有儲開,但係由第二部開始儲。
宜家想買返第一部,唔知D舊書店有冇呢?

相關搜索目錄: 小說

引用:

不過講落我唔太信南寨係他倆做...那九個和尚應該算二線蕃薯級,但死狀係一個凹印...即應該俾人一拳打死,電兄都應該知~狄飛驚用禽拿手或者 ...

分析得很獨到!
my709394兄看來是溫大俠的忠實Fans!

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2007-3-28 12:34 發表

我都有儲開,但係由第二部開始儲。
宜家想買返第一部,唔知D舊書店有冇呢?
如果你要買返第一部會京師篇可能真係有d困難了.....或者要多走幾檔先儲得齊....不過你不妨留意下網上拍賣有冇人放出來la.....我間中都見到有的.....

今期,唔明唐十五點解可以走得甩?? 又話佢被唐瀟雨用重手點穴解唔開既??
仲咁巧合俾豔兒救左…咁多巧合???
如果之前某一期第一格,樹後那個人真係豔兒的話,咁唐十五會唔會再一次被帶番返去唐瀟雨身邊,再續未了緣呢??

玄苦大師話話十八羅漢既氣硬功已經屬於一流,但十八羅漢一出場已經被人地蝕骨銷魂十二金粉K.O. 左九個….
可唔可以唔好人人都叫一流高手呢??

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-3 14:22 發表
玄苦大師話話十八羅漢既氣硬功已經屬於一流,但十八羅漢一出場已經被人地蝕骨銷魂十二金粉K.O. 左九個….
可唔可以唔好人人都叫一流高手呢??
響依家o既漫畫武俠世界裡面, 一流高手只係 nornal standard...超級高手o個層先襟玩d..無咁快被人ko 架

金劍救番銀劍既過程都幾醒,還可以接受..
P.S.跟著丁冉冉既其中一個,造型好似三國無雙既呂布!!

四大名捕對雷損同狄飛驚,如果無情仲有暗器在手,四大名捕可被看高一線。
而且雷損同狄飛驚既目的又係咩呢?? 殺完人又唔知有咩著數,又冇錢,唔夠人多但又唔走…

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-3 14:13 發表
今期,唔明唐十五點解可以走得甩?? 又話佢被唐瀟雨用重手點穴解唔開既??
仲咁巧合俾豔兒救左…咁多巧合???
如果之前某一期第一格,樹後那個人真係豔兒的話,咁唐十五會唔會再一次被帶番返去唐瀟雨身邊,再續未了 ...
唐十五應該不是自己逃脫,而是艷兒救了/帶走了他。

而另外的問題是:船下的人是誰?人魚?不會那麼嚇人吧?!
得之我幸,失之我命。

點解我會收到粗口pm.....

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-3 14:45 發表
四大名捕對雷損同狄飛驚,如果無情仲有暗器在手,四大名捕可被看高一線。
而且雷損同狄飛驚既目的又係咩呢?? 殺完人又唔知有咩著數,又冇錢,唔夠人多但又唔走…
應該唔係佢兩個做了,雷損同狄飛驚都冇一個係用箭的....相信係一d新人物做吧﹗

引用:
原帖由 小小力 於 2007-4-3 14:36 發表
金劍救番銀劍既過程都幾醒,還可以接受..
P.S.跟著丁冉冉既其中一個,造型好似三國無雙既呂布!!
雖然佢好似解得通...但我覺得銀劍就咁英年早逝會比較合理同更令人印象深刻....

果個係海龍會大當家海一笑....相信呢個造型話唔係抄無雙既呂布應該都冇人信了....

引用:
原帖由 酒徒 於 2007-4-3 19:53 發表

唐十五應該不是自己逃脫,而是艷兒救了/帶走了他。

而另外的問題是:船下的人是誰?人魚?不會那麼嚇人吧?!
艷兒點可以神不知鬼不覺咁o係兩大高手身邊救走唐十五呢??
關於船下的那個「物體」,真係唔知係乜,那一格畫,到底想表達D咩呢??

引用:
原帖由 急電 於 2007-4-3 23:22 發表

應該唔係佢兩個做了,雷損同狄飛驚都冇一個係用箭的....相信係一d新人物做吧﹗
咁,….元顏決身邊既小草係唔係用箭呢?? 原著中又有邊D高手係用箭架呢??
如果唔係雷損同狄飛驚做,佢兩個o係度做咩呢?? 佢地又有咩著數呢??
下期話雷損搬出既「奇貨」又會係咩呢??

引用:
原帖由 唐不阿奴 於 2007-4-3 20:43 發表
點解我會收到粗口pm.....
因為你o係呢度出過post囉!!

今期,一如所料, 屠殺南寨事件同金人有關, 咁…相信同元顏呀骨打有關多過同元顏決!!
另外, 又一如所料,唐十五一次番返去唐瀟雨身邊,再續未了緣!!

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。