推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

天子六相當o吾錯;老黃o尼次我撐你,你o米好似神掌o甘又爛尾o牙!

丐幫幫主洪大龍,丐幫幫主--姓洪,咁佢會唔會識丐幫招牌絕學"降龍十八掌"、"打狗棒法"呢,如果識就好睇咯!

近排覺得韓山童唔只勁,簡直係型得可以,希望佢可以型耐D啦!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2007-11-27 12:50 發表
近排覺得韓山童唔只勁,簡直係型得可以,希望佢可以型耐D啦!
今期所提的白鹿莊,看來將成為韓山童、鐵木真的生死戰場...

今期韓山童真係勁到震,王保保以人多勢眾的《萬夫長生天》vs 韓山童,啱啱同韓山童單人匹馬形成一個強列對比,咁的對決形式雖然係『舊酒』,但又寫得唔錯,韓教主輕描淡寫咁就破咗王保保陣式,超勁

另外,覺唔覺得今期D彩槁畫得靚咗,尤其係韓山童果幅大頭相,真係幾靚

音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-1 16:00 發表
今期韓山童真係勁到震,王保保以人多勢眾的《萬夫長生天》vs 韓山童,啱啱同韓山童單人匹馬形成一個強列對比,咁的對決形式雖然係『舊酒』,但又寫得唔錯,韓教主輕描淡寫咁就破 ...
今期真係好型.....
咩叫<萬夫莫敵>....?
係早期火鳳既呂布,火雲邪神同e+既韓山童先做到出黎.........
其他漫畫???仲未見有...有d亦唔會期待會見到~~~
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

今期韓山童真係好勁~
最勁係佢破王保保第一招
唔駛出手,只係起一起步,已經算準o左王保保儲完勁o個點
攪到王保保呆晒~

不過唔知係咪天子6刻意要求新
一開波已絕到毀晒天劍、雷刀、佛兵
所以舊武學冇晒~
攪到韓山童而家只係勁在ko得多人,但佢o既武功真係冇乜氣勢~
好似好玄咁,或者實例睇下
姬發o既「先天乾坤功」、嬴政同皇甫極o既「渾天寶鑑」、項羽同楊玄感o既「紫雷刀法」、龍戈兒o既「神掌」,招招都屈到爆廠,終極式更加係地動山搖
但韓山童而家似係現代技擊多d,d招式冇前作o個d武功咁恐怖了~

仲有一個問題好想問
就係由天子1至天子6
已經講過天劍係王朝同天子o既象徵
要得天下就一定要有天劍
所有冇天劍o既王朝,就一定係短命王朝(強到係主角之一o既「秦」都係得15件貨仔,「元」最長都係一百年都冇)
咁而家天劍冇o左,朱元璋冇天劍,但「明」都有200幾年,編劇真係要fix番呢個bug,或者係時候天劍要出世~

引用:
原帖由 元朗躉 於 2007-12-2 19:24 發表
今期韓山童真係好勁~
最勁係佢破王保保第一招
唔駛出手,只係起一起步,已經算準o左王保保儲完勁o個點
攪到王保保呆晒~

不過唔知係咪天子6刻意要求新
一開波已絕到毀晒天劍、雷刀、佛兵
所以舊武學冇晒~
...
記憶中羸政係冇天劍既......

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-12-2 22:32 發表

記憶中羸政係冇天劍既......
就係嬴政冇天劍
所以佢就算係主角,佢個皇朝都係得15年貨仔
天劍=長命皇朝,係天子o既特色
而家朱元璋o既「明」,有200幾年,但天子6一開波已經碎o左天劍
咁「明」點解仲有200幾年玩,呢個bug要睇下編劇點debug

引用:
原帖由 元朗躉 於 2007-12-2 23:19 發表

就係嬴政冇天劍
所以佢就算係主角,佢個皇朝都係得15年貨仔
天劍=長命皇朝,係天子o既特色
而家朱元璋o既「明」,有200幾年,但天子6一開波已經碎o左天劍
咁「明」點解仲有200幾年玩,呢個bug要睇下編劇點 ...
都唔一定既,隋朝一開始都有天劍但都係好快玩完~~~

引用:
原帖由 Dr.Evil 於 2007-12-3 00:52 發表

都唔一定既,隋朝一開始都有天劍但都係好快玩完~~~
隋朝嚴格o黎講唔算有天劍
因為隋文帝死時,就係比楊廣用天劍攪掂,後尾仲要碎埋
所以隋朝先咁快玩完~

可能好似天子4咁///重鑄天劍.....
其實天劍只係劍身冇左..但精神尚在...(好似講緊個人咁...)
後尾上左朱生身上..另佢功力大增....再識左D乜日月天子劍法....然後攪掂成個波斯明教....
但係雷刀亦死唔哂...而由於天劍只得精神...所以天劍入體時...亦入左DD雷刀元神上去...攪到朱生有DD邪性.....因而接受黑暗思想而變得非常淫賤....SORRY..係殘暴先岩......(講真..我唔係好BUY李善長O個D咩黑暗野會攪到呀朱朱會咁...應該係有DD邪野上身..先會易D比人洗腦姐..)
                       /□\/■\
                        ||  ||

係噃,忘記咗有天劍呢樣嘢潻

朱元璋一生最大的敵人陳友諒終於出場,但估唔到係個細蚊仔...
王罕兩公婆同日陽君鬥內力俾白衣世尊偷雞,後嚟劉伯温夢見日陽君要殺朱元璋,又睇見白衣世尊功力大增,好擔心日陽君有機會會失憶
音樂無界限

日陽君都咁傷,睇黎都遲早完

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-7 14:58 發表
朱元璋一生最大的敵人陳友諒終於出場,但估唔到係個細蚊仔...
王罕兩公婆同日陽君鬥內力俾白衣世尊偷雞,後嚟劉伯温夢見日陽君要殺朱元璋,又睇見白衣世尊功力大增,好擔心日陽君有機會會失憶
日陽君會唔會比o個個老太婆摧眠左?????
所以先打韓山童??
                       /□\/■\
                        ||  ||

無端端又俾白衣世尊條奸狗功力大進,
真係好唔鐘意!!!!!

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-7 22:58 發表
會吾會呢個細蚊仔就系"宋帝昺"-好似"軍"一樣玩返老還童, 玩死老朱呢個天子

引用:
原帖由 gunman_keung 於 2007-12-8 12:38 發表

會吾會呢個細蚊仔就系"宋帝昺"-好似"軍"一樣玩返老還童, 玩死老朱呢個天子
唔會掛,黎巴嫩都話個細蚊仔真係陳友諒喎
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2007-12-8 12:57 發表

唔會掛,黎巴嫩都話個細蚊仔真係陳友諒喎
絕不誤導你,這個陳友諒如假包換,堅過石堅!

陳友諒是什麼來頭,,,,,,,,,,,

在下相信, 小孩陳友諒的真正身份是宋帝昺

伏線: 陳友諒之名, 乃小孩面見三門牌而抽出的3字, 顯然是隨機抽用

陳友諒/宋帝昺的狀態: 該是處於 "返老還童" 的狀態 (類同軍前輩, 二人實歲過百, 功夫同一路), 即是將來陳友諒/宋帝昺將以青, 中年, 甚至老年出現. 目前很可能失憶, 亦有可能因童身乃 "返老還童" 的階段, 現以童身 (可能目前功力有限) 先以智謀埋身身懷龍氣的重八探其虛實.

正史宋帝昺當然沒有在元末出現, 所以宋帝昺以后該以陳友諒身份在天子6出現.

It only ends once. Anything before is just progress.

引用:
原帖由 ada1128 於 2007-12-9 00:33 發表
陳友諒是什麼來頭,,,,,,,,,,,
係朱元璋最大敵人
陳友諒同朱元璋o係鄱陽湖開過大片

<倚天屠龍記>入邊陳友諒仲去過靈蛇島搵過謝遜添﹗
山不再崎岖,但背影伴你疲累相对

引用:
原帖由 arsonhongkong 於 2007-12-9 15:47 發表
在下相信, 小孩陳友諒的真正身份是宋帝昺

伏線: 陳友諒之名, 乃小孩面見三門牌而抽出的3字, 顯然是隨機抽用

陳友諒/宋帝昺的狀態: 該是處於 "返老還童" 的狀態 (類同軍前輩, 二人實歲過百, 功夫同 ...
半夜突然奇想, 陳友諒小孩的真實身分, 不是宋帝昺! 而是軍前輩!

伏線: 太極玄棺被鐵木真拋在中蒙邊境的火山, 蒙古在北方, 然而陳友諒出現在南方! 而軍前輩本來身困的地域, 是百年前宋帝昺避難的地方崖山,  在廣東, 正是南方!

並且, 對照軍前輩和陳友諒的小孩模樣 (特別是髮型), 幾乎一模一樣! 只是陳友諒更幼小!

陳友諒的小孩模樣

軍前輩的小孩模樣

而宋帝昺的小孩模樣, 特別是髮型, 跟陳友諒小孩的模樣, 差很遠!

It only ends once. Anything before is just progress.

睇到今期...
其實依家哩個〝脫脫〞會唔會係百顏所扮

帖木兒口中的十三翼中最後的一個出場人物 -- 『十三』係咪真係咁堅
而且...帖木兒所安排的逐個擊破戰術根本就唔 work...
基於上期劉伯温的夢,鐵木真一定會同韓山童開拖
黑冠摩尼依家又變咗人狼,功力估計拍得住日陽君,帖木兒 & 赤老温又點打得過??
王罕兩公婆可能已經去咗報到...
白衣世尊哩條粉蛋又功力大進,同哲別打都可能五五波
音樂無界限

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。