推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-19 00:11 發表

賴博士...好野來的
好野通常好貴.
係不係?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-19 00:42 發表

好野通常好貴.
係不係?
如果有賴"博士"既病人醫好
勞煩出來講下

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-19 00:11 發表

賴博士...好野來的
找賴博士,分分鐘jj都癈

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-5-17 02:59 發表
stanley 大哥

你點呀, 好耐無見, 我最近情況都幾好, 2年幾都無事, 希望大家一齊加油,
你就好啦, 咁你而家係咪同你太太都可以無用套? 你重有無去dr ho度檢查?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-19 23:19 發表

你就好啦, 咁你而家係咪同你太太都可以無用套? 你重有無去dr ho度檢查?
放心, lee度d戰友都一定會好返既!!

哎...各位兄弟...睇醫生同自我檢查真係好累...不過我相信都會好番既...不過尼段時間入面

咩感受相信只有我地自己知!

我出去玩左成7 年...今次首次中左招, 雖然係珍珠疣..但真係好煩...

最煩係野開左...好鬼燥之前睇既果d所謂皮膚科醫生

話我果d係發炎...屌佢老味...搞到野開左...

有冇巴打中過珍珠疣呀...夠竟點先可以[快d好番?

引用:
原帖由 andus 於 2008-5-20 00:33 發表
哎...各位兄弟...睇醫生同自我檢查真係好累...不過我相信都會好番既...不過尼段時間入面

咩感受相信只有我地自己知!

我出去玩左成7 年...今次首次中左招, 雖然係珍珠疣..但真係好煩...

最煩係野開左...好 ...
珍珠疣乜不係不會傳染既咩?
我之前睇有website話係自身皮膚增生.
不會野人.

引用:
原帖由 smalljj 於 2008-5-19 22:58 發表
唔好咁講
話晒人地yahoo search 首項嚟架

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-19 16:58 發表

珍珠疣乜不係不會傳染既咩?
我之前睇有website話係自身皮膚增生.
不會野人.
更係唔係啦, 你睇翻之前幾頁有位兄弟就係咁衰左, 依d係會傳人, 所以一定要睇好, 疣係有好多種, 基本上全部都會傳人, 所以一發現有問題即刻去睇醫生,一個唔得睇兩個安心d, 無辦法了出得黎玩就預左, 但係要快D睇好佢變翻正常生活就得

回復 #4304 stanleysex 的帖子

stanley sex

我暫時無去docotor ho 檢查, 可能一年1-2次啦, 我想生小朋友不過老婆唔想. 我都唔知點算好, 自己年紀大, 唔生就無機會

唉.....超down.....又有新3粒.....每次冷凍完隔3、4曰又有新一粒....唔睇得咁密又驚惹開......睇得密(即係一發現有即睇)長遠又未必support到個醫療費(診金藥$450+冷凍$400 = total$850)..........我已經無出去玩...........很矛盾.....不知怎算......

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-5-20 00:17 發表
stanley sex

我暫時無去docotor ho 檢查, 可能一年1-2次啦, 我想生小朋友不過老婆唔想. 我都唔知點算好, 自己年紀大, 唔生就無機會
我咪同你一樣跟本一模一樣, 你比我好就係你起碼好翻兩年, 我重未好年紀越來越大, 都唔知點.

即係你而家已經放心無用套係咪? 你之前有無問過DR HO如果萬一有疣生出黎既細路會點? 依個我都無問過, 只係之前睇過電視話會有問題.

引用:
原帖由 roy_bf1942 於 2008-5-20 02:06 發表
唉.....超down.....又有新3粒.....每次冷凍完隔3、4曰又有新一粒....唔睇得咁密又驚惹開......睇得密(即係一發現有即睇)長遠又未必support到個醫療費(診金藥$450+冷凍$400 = total$850)..........我已經無出去玩 ...
咁貴既, 你睇邊個架, DR HO第一次睇連藥1200, 之後覆眕冷凍連藥都係400(而家好似加左450), 另外就算之前DR TAM都係差唔多, 不過真係有第一時間睇, 頭兩個月係最勁既, 3個月後會好好多, 努力啦依度咁多兄弟陪你分享感受, 我都3年啦,  你小CASE啦.

引用:
原帖由 smalljj 於 2008-5-19 14:58 發表
咁咪好囉唔洗醫哈哈

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-20 13:39 發表

咁貴既, 你睇邊個架, DR HO第一次睇連藥1200, 之後覆眕冷凍連藥都係400(而家好似加左450), 另外就算之前DR TAM都係差唔多, 不過真係有第一時間睇, 頭兩個月係最勁既, 3個月後會好好多, 努力啦依度咁多兄弟陪你 ...
stanley兄,我都係睇dr.ho呀,我睇左2次,第一次收費同你一樣........第2次個次係睇完第一次隔2禮拜嘅覆診,佢冷凍連藥收我850$......原本第三次係定係本月尾.....但因睇完第2次隔3曰又出新.......我驚頂唔住....book左明天去睇dr.....希望明天真的不要那麼高收費
但如果係....都無計....不過好金囉真係..未必頂到每次成千元.........很後悔一時衝勳....困擾很大.....希望大家早日康復......我而家仲等緊驗血報告.....ai....

大家好.... 真係好可以搵到呢個版.....

我上個星期五出左去玩.... 呢次係我既第一次... 亦應該會係最後一次......因為我而家真係好驚......

呢幾日一路都有d成日尿急同去唔淨既感覺.... 上網睇過d info... 都幾擔心係中左招.... 玩個陣由吹開始已經上左套 自以為好安全 點知過左兩日先開始識驚.....   我而家真係好後悔 諗返轉頭都唔知點解會咁大膽走去搵一樓一既...... 小弟已經結左婚 而家真係覺得好對老婆唔住..... 玩完之後都有同老婆做過.... 如果我真係中左招 好怕已經惹埋俾佢... 我地一向都唔用套 因為我老婆有食開藥.... 玩完返黎同佢做個陣 一來未諗到個後果會有幾嚴重 二來如果冇啦啦話要用套真係唔知點解話...唉...........

我諗我應該會去搵dr.ho... 希望會有奇蹟....

多謝大家俾個地方我發洩下..... 唔搵地方講出黎我真係會癲.......

上個星期睇左15樓醫生.做左冷凍.
前日沖涼個"結蕉"脫左.
結蕉個度有一粒凍不到.
今日返工落大雨做不到所以下午休息,
拿拿聲走左去睇15樓醫生.
book左4:00pm, 去到無乜人.
好快有得睇.
今次醫生再冷凍, 應該重手好多.
我由睇完出來拿完藥都未痛完.
今次冷凍無收錢.
7日消炎藥+藥膏$450.
想快d好, 不過都無得急.

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-20 16:39 發表

我上個星期五出左去玩.... 呢次係我既第一次... 亦應該會係最後一次......因為我而家真係好驚......

呢幾日一路都有d成日尿急同去唔淨既感覺.... 上網睇過d info...  ...
唉...
玩完仲不戴套同老婆做....
中左招你惹到佢一定家變...
現在中過招真係會成日諗住個責任問題...
自己醫得咁辛苦.
我都不想佢受苦.

引用:
原帖由 roy_bf1942 於 2008-5-20 06:03 發表

stanley兄,我都係睇dr.ho呀,我睇左2次,第一次收費同你一樣........第2次個次係睇完第一次隔2禮拜嘅覆診,佢冷凍連藥收我850$......原本第三次係定係本月尾.....但因睇完第2次隔3曰又出新.......我驚 ...
係囉你睇BLACK_SARENA 兄都係450, 可能你係咪要左3m或驗血錢? 平d既你可以去黃埔德民街過邊有好多眕所都係皮膚科

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-20 08:39 發表

呢幾日一路都有d成日尿急同去唔淨既感覺.... 上網睇過d info...  ...
老實講雖然話有潛伏期, 但係基會好低, 要發既好快就會出黎, 好似淋病就2日, 疣大約2-7日就會出, 其他發炎支原體就可能耐d, daniel兄我睇你唔洗咁膽心住, 可以去睇普通科醫生比建議你先, 平好多, 你再去過d驗身公司body check la, 反正當自己每年既body check

TONY你又點呀, 伙記都好翻哂, 回想當年一起網戰SAM1234, 而家只得我...........

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-5-20 19:59 發表

係囉你睇BLACK_SARENA 兄都係450, 可能你係咪要左3m或驗血錢? 平d既你可以去黃埔德民街過邊有好多眕所都係皮膚科
其實有無師兄知15樓醫生在咩情況先會開3m藥膏?
係冷凍完, 好返o西先比.
用來keep住不復發.
定係師兄要求醫生先比?

引用:
原帖由 roy_bf1942 於 2008-5-20 10:06 發表
唉.....超down.....又有新3粒.....每次冷凍完隔3、4曰又有新一粒....唔睇得咁密又驚惹開......睇得密(即係一發現有即睇)長遠又未必support到個醫療費(診金藥$450+冷凍$400 = total$850)..........我已經無出去玩 ...
無計...
現在不努力d睇...
一旦返發又重頭黎過...
不如現在辛苦d睇好佢仲好...
點辛苦(錢方面)都要捱埋佢.

今次冷凍重手好多.
現在好似腫左起水泡.
係不係不好整穿佢?
有無師兄試過?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。