推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-25 03:03 發表

小肥兄:
你指乜野面對現實?
個病係可以「好番」
但同會唔會「惹人」是兩回事
仲要是抵抗力咁弱既人
我唔係醫生....你問下醫生咁既情況可唔可以同佢有性生活
如果醫生話唔得
咁你又點?

引用:
原帖由 Tony1 於 2008-5-25 14:40 發表
stanleysex
暫時還OK.轉眼間幾年了.
BLACK_SARENA
我以前做工程的.所以明白同事去玩的道理.
hktony
不是容易中,是看運氣.

Tony兄:
你係不係已經好返了?

相關搜索目錄: 工程

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-25 16:31 發表

個病係可以「好番」
但同會唔會「惹人」是兩回事
仲要是抵抗力咁弱既人
我唔係醫生....你問下醫生咁既情況可唔可以同佢有性生活
如果醫生話唔得
咁你又點?
唉...
我應該不會問佢醫生.
不想比佢亞媽知.
咁唯有等耐d.
真係等好返之後2年無病徵先囉.
仲要以後一定要戴套.
都可以拖到同佢結婚之後先.
試過鬧交, 佢懷疑我有第二個.
佢喊到要佢亞媽要比震靜劑佢食.
之前佢做內科手術, 佢都同佢媽講如果佢有咩事.
將所有野(佢d$)比o西我...
你諗下佢對我點.
除非我不要佢, 不係佢一定不會走.
我諗就算同佢講以後不可以真做.
佢都不會走...
佢咪話攬下錫下咪算...
有時不知我前世欠左佢,
定佢欠左我...

相關搜索目錄: 結婚

Dear all,

May I ask the tel no. and address of Dr Ho please?

Thanks

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-25 18:05 發表

唉...
我應該不會問佢醫生.
不想比佢亞媽知.
咁唯有等耐d.
真係等好返之後2年無病徵先囉.
仲要以後一定要戴套.
都可以拖到同佢結婚之後先.
試過鬧交, 佢懷疑我有第二個.
佢喊到要佢亞媽要比震靜劑佢食 ...
如果係咁
你唸下搵個機會同佢講
講一個佢接受得到又合理既大話
解釋你點解唔做得(因你冇可能就咁一世)
不過呢個大話可能一世的

相關搜索目錄: 結婚

今日再去左搵dr.ho... dr.ho好好人 上個星期五我打俾佢問佢有report未(我真係好心急 明知未有都打去問) 當時未有 點知第二日12點幾佢就打俾我同我講個report出左 冇淋病冇衣原體.... 聽到即刻鬆左一大口氣 佢同我講有另一隻菌 不過係正常既細菌.... 我就同佢約左今日上去再拎第二隻藥

今日上到去問左佢好多問題 佢話應該都冇乜問題 如果真係想make sure冇事既 等食埋今次藥 過多一個星期 就差唔多可以抽血驗.... 佢話雖然未過空窗期 但係過得幾個星期都應該已經有抗體 可以check一次先等我安心d.....驗血之外應該會驗多次尿 因為今次淨係check左衣原體 佢話仲有少少可能有支原體 不過機會好細 但都可以驗埋.... 我都係驗埋佢喇 驗左冇事既話就唔洗自己嚇自己....

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-26 08:57 發表

如果係咁
你唸下搵個機會同佢講
講一個佢接受得到又合理既大話
解釋你點解唔做得(因你冇可能就咁一世)
不過呢個大話可能一世的
係講都應該會等佢返來先講.
到時睇下點.

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-26 13:55 發表
今日再去左搵dr.ho... dr.ho好好人 上個星期五我打俾佢問佢有report未(我真係好心急 明知未有都打去問) 當時未有 點知第二日12點幾佢就打俾我同我講個report出左 冇淋病冇衣原體.... 聽到即刻鬆左一大口氣 佢同我 ...
我覺得Dr. HO其實比我個感覺幾ok.
至少不會好似有d醫生咁.
你比左錢仲要你櫃低求佢醫你...
又不會問你係不係去玩野到.
咁病人心理上都好d.
起碼不會怕去睇醫生仲要比人串比人玩.
仲左招心情已經不好...
仲要比人玩, 個心情幾down...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-26 23:57 發表

係講都應該會等佢返來先講.
到時睇下點.
兄弟
可以考慮下話你有汗癬
你咪話在游泳池惹到
你呼話佢抵抗力低惹到會又腫又痕、仲好難斷尾 ( 是事實因為我有)
just a suggestion 睇下你有冇用

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-27 00:06 發表

兄弟
可以考慮下話你有汗癬
你咪話在游泳池惹到
你呼話佢抵抗力低惹到會又腫又痕、仲好難斷尾 ( 是事實因為我有)
just a suggestion 睇下你有冇用
thank you~~
我有諗過咁講.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-27 00:06 發表

我覺得Dr. HO其實比我個感覺幾ok.
至少不會好似有d醫生咁.
你比左錢仲要你櫃低求佢醫你...
又不會問你係不係去玩野到.
咁病人心理上都好d.
起碼不會怕去睇醫生仲要比人串比人玩.
仲左招心情已經不 ...
基本上 dr ho 是第一人選

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-27 00:09 發表

thank you~~
我有諗過咁講.
搵多d資料
同埋要洗自己個腦
因為此大話是一世

其實有無兄弟可以分享下?
d椰仔生係咩位同大細同數量?
我生左一粒, 半年不發.
去睇醫生, 搽左一次藍色藥水(3日6次),
脫左再生, 跟住一發就尾指甲咁大.
之後粒野太大, 電燒切左.
在個傷口邊邊生左幾粒.
比15樓醫生凍左. 現在未有新的.
但冷凍個位有傷口.
其實我想兄弟分享下,
等大家知道自已嚴不嚴重.

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-5-27 00:13 發表

搵多d資料
同埋要洗自己個腦
因為此大話是一世
講大話好辛苦...

我不會說100%.因自己知道沒有100% OK.
女人是煩.你要說一個騙她一世的大話.我曾經做過RESEARCH(都1000個女的,用ICQ問的.因當年icq可以無限saerch人加入,我當年說工課上做問卷),結果是沒有一個話會不分手.(年齡23-28,女姓).通常無知,天真,愛你愛到不介意你有另一個的女孩便會接受and支持.

有些醫生看病人的衣著,打扮開價.這些醫生就要小心.

有沒有考慮說去大陸浸溫泉?因大陸的溫泉很多人知道唔多OK.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-27 00:18 發表
其實有無兄弟可以分享下?
d椰仔生係咩位同大細同數量?
我生左一粒, 半年不發.
去睇醫生, 搽左一次藍色藥水(3日6次),
脫左再生, 跟住一發就尾指甲咁大.
之後粒野太大, 電燒切左.
在個傷口邊邊生左幾粒.
比1 ...
BLACK_SARENA兄
小弟個人意見你中佐招就唔好講,
因為女人係唔會接受既.
不管你話去大陸浸温泉.
做咩都好..佢都一定諗佐你去玩.
一般女人都唔接受你同另一異性有關係.
何况仲大獲到中埋招添.
可覺得你在佢未返香港前醫好D病.
當然要醫都要一段時間.
有恆心一定會醫好嘅.
初期就要小心處理好.多D自我檢查.
唔好等到D疣大粒晒至去醫.
個人衛生都好重要.
一般患處都分開抹.(我就好翻8個月都分開抹)
最重要就唔好去玩了....要知中招的來源係去玩嘛.
這只是小弟個人意見...祝你好運.

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-27 18:57 發表

因為女人係唔會接受既.
不管你話去大陸浸温泉.
何况仲大獲到中埋招添.
...
再補充.
我早期係Dr Ho做冷凍.
一直都有翻發.後期轉佐做電療.效果唔錯.
損口少.復完快.做佐4-5次後到依家已有8個月無事了.
考慮吓啦.

我新來的,雖然好努力睇返以前的post,但係都只係睇左四成左右。

我前個星期六去玩過(咪就係我個id堆數字),囡囡無用套同我吹,做時有帶袋。

之後個星期五,夜晚響屋企打飛機時,覺得JJ有少許痛。第二日仲大鑊,開始流膿,痛楚增加了少許。我即時意識到中招,上網睇資料,估自己中左淋病。想搵醫生,但第二日係禮拜日,好多醫生唔開工,我只係搵到一間黃埔德民街姓譚的醫生星期日都開工,我咪第朝即刻仆去睇佢囉。

入到去,話俾佢聽症狀,佢睇睇我JJ,就話,係淋病啦,打支針,開十日藥俾我,之後返去覆診。佢臨尾加句,中得淋病,都可以中其他,叫我三個月後去驗血。

打左針,食左兩日藥,已經無再流膿。

我仲係單身,無女友,同屋企人住。知道中左招,睇完醫生後即刻去屈臣氏買左幾條底褲。去做運動時換,運動完後,用件俾汗沾濕哂o既運動衫包住條乾淨底褲拎返屋企,當條未著過o既底褲係條污糟著過的底褲,如是者過左兩日。

似乎因為發覺得早,淋病的情況受到控制,希望食完藥去覆診可以清左呢瓣先。但係而家就好驚仲有其他,最驚就係愛滋。

呢兩日自己走去上網search愛滋早期的病徵,有發燒、咳嗽、持續肚瀉、夜汗、疲倦、喉嚨痛等,咁我上星期六發淋病時真係有少許燒,至於疲倦,又真係有,但係平時都係咁上下;我本身大汗,今朝起身有汗出,我又驚一餐(不過可能平時都有,但唔覺)。肚亦經常有點微痛,好彩去玩之前一直有喉嚨痛,但係玩完之後兩三日反而好返而家無事。而家成日疑神疑鬼,但係離開三個月空窗期仲有成80日,都唔知點捱。

可能各位師兄會話我無知,但我真係咩都無咁驚,最驚愛滋。我甚至做好最壞的心理準備,就算中左愛滋,好好調理都仲有十年八年命...希望咁樣諗,可以容易o的幫我撐過呢80日。

而家當然唔敢去玩,而且亦都覺得將來都唔敢去玩。但係睇返以前o既post,見好多師兄初時中招都會好似我咁諗,但係之後都係會忍唔住。希望我真係可以忍得住啦。

以前都好多時無帶套吹,因為未中過招,所以反而未驚過。而家中左一樣,就識得驚。

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 danielma608 於 2008-5-26 13:55 發表
今日再去左搵dr.ho... dr.ho好好人 上個星期五我打俾佢問佢有report未(我真係好心急 明知未有都打去問) 當時未有 點知第二日12點幾佢就打俾我同我講個report出左 冇淋病冇衣原體.... 聽到即刻鬆左一大口氣 佢同我 ...
咁醫生話你咩事?

引用:
原帖由 080517regret 於 2008-5-27 19:07 發表
我新來的,雖然好努力睇返以前的post,但係都只係睇左四成左右。

我前個星期六去玩過(咪就係我個id堆數字),囡囡無用套同我吹,做時有帶袋。

之後個星期五,夜晚響屋企打飛機時,覺得JJ有少許痛。第二日仲大 ...
中佐招手尾一定長,
唔會1年半載就無事.要驚有牌驚.
既然睇佐醫生.就食晒D藥再驗過.
覺得無好轉就換醫生啦..醫夾醫緣.
祝你好運~~

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-27 18:57 發表

因為女人係唔會接受既.
不管你話去大陸浸温泉.
何况仲大獲到中埋招添.
...
現在我的情況.
我諗我不會同她講.
她現在仲搞緊麻煩野,
應該至少仲有2~3個月先返.
不好彩, 可能半年...
假如我在她返來前控制到個病.
佢返到來仲可以話我想對她認真d, 不做住.
佢知我以前拍拖全部1 week就有做.
我咁同佢講佢可能仲開心添.
萬一第日真係不講不得個陣,
先會話我以前中過...
她知我不去大陸, 個d理由行不通.
無計, 努力d.
做返運動, 飲食均衡多休息.
keep好d.
兄弟們加油!!

相關搜索目錄: 飲食 運動

引用:
原帖由 minghin 於 2008-5-27 19:03 發表

再補充.
我早期係Dr Ho做冷凍.
一直都有翻發.後期轉佐做電療.效果唔錯.
損口少.復完快.做佐4-5次後到依家已有8個月無事了.
考慮吓啦.
你去邊度做?
價錢ok?
不想在lee度講, 可以pm我.

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-5-27 20:12 發表

現在我的情況.
我諗我不會同她講.
她現在仲搞緊麻煩野,
應該至少仲有2~3個月先返.
不好彩, 可能半年...
假如我在她返來前控制到個病.
佢返到來仲可以話我想對她認真d, 不做住.
佢知我以前拍拖全部1 we ...
女人知道佐就好麻煩.
就算即時無事.
日後嗌交就攞返出黎嘈.家無寧日,
無必要就死都唔好講.
重點醫好為上著.

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。