推介:| 修理頂蓬布 | Mediator course | Hypnosis course | Dream Interpretation | NLP | English course |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-16 13:02 發表
各位大大好,

Stanleysex兄,你好,我想吾算都吾得,我Today上去政府醫院去想問下當時他們(護士)有沒有留意到我當時的情形,但他們一口說不可能有人可進入該area,我問他們可不可以問下當天的當值護士時,他們 ...
過去就過去了, 唔好再計較了, 如果你的同事再過份學其他兄弟講既一樣, 報警啦因為依d真係去到刑事問題, 我地依度唔方便平論了, 希望你從明天起當新既一日再努力啦, 去玩兩日後乜都唔記得哂咪得囉.

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-6-17 02:57 發表

版主即係版主, 完全同我去看dr tam講既野一樣, 老實講基本上疣大約95%以上係由性接觸轉到, 其他機會跟本低到同版主講一樣微乎其微, 所以佢既醫生都好老實同佢講, 不過愛佢就要接受佢啦, 人總會有錯, 只要佢願意改就得啦, 邊個無做錯過, check黎做咩, 男人有時你越check佢就越反叛, 但係佢中左後應該同我地好多兄弟一樣出去玩的機會會低好多了, 當然唔敢話無, 正如之前我地依版好多兄弟都講, 唔去唔去, 但老實講出得黎玩多有幾多真係忍得住, 即如dr tam話好多兄弟都係黎親睇親都話下次唔會, 點知過多一年半載又黎, 依個好難講, 但如果佢愛你應該唔會再玩啦, 你喜歡聽美麗的謊言定同你講真話開心, 你講呢, 反正都有只有努力面對, 唔開心係無用, 而家你係依版咁多人同你分享咪開心好多囉, 祝你早日康復後和你男朋友有個美好家庭啦, 放心疣同泡疹好翻後都可以生bb的, 其實也是皮膚科一種姐, 唔好咁緊張啦.
小弟想講男女之間感情維繫在付一個「信任」,
這方面 Candy 做得很好,
卻在不知不覺下無端端做了受害者,
實在令人嘆息。

我想帶出了這個問題給各位讀者,
出去玩感染到性病,
自己衰唔緊要,
但千祈千祈唔好連累了你們的女朋友以及妻子,
他們是無辜的!

部分長期讀者就是顧慮到這一點,
所以避忌及找藉口不和女朋友行埋,
但也有部分男人根本不理會伴侶死活,
出去滾完感染到性病,
再返回來和女朋友或者妻子行埋,
變成性病帶菌者散播不同女性身上,
成為一個計時炸彈!

這種男人是絕對不可以縱容,
否則會變本加厲,
為禍社會及公眾的健康,
受害者只會越來越多!

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-17 09:38 發表

實在令人嘆息。

出去玩感染到性病,
自己衰唔緊要,
但千 ...
同意
雖然15/f醫生同我講我既情況用套是可以的
叫我唔好咁擔心
但上次酒後......雖然有用套
但我呢幾日晚晚發惡夢.........
我唯有繼續飲...飲死佢

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-6-17 00:24 發表

真係好恐怖...我現在離空窗期還有一個月.....重有一個月就驗呢個HIV   呢段時期真係好難受....
所以我永遠不會再去玩了....    NEVER   ......希望你們也是!!!!!
你唸下
呢段時間是最難捱
跟著之後會being better

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-17 10:22 發表

同意
叫我唔好咁擔心
飲得太多酒會影響健康的,
而且有機會因為喝酒再度復發,
要經常保持最 fit 抵抗力,
不要胡思亂想,
有時間做適當的帶氧運動也有幫助。

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-17 10:22 發表

同意
叫我唔好咁擔心
小肥兄,
不好飲咁多啦...

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-17 09:38 發表

出去玩感染到性病,
自己衰唔緊要,
但千祈千祈唔好連累了你們的女朋友以及妻子,
他們是無辜的!
其實如果自己真係有左呢個病, 好應該盡快提醒你既另一半...
盡早治療康復機會比較大
我自己又意會唔到係呢方面既病, 已經覺得自己好無知架喇....

唔想無知害死貓.....喵~~

引用:
原帖由 CandyChung 於 2008-6-17 13:38 發表

其實如果自己真係有左呢個病, 好應該盡快提醒你既另一半...
盡早治療康復機會比較大
我自己又意會唔到係呢方面既病, 已經覺得自己好無知架喇....

唔想無知害死貓.....喵~~
Candy:
我建議你在office, 上來出post要小心d.
小心比你d同事見到...
lee度已經有人比同事知道中左招.
攪到好大獲...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-17 15:09 發表

Candy:
攪到好大獲...
多謝提醒 請你飲~~

各位大大,你們好,真相大白了

各位大大,你們好,

真相大白了!今天我回到公司時,My boss捉了我入房,他和我talk了很多事情,最後我成認我中了.他也向我講出是我old公司幫我renew醫療保險時check 到 !!!!,我無說話好講,他問了我現在的病怎樣?我對他說我現沒有問題,沒有返發過......

相關搜索目錄: 保險

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-17 19:07 發表
各位大大,你們好,

真相大白了!今天我回到公司時,My boss捉了我入房,他和我talk了很多事情,最後我成認我中了.他也向我講出是我old公司幫我renew醫療保險時check 到 !!!!,我無說話好講,他問了我現在的病怎 ...
就算係咁.
d人都不應該四圍唱...
正pk...

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-17 19:07 發表
各位大大,你們好,

真相大白了!今天我回到公司時,My boss捉了我入房,他和我talk了很多事情,最後我成認我中了.他也向我講出是我old公司幫我renew醫療保險時check 到 !!!!,我無說話好講,他問了我現在的病怎 ...
我好同情你既糟遇......你唔好唔開心喇~

引用:
原帖由 Iamalive 於 2008-6-17 11:07 發表
各位大大,你們好,

依個就攪笑d, 公司醫療保險唔通你睇依個走去claim咁傻, 咁就真係ching你太傻了, 如果唔係正常你填份表都可以唔寫架啦.

引用:
原帖由 Maverick 於 2008-6-17 01:38 發表

實在令人嘆息。

出去玩感染到性病,
自己衰唔緊要,
但千 ...
同意!! 中招唔緊要, 識得回頭同唔好害左人就最重要.

版主恭喜你, 依家依版既氣氛同post真的大大改善, 同開版時守你的諾言, 低讚.
所以Tony你幾時出翻黎吹下, 差你唔得架.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-6-17 15:36 發表
 睇15/F 亦都係因為 我公司份保險 (即x 栢) 指明既 其中之一間皮膚科, 不過我睇左咁多次都冇 claim 過, 同時 第一次係 油記睇, 之後都有去 cwb 睇。最後先 睇15/f (因為 cwb 個醫生 呢期時間離開左香港 ...
大哥你又真係, 明知都去睇, 咁你又變左有小小危機, 萬一醫生唔記得照幫你入claim你公司就大鍋啦, 祝君無事啦!!

引用:
各位大大,你們好,

我反而想知是你成日claim所以保險公司去check,定還是例行check時發覺
相信好多兄弟都想知...因為而家d公司無論你claim唔claim都會同你買

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-6-17 15:09 發表

Candy:
攪到好大獲...
所以我都不在公司上
收唔切的

應該咁講
中招既唔開心 / 震驚只是第一波
check埋自己有冇其他病 / 等消息果一兩星期是第二波
跟住改變你既生活,例如點慳d錢應付醫療支出
點令身體保持最好狀況......呢個是第三波
跟住就是如果在「自己知自己同其他人是不同的」生活,例如點買番保險、組織家庭、避免被其他人知才是最難.........
入得嚟呢版,除非好有錢,的確是有排煩

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-6-17 10:29 發表

你唸下
呢段時間是最難捱
跟著之後會being better
嗯  我會架啦   我會好好記住呢段時期.....

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-6-18 00:49 發表

嗯  我會架啦   我會好好記住呢段時期.....
祝大家好運
其實之前因為保險公司check而知道只是冰山一角
以往大家冇事時,公司同你買左醫療保險既朋友
如果唔想俾公司知,可以點做?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。