推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 denivy 於 2008-7-23 02:55 發表
在接觸後5個星期,
陰莖面接近陰毛的地方出現一粒疑似ge野,
雖然未生過唔確定,
好唔開心...好驚...
擔心病情, 亦無端端多左經濟負擔,

請問3M支疣定寧價錢大概如何...??
唉, 完全瞓唔著
引用:
原帖由 denivy 於 2008-7-23 02:59 發表

有一樣好奇,
其實醫生係咪真係話有返家鄉ge可能?
即係d病毒會消失,

因為睇d網又話係跟一世............
denivy:
經濟負擔lee度個個都有.
一個月用至少$1000~$1500睇醫生.
無錢都要諗計, 快d醫.
3M約$5xx.
不過3M好似不係用來殺疣.
係用來keep不好返發.

lee度有師兄好返.
不過要1.5~2年不返發先算好返.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-7-23 22:48 發表
今日發現有粒似"花花",
請問大家15/F 醫生有冇放假?
想去睇下。
Tony:
15/F 醫生放假放到27/7.
28/7星期一照常應診.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-7-23 22:57 發表

唉,我又要等了。
Tony:
仲有無3M?
頂住先.
早d打去book定.
放完假15/F應該好多人.

引用:
原帖由 hktony 於 2008-7-23 23:04 發表

我比你嚇親呀!
各位兄弟︰
事實係咪真係會咁架!
Tony:
lee度有師兄好返.

椰仔不係絕症.

引用:
原帖由 denivy 於 2008-7-23 05:38 發表

即係根本冇得返家鄉...

以前腳都生過疣, 記得醫生開刀都要切到好落斬草除根,
但而家生係嗰度冇得咁切吧......
你睇咩醫生啊, 我腳都有生, 而且好大好大粒, 都係用冷凍攪得掂, 點解你要開刀?

請問師兄珍珠疣同  疣分別係什麼????  係唔係兩樣野黎???

我真係攪唔清- -

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-23 15:22 發表

Tony:
lee度有師兄好返.
椰仔不係絕症.
Black Sarena兄講得岩, 如果唔叫好翻都話依3年黎依個topic點會剩翻我一個死剩種係度啦, 我唔係安慰各位, 而係真係事實, 如果唔好得翻你方其他兄第唔down翻黎吹咩, 個個開頭都down到極點, 但係好翻後大家都睇到人影都唔見多隻, 跟本即係同正常之前無分別, 我敢講一定過d兄弟實有再出去玩, 老實講食海鮮係無問題, 就算煙酒都ok, 但係要翻好翻大約半年後先唔驚囉, 所以大家放心食啦如果過左半年後.

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-7-23 18:26 發表
請問師兄珍珠疣同  疣分別係什麼????  係唔係兩樣野黎???

我真係攪唔清- -
睇翻之面過幾頁, 係上個月左右我已經詳細講過了

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-24 02:31 發表

Black Sarena兄講得岩, 如果唔叫好翻都話依3年黎依個topic點會剩翻我一個死剩種係度啦, 我唔係安慰各位, 而係真係事實, 如果唔好得翻你方其他兄第唔down翻黎吹咩, 個個開頭都down到極點, 但係好翻後大家都睇到人 ...
stanleysex兄
你又唔洗甘悲觀,家鄉一定在望.只要有恆心.
路只會向前行.有D人坐直通車.有D人踏單車.遲早都會到總站既.努力啦.
我都無介口.咩都食.(煙酒除外).
每日都只訓6個鐘左右.(都係唔夠訓)
又無做運動..(可能我只係個別案例吧)
當然有介口.做運動.同夠訓一定係好既.

小弟經驗就係最初期唔好等.有疑似粒粒都一定去Dr度做冶療.
不論是真是假.都早D清除咗去.過在一段時期都無返發就可過返D正常日子啦.
我本人就會注重個人衛生嘅,玩就一定唔會再去.(病源一定來係去玩染返黎既)
洗面.抹身毛巾要分開.抹下面同後面都分開用紙巾抹.(唔好俾佢交义感染)
我又轉著孖煙通.(通爽D).盡量唔好生汗癬.無損口呢.疣就無咁易返發既.
放心啦.家鄉一定在望.努力~努力~努力~~祝大家好運

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-7-24 02:26 發表
你睇咩醫生啊, 我腳都有生, 而且好大好大粒, 都係用冷凍攪得掂, 點解你要開刀?
好耐之前lu, 其實都係小手術將粒疣同以下ge組織切晒出黎, 從此冇返發過

唉, 我而家JJ嗰粒扁平淡紅色, 好似暗瘡咁, 都唔知係唔係疣黎..
請問係咪一般皮膚性病醫務所都有冷凍做? 其實係咩野黎?

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-7-24 02:26 發表

我真係攪唔清- -
珍珠疣是一種過濾性病毒引致的。其真正成因仍是未明。很多時候,小孩子時期已有珍珠疣。其病徵呈黃色肉粒狀,長在生殖器官的皮膚,驟眼看似椰菜花。性接觸是可以感染珍珠疣。最重要是病向淺中醫,請及早診治。

http://www.communityhealth.org.hk/forum.php?action=reply&msg_id=436

其實疣種類係好多

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-23 22:41 發表
denivy:
我第一粒比個仆街拖症.
拖到粒野發到大個隻尾指指甲.
個時又驚, 比佢昆左做電燒+切除.
用左$4xxx.
切左成隻母指指甲咁大, 又深...
都成一個半月先埋口.
仲要留有疤痕...
整完個個位周圍都有 ...
睇黎最好都係冷凍囉wor
介唔介意話我知係邊條仆街?

回復 4938# 的帖子

stanley 大哥

放心啦, 一定會無事, 我2年半都無事, 一定會好

希望在明天

引用:
原帖由 伙記1 於 2008-7-24 10:52 發表
stanley 大哥

放心啦, 一定會無事, 我2年半都無事, 一定會好

希望在明天
伙記1兄
恭喜大哥好返..多D返黎吹下水啦.
stanley 大哥以為大家留低佢.
不過好返又唔知可講咩野.要講以前都講過晒.
都唔想回頭望過去啦......明天會更好~

YAYA  明天一定更好   家鄉約定兩年後一定重回

Stanley兄, 你好呀!  這裡不是只剩下你一個, 大家都在, 只是各有各忙, 加上大家的心情以平靜, 所以少了寫帖子, 但我都有睇呀!  我覺得大家不要太緊張, 放鬆些, 像平時一樣, 均衡飲食, 魚蝦蠏都可以, 除非你本身對海鮮敏感, 酒飲得多都唔好喇, 小小就無問題喇, 食煙就係人都知無益, 政府都叫人唔好食.  我想大家見醫生都有叫大家唔好噤緊張, 情緒抑鬱對個病絕對無益.

相關搜索目錄: 飲食

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-7-22 23:52 發表

如果能自制
打1-2年飛機+運動夠訓+唔掂任何女人
80%以上得
可能有既人99%都是玩惹到的
而玩.....即証明是自制力好低好低的人
我是其中之一
肥t兄,80%得的既意思是都可以唔帶套做同生bb?

相關搜索目錄: 運動

引用:
原帖由 snghk 於 2008-7-24 19:06 發表

小弟最擔心是這一點............................我唔希望唔能夠成家立室

引用:
原帖由 KK2534 於 2008-7-24 20:05 發表

小弟最擔心是這一點............................我唔希望唔能夠成家立室
KK:
不洗擔心能不能夠成家立室.
好返後一定可以生BB.
穩陣d, 叫埋老婆打埋4合1針.
咁應該好穩陣.
你們都好.
我gf不可以打4合1針.
咁我就真係要100%好返.

lee幾日有時都有疑似粒粒.
不過不理佢, 之後又好似無左.
可能真係太緊張, 放鬆d會好d.
不係絕症. 只係皮膚病.
不中都中左, 經一事長一智.
充足休息, 開心d, 不好再去玩.
一定可以好返!!

引用:
原帖由 snghk 於 2008-7-24 19:06 發表

醫生話保守2年冇事是可以生育
當然2年冇事是keep住醫生follow up2年
唉.....發現原本乳頭有一粒芝麻咁大粒
都95%知道一定是
唉..............雖然下面暫時冇事
但心情又down番

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。