推介:| 網頁寄存 | 網頁設計 | 開網店 | 電郵申請 | Wordpress Hosting | 外賣平台 | 英語課程推薦 | 風水屋 | 房間風水懷孕 | Timway Testimonial | Wedding Planner | Wedding MC |

發新話題

申請旅遊業版主

引用:
原帖由 kenny01 於 2007-6-19 01:13 發表
但令人唔開心既返舊賬,就可免則免啦....
係事實就係事實...每個人都要為自己做過講過既野負責任, Sugar一定要自己面對番既...
我地可以做既係體諒... 體諒大家都只係人... 錯過未必係壞事, 唔認錯先係最壞既事...
而我見既Sugar都無呃人... 要呃既... 好易o者...開個新a/c咪得囉, 再唔係delete埋條舊thread囉!
Sugar有勇氣面對以前既錯, 所以更應該支持佢...

曾經錯過唔代表成世都做錯... 而家佢係旅遊業從業員咪得囉...

相關搜索目錄: 旅遊

in love with the nature...

"莊卡住" "亞 lu" .....多謝你地對我既支持...
仲有一D係 Timway 裡面一直都體諒亦了解, 我係過去到現在既所有朋友...
Sugar亦多謝你地..

好喇...言歸正傳先..
係呀...我以前真係曾經做過 NC ,但我亦確實冇做好耐,
係我未做 NC 之前,我係係一間"HK"既某旅行社度做既..
足足做左五年啦.做過文員..票務,秘書..最後仲做埋領隊..
我果時好開心, 因為我真係好鐘意旅遊依一行..

但突然發生左一D事, 令到我要放下一份自己好鐘意既工作,
而走去做 NC, 我當時每日放工都會喊,因為果一種感覺係" 生不如死" ...
但我當時真係冇得揀,只好勉強撐落去....

直到有一日, 我終於有幸可以離開 NC 尼個是非地...
唔再需要每日擔驚受怕,日日再以淚洗臉....

可以令自己重返以前一直做開同埋熱愛既工作.....
係依家既生活, 我每日都生活得好開心, 因為我真真正正可以做回我自己,
可以搵返自我...

相關搜索目錄: 旅行社 旅遊

我都支持!!!
無官一身輕,BM唔駛驚

引用:
原帖由 honeysugar 於 2007-6-19 15:13 發表
我每日都生活得好開心, 因為我真真正正可以做回我自己,可以搵返自我...
C'est une response tres bien!

in love with the nature...

回復 #26 allure 的帖子

我唔認為曾經係NC做過是錯
家家有本難唸的經,有時的確身不由己
如今過往已成過去,大家應該尊重當事人
寄然她已可做回一直熱愛的工作,重拾自我
而且還充滿熱誠地將自己行業點滴與大家分享
大家一定會支持的! 可喜可賀! 值得鼓勵!

引用:
原帖由 honeysugar 於 2007-6-19 15:13 發表.....
每日都生活得好開心, 因為我真真正正可以做回我自己,
可以搵返自我...
用妳所得到的喜悅去感染所有團友、網友
以及妳身邊的任何人
值得鼓勵和支持!

引用:
原帖由 oldgun 於 2007-6-19 13:57 發表

你想同人地增進友誼乎?

費話少說,
一係支持,一係反對,
要講笑或其他請往別處!

義務做個版主駛唔駛查三代?

支時屈糖糖

支持者︰

版主︰johncage, allure,wan1, 利記, HJ2127_ATR1, Sax, 休谷客, fuk, fighterplane
版友︰messenger, richardbilliham, chiwanw, jimmyboy2102, billchan!

支持蜜糖兒 ﹗

done.

恭喜屈糖糖.......

引用:
原帖由 xocatII 於 2007-6-19 17:47 發表
done.
THX~~BATMAN!

恭喜晒SUGAR.

引用:
原帖由 johncage 於 2007-6-19 16:38 發表

費話少說,
一係支持,一係反對,
要講笑或其他請往別處!
,johncage.
算啦,你都唔係第一日黎xocat,有D人無謂再言語上比佢入位吧.

引用:
原帖由 mnywong 於 2007-6-19 00:08 發表
我多口問句, 樓主正職係導遊, 咁你係以下呢條thread既職業又係甚麼呢.....

http://forum.timway.com/f/viewthread.php?tid=46304&highlight=
每個人都有過去,可必再咁樣搵番出來呢?

引用:
原帖由 honeysugar 於 2007-6-19 15:13 發表
"莊卡住" "亞 lu" .....多謝你地對我既支持...
仲有一D係 Timway 裡面一直都體諒亦了解, 我係過去到現在既所有朋友...

係 ...
Worked in NC....I don't think any problem, this is just a job for the life, I support you!   

多謝.....蝙蝠俠大版主
多謝各位....

引用:
原帖由 fuk 於 2007-6-19 18:56 發表

每個人都有過去,可必再咁樣搵番出來呢?
講得好啱....如果有容真係會奶大咁計....依D咁嘅女人形比盡都係得A Cup.....

樓主我撐你呀...

引用:

係呀...我以前真係曾經做過 NC ,但我亦確實冇做好耐,
係我未做 NC 之前,我係係一間"HK"既某旅行社度做既..
足足做左五年啦.做過文員..票務,秘書..最後仲做埋領隊..
我果時好開心, 因為我真係好鐘意旅遊依一行..

但突然發生左一D事, 令到我要放下一份自己好鐘意既工作,
而走去做 NC, 我當時每日放工都會喊,因為果一種感覺係" 生不如死" ...
但我當時真係冇得揀,只好勉強撐落去....

直到有一日, 我終於有幸可以離開 NC 尼個是非地...
唔再需要每日擔驚受怕,日日再以淚洗臉....

可以令自己重返以前一直做開同埋熱愛既工作.....
係依家既生活, 我每日都生活得好開心, 因為我真真正正可以做回我自己,
可以搵返自我...
恭喜恭喜
最值得恭喜就係可以『真真正正做回自己,可以搵返自我』

相關搜索目錄: 旅行社 旅遊

全力支持35c+大眼+陀地

原來有咁多FANS 支持
恭喜Honeysugar版主為XOCAT, 為自己繼續努力...

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。