推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

長和休閒會所

引用:
原帖由 billchan 於 2007-9-11 17:20 發表

對上一期東周隻酗雯 德興城 .....的酒樓和師菜式等,不過文內無介紹桑拿服務部份,這座綜合式消費大鬙H前有間大眼桑拿,相信現在的德興城會做好多飲完茶的師奶團生意!
大眼應該在後街, 漁民村內

相關搜索目錄:
我係車神

引用:
原帖由 billchan 於 11-9-2007 17:25 發表

正是左邊方向!不過,近日東記旺過鬼!   平日已甚多人,週末更插針不下!  
我就係試過周未去,人山人海。 

ching
紅磡搭頭等火車到上水,出閘再上另一班車(普通位)去羅湖,可以慳幾多?
thx

引用:
原帖由 roadpeople 於 12-9-2007 12:39 發表
ching
紅磡搭頭等火車到上水,出閘再上另一班車(普通位)去羅湖,可以慳幾多?
thx
我通常係紅磡坐頭等去上水,再出一出閘去羅湖,17 + 18.8 = 35.5 元。

紅磡去羅湖單程 33 元,八達通價 31.3 元,係上水出一出閘,八達通價 8.5 + 18.8 = 27.3 元。 

如果唔係在羅湖出關,我盡量都唔會搭火車或地鐡,又貴又冇位坐,有都好難坐啦。 

引用:
原帖由 peninsula 於 2007-9-11 16:35 發表

OK. Any report for 德興城? Is it vegi place?
PEN 師兄, 之前咪係第二條thread詳細報導過啦, 你唔係咁快唔記得呀嗎??

http://forum.timway.com/f/thread-123645-1-4.html

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-12 13:52 發表

我通常係紅磡坐頭等去上水,再出一出閘去羅湖,17 + 18.8 = 35.5 元。

紅磡去羅湖單程 33 元,八達通價 31.3 元,係上水出一出閘,八達通價 8.5 + 18.8 = 27.3 元。 

如果唔係在羅湖出關,我 ...
你要坐火車去啊,,你不是自己開嗎

引用:
原帖由 popo123123 於 12-9-2007 15:00 發表

你要坐火車去啊,,你不是自己開嗎
開咩呀? 

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-12 11:58 發表
繼續......
呢個技師年紀好細,未夠二十添,但手骨有版有眼 ,值得再試,身型唔算高大,仲有少少肉添。

按完之後,又出去食下野 ,睇下電視,如果鐘意靜既人,呢間場岩晒,差唔多成十二點先閃人,由於地鐡一早收左,唯有坐的士番羅湖主場再按過,的士費要成 45 元。 
全文完,多謝收看 ...
  手骨..有版...有眼.....仲有無其它呀?

嘩!金巴兄一日走三場,認真識嘆!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 billchan 於 12-9-2007 16:50 發表

手骨..有版...有眼.....仲有無其它呀?

嘩!金巴兄一日走三場,認真識嘆!
又冇咩大攪作,兩三場冇問題,你估你唔會咩! 

都係同新都,熙龍閣差唔多啦,有到好就係貪佢夠靜,普通粥粉麵飯不另收費。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-12 17:02 發表

又冇咩大攪作,兩三場冇問題,你估你唔會咩! 

都係同新都,熙龍閣差唔多啦,有到好就係貪佢夠靜,普通粥粉麵飯不另收費。
假如喜欢静的话,有时间去下"嘉X都城"啦,呢个细场很干净(除了网吧因D无公德的客人拿东西去那边吃,搞到很多小小强),最重要系:连住沙发的电视机,是用耳筒的,即是说,就算隔离有件缺德的人开到个电视大一大声,你都可以耳根清静!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

回復 #35 求其 的帖子

嘉X都城 -> x 等如咩呀 ,我冇咩印象,唔識呢間。

回復 #36 HJ2127_ATR1 的帖子

等我幫九巴賣下廣告先。 

有時間會再去,不過唔近羅湖喎,下次我會搭 68X (12.5) + B1 (11) ,中途站元郎公園上車分段收費 10 元 (第一年優惠價減 1 元添)+仲有轉乘優惠 (-3.5)  + 深圳地鐡深圳通價 (2.85)。

等我計下數先: 去程 68X 12.5 + B1 9-3.5 = 18 + 深圳地鐡 2.85 = 20.85    
即日回程收費過 10 元仲有回程 9 折添。

以下路線九巴有轉乘優惠:53, 54, 64K, 68A, 68M, 68X, 76K, 77K, 263M, 264M, 268B, 268C, 269D, 276/276P, E34.

另外,在某論壇有人問如果在港島區咪冇轉乘,某版主就答左個更絕的方法  :
968 20.7 先在大欖隧道落車,再上 68X 車費係 0.0 ,再轉 B1 9 元 - 3.5 轉乘優惠,總數係 26.2 元   回程就教大家 B1 10  -> 68M (8.4 - 3.5 轉乘=4.9) ->  大欖隧道再轉 968 11.5 係轉乘優惠,總數係 26.4。

如果確定即日來回,B1 仲可以平少少,上車是按制購買即日來回證有 9 折。 

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-14 14:55 發表
等我幫九巴賣下廣告先。 

有時間會再去,不過唔近羅湖喎,下次我會搭 68X (12.5) + B1 (11) ,中途站元郎公園上車分段收費 10 元 (第一年優惠價減 1 元添)+仲有轉乘優惠 (-3.5)  + 深圳地໐ ...
你沒車嗎,,去桑拿都幾百元要不耍省那幾元啊

相關搜索目錄: 廣告

引用:
原帖由 popo123123 於 14-9-2007 15:23 發表

你沒車嗎,,去桑拿都幾百元要不耍省那幾元啊
我緊係冇車啦,小市民黎 ga 。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-14 15:33 發表

我緊係冇車啦,。
哦,,你小市民黎 ga ,,我是小小小小小小小市民

多謝,試場報告.........今早深圳落大雨,我經落馬洲坐火車返香港,在會展中心站轉車,在月台就見到著住"水立方"T恤的女孩, 可能因為落大雨(個女仔高高瘦瘦,幾靚) 佢條白色長褲濕晒,裡面條白色底底睇晒,唔只係甘,再睇清楚D,原來條底底都濕得好勁,成條股隙,由頭到尾都現晒!!!!!!!真係想唔過關住,去水立方攪佢兩個鐘,試下咩料。

引用:
原帖由 aduck1 於 2007-9-24 12:05 發表
多謝,試場報告.........今早深圳落大雨,我經落馬洲坐火車返香港,在會展中心站轉車,在月台就見到著住"水立方"T恤的女孩, 可能因為落大雨(個女仔高高瘦瘦,幾靚) 佢條白色長褲濕晒,裡面條白色底底睇晒,唔 ...
  鵅I原來水立方開左拿!話有四百幾間房,邊度有咁多客呀?

我今晚都經過會展中心站,不過無留心,早點知道會去試下!

**  日 日 坐 收 五 斗     懶 與 培 塿 競 折 腰  **

** We the unwilling, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. **

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-12 11:58 發表
繼續......
呢個技師年紀好細,未夠二十添,但手骨有版有眼 ,值得再試,身型唔算高大,仲有少少肉添。
按完之後,又出去食下野 ,睇下電視,如果鐘意靜既人,呢間場岩晒,差唔 ...
   咪咪嘴笑笑口的小圓臉,我長長和和地,加多左一個鐘! 謝謝金巴兄推介 !  

引用:
原帖由 billchan 於 25-9-2007 02:09 發表

咪咪嘴笑笑口的小圓臉,我長長和和地,加多左一個鐘! 謝謝金巴兄推介 !  
乜咁快手就試左!  

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-25 09:52 發表

乜咁快手就試左!  
  你唔講我都唔知深圳有鑨鵀a區,我找到去時夜燈初上,街上整潔,行人稀少,環境不俗,連帶小小的休閒會所也帶給我良佳印象,雖然休息室差了一點,沙發的擺法也不自然( 我數到有十一張沙發椅 )!

回復 #45 billchan 的帖子

我都係靠 aduck1 兄單聲先知,係呀,如果個休息室大少少就好了,其實果度有地方 ga ,唔知點解個休息咁細。 

雖然我去過一次,但我估呢度手骨應該有保證,再試先再報告。 

所以如果我日間去,搭 B1 轉深圳地鐡最方便。

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-25 12:27 發表
我都係靠 aduck1 兄單聲先知,係呀,如果個休息室大少少就好了,其實果度有地方 ga ,唔知點解個休息咁細。 

所以如果我日間去,搭 B1 轉 ...
  請問 B1 是由那堥鴩綵堛滿H  我試過 B2 和 B3X,未試過 B1!

我從羅湖乘地鐵扣 3.85,下次識得由 落馬洲 去了!

回復 #47 billchan 的帖子

搭元朗九巴線 968, 68X....... 去到元朗市中心或公園落車轉乘 B1 去落馬州,仲有轉乘優惠添。 

你可以睇番我第 37 個 post 。 

回復 #48 HJ2127_ATR1 的帖子

我從中環都是這樣去褔田新關口的,很舒服,他條!

引用:
原帖由 HJ2127_ATR1 於 2007-9-25 12:27 發表

所以如果我日間去,搭 B1 轉 ...
因為此場之前是一家魚翅酒家,所以係一般桑拿好少有的自動電梯佢都有,但係真係唔知點解個休息室甘細,佢地有個vip房架,不過又係好奇怪甘除左有獨立沖涼房之外,就係有3-4張按腳椅和一張中式按摩床,但係間房仲大過休息室喎聽聞d囡囡講,個老闆其實開呢間會所志在招呼自己友,唔係太介意街外生意,有時佢老闆一帶就同十幾條友來,全部囡囡上鐘....又真係幾有趣

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。