推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

發新話題

咪再繕 豬古力啦 吾該!

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-5 11:00 發表

提議:會不會把這條題也連到"朱古力廠集中營"? 因為"求其"已經提出很多次要 consolidate 所有關於"朱古力廠"的帖子在那裡!再者,也可以令那個帖的意見不是一面倒!

To  ...
由于这帖子含有对CHOCOLATE厂一点负面意见,为了公平,除非楼主主动要求,否则我不会硬性要求楼主把它纳入"朱古力廠集中營"里而由它存在于版面供朋友们讨论的,真理愈辩愈明吧!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

木秀於林,風必摧之;堆出於岸,流必湍之;行高於人,眾必非之。

當初高調鼓吹朱古力廠班人...家陣幾乎一齊話果度唔好~
真係成也蕭何..敗也蕭何
有冇人先己反思吓: 點解朱古力廠會變到咁?

冇當初班人一復一日咁高調鼓吹朱古力廠......今時今日會咁咩?

昨晚一大班朋友飯局..講到朱古力廠...個個都搖頭...連隔離台嘅主理人都話以後唔敢再去....

將朱古力廠高調吹捧班人..恭喜晒...你地成功咗~

這是否 "象以齒而焚身" 的例子呢?!

引用:
原帖由 木馬殺客 於 2007-10-5 16:09 發表
木秀於林,風必摧之;堆出於岸,流必湍之;行高於人,眾必非之。

冇當初班 ...
我没去过朱古力厂,所以没法参与讨论,不过我觉得:
一个场假如好,多人去了不一定个个喜欢,但群众意见会得出公正的结论的,真金不怕猛火烧!

反过来说,一个烂场,有人给它卖广告写EEL稿,只会使它死得快一点!

作为版主,除非有人误导版友刻意的吹嘘某场地很好,目的要多D人去,否则,有一点向性、感性的推介某场,我是不会干预的!因为我认为,是金一定会发光,硬的指鹿为马,只会害死个场!
就我所见,朱古力厂的楼主们(很多人有份,不可能是甘多条鳝鱼一起出现吧),应该是喜欢那场的,而且,他们的言论没有含误导性的写作的,而且我相信,它若然不好,一定有人来反映的,不同意见本来就是本版欢迎的讨论态度!
我個筆名叫求其, 只想在現實生活以外的空間裡, 輕輕鬆鬆, 求求其其咁過, 以解來自日常生活的壓力!

引用:
原帖由 求其 於 2007-10-5 16:21 發表

我没去过朱古力厂,所以没法参与讨论,不过我觉得:
一个场假如好,多人去了不一定个个喜欢,但群众意见Ê ...
哦..原來求版主你係呢個立場~

不過個人覺得..作成版主..係唔係應該係該版冇post有大沖突嘅前提下盡量唔好發表自己觀點為好呢 ? 須知..有時..版主此之意見會帶來非中性之結果, 既然提倡唔同意見..點解唔等多d觀點出來之後..版主先講出自己既睇法? 個人認為:版主之中立性同持平係版面討論中既一把尺..

小弟非初出道既小朋友...對版主既point 相當理解.但版主你似乎並冇完全理解"吾雖不殺伯仁,伯仁由我而死"嘅道理!

朱古力厂係好係壤我先唔講...但高調討論, 帖复一帖去講朱古力厂係唔係事實先? 而家"大哥"們中意玩完返來反反覆覆唱通街慌死唔夠揚之方式若然都話係正路嘅話,sorry...就當我錯!

版主你有時間去google searching吓"朱古力廠"..你會好有意思發現好多嘢...

-

引用:

冇當初班 ...
C HING 說得頗對﹐廠就是因為被寫得太多而成名啦。但寫的 CHING們寫的時候並沒有特意吹噓叫人出的。只是玩得開心大家都回貼﹐搞得很紅火。
現在廠真的沒有以前好玩。我也剛報道過。也有些兄弟是故意說他不好玩因為不想太多人去了。
我贊成不要特意吹捧一兩個場。也不要隨意介紹給兄弟。各場皆有特色﹐亦有亮女有扒。玩得好的報告一下。

引用:
原帖由 木馬殺客 於 2007-10-5 16:45 發表

哦..原來求版主你係呢個立場~

不過個人覺得..作成版主..係唔係應該係該版冇post有大沖突嘅前提下盡量唔好發表自己觀點為好呢 ? 須知..有時..版主此之意見會帶來非中性之結果, 既然提倡唔同意見..點解 ...
立场?我讲了我没去过这场,所以根本没法评论这场好不好,我CARE的,是本版有没有给于不同意见的帖子贴出.
虽然是版主,但真的不可能知道每一个TALK OF THE TOWN场子的报道的真伪性,而只能凭个人接触这圈子的经验,其实很多时是靠版友的意见为判断依归的,我要做的,只是维持言论的公平性,及当真的有需要时有限度地行驶版主的权力而已.
有时就算我去过那些场,除非我非常肯定文帖里的言论是有目的地误导版友,否则我多选择不出声的!

引用:

冇當初班 ...
我覺得師兄講得非常好
所以我經常說要低調

I tried before, this really good place

引用:
原帖由 johnlamhk3 於 2007-10-4 23:47 發表
酒水貴 女女廢, 香港幾百萬人 一人昆一獲 好過做官
Bro John Lam, Chocolate Factory are really bad on the Hardware only !

支持港燦低調

引用:

冇當初班 ...
有咩話繕唔繕,鍾意去O既就會依然去,去過覺得唔OK O既咪唔好去囉...SO SIMPLE
當初大家係抱住個有好野大家分享O既心態去POST出黎,而家攪到棍多過西我諗冇人想,
有D師兄可能抱住好高期望去,可能失望而回,正所謂各花入各眼,岩咪去囉,唔岩咪當比人搵左笨實囉,唔係可以點,唔通叫話廠好果D兄弟夾錢比返你咩.
相思無用
唯別而已
別期若有定
千般煎熬又何如
莫道黯然銷魂
何處柳暗花明

引用:
原帖由 hkdoctor 於 2007-10-5 13:12 發表

我估計

-200(100x2佢要2dj)
-120(40x3 女女珍珠奶茶飲品,假設我都吾知價錢!)
-100 (生果+nuts)
-420   (35x12啤酒)

可能無找人打折加一,都...$924
仲未知brother叫既女有無叫幾個"小食"呢!
只怪這個brother沒有遇到好mami。

相關搜索目錄: 啤酒

I think I can say nI am the one whom post the most of report for the "Factory", however, I think this is still not the right time to say anything yet !!! So, I just shut -up, but go on to search for new places.

Up to now, I am very glad to say that another NEW PLACE had been found .

Brothers, wait for my PM or tel la.

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-10-8 01:24 發表
I think I can say nI am the one whom post the most of report for the "Factory", however, I think this is still not the right time to say anything yet !!! So, I just shut -up, but go on to ...
In my view point, this topic should be stop here..

引用:
原帖由 9-siu 於 2007-10-7 19:28 發表
支持港燦低調
師兄果然做到"人必先自侮,然後人侮之."
自己都叫自己做港燦,人地有咩辦法唔咁叫你丫
相思無用
唯別而已
別期若有定
千般煎熬又何如
莫道黯然銷魂
何處柳暗花明

人哋就算冇咁講..唔通就代表自己唔係港燦乎? 自欺欺人!,

引用:
原帖由 木馬殺客 於 2007-10-18 12:48 發表
Totally Agree

引用:
原帖由 木馬殺客 於 2007-10-18 12:48 發表
算小弟才疏學淺....請問"港燦"一詞係點解呢.....?
小弟自問從未稱呼國內同胞為"阿燦",
正所謂己所不欲,物施於人....點解師兄會認為自己係港燦呢?

引用:
原帖由 惡魔少年1號 於 2007-10-4 16:01 發表

同意,
真係唔好再去,
浪費!
為何你哋以前極力推介,
現在極力追殺,
唔明,唔明

引用:
原帖由 tommyoou 於 2007-10-21 11:55 發表

為何你哋以前極力推介,
現在極力追殺,
唔明,唔明
首先之前係我地覺得好玩講出黎,之後有唔少師兄都話貨不對板,而且我地都覺得個場質數確係下降左唔少,可能人多左所以質數下降,咁我地都係照講出黎....
我都唔明d人,讚好又小,鬧又小,咁究竟你地想我地點呀,講好又唔得.講衰又唔比.係咪要攪到個個都變晒cd rom先安落
相思無用
唯別而已
別期若有定
千般煎熬又何如
莫道黯然銷魂
何處柳暗花明

引用:
原帖由 tommyoou 於 2007-10-21 11:55 發表

為何你哋以前極力推介,
現在極力追殺,
唔明,唔明
討論區本來就係咁既一事,好野既講,唔再係好野,都講。
以前既樟目投,
近D既CP,
同而家既CA,
都有一個共通既地方,
1.有人去過覺得好玩,上討論區講到天花龍鳳,
2.越多人講越多人去,
3.D塲應接不暇,質素開始下滑.........
4.D塲既質素下滑,去過既人係討論區講唔好玩,叫人唔好再去,
5.又再有人去試新塲。
如是者個循環係不段咁行落去,
分別只在幾時同乜野地方。
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

引用:
原帖由 anakin 於 2007-10-22 00:55 發表

討論區本來就係咁既一事,好野既講,唔再係好野,都講。
以前既樟目投,
近D既CP,
同而家既CA,
都有一個共通既地方,
1.有人去過覺得好玩,上討論區講到天花龍鳳,
2.越多人講越多人去,
3.D塲 ...
100%同意.....此乃不變o既定律
相思無用
唯別而已
別期若有定
千般煎熬又何如
莫道黯然銷魂
何處柳暗花明

小弟最近连续去佐朱古力场很多次,总的感觉还是很不错。 很感谢7-siu为我们带路。所有在报告中所写的都是事实,如鱼排口挑囡,剥光猪,工衣,,,,,几好玩。当然,囡囡口味各有不同,有的要身材, 有的要相貌,有的还要有会说话,,,这个要看运气啦,,,,,

周五/六晚,当然要早去,七点后,可能较难选了。最重要是选中心头好啦。15-20%囡囡可以食用,个人意见,,,,,

消费还可以,公道价,不过小弟点任何东西前都问清价格,绝不允许fool me around。2楼房间还未有装修,很残旧,尽量避免。 3楼的较好。

最后, 再次对7-siu和其他c-hing的报告。 Haidada的报告也很精彩,数量虽不多, 但阿娇报告很吸引人。

引用:
原帖由 回歸的小羔羊 於 2007-10-21 15:47 發表

首先之前係我地覺得好玩講出黎,之後有唔少師兄都話貨不對板,而且我地都覺得個場質數確係下降左唔少,可能人多左所以質數下降,咁我地都係照講出黎....
我都唔明d人,讚好又小,鬧又小,咁究竟你地想我地點呀,講好 ...
明白了,明白了,

多謝提点,

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。