推介:| 學英文 | Esse益生菌護膚品 | 駿寶燃氣工程 Chun Po Gas | 解夢分析師證書 | 銅鑼灣乾炒牛河 |

37 12
發新話題

[疑難] 進退兩難

引用:
原帖由 7-siu 於 2007-11-2 10:48 發表

Of course she is willing, however, I just don't want to take up the burden !
You have answer your own question and made your own choice........... "I just don't want to take up the burden !" Then just say good bye to her la!

回復 #26 icheng609 的帖子

I know and I am having my action now.

聴過各大大的意見, 我都是十五十六.
小弟只是初哥一名, 也是第一次碰到這問題. 所以不知怎辦.
有時好羨慕d 大哥. 我囡囡的朋友, 有個五六十才的男人照顧,
他有老婆有仔女, 同佢囡囡講, 不能給她名份, 如她找到好男人便分手.
但那囡囡對佢還是死心塌地. 當然那老野在金錢上給她非常好的待遇.
這不知是否買賣 ?

又係點歌時候

不要不要假設我知道
一切一切也都是為我而做
為何這麼偉大 如此感覺不到

不說一句的愛有多好
只有一次記得實在接觸到
騎著單車的我倆 懷緊貼背的擁抱

難離難捨想抱緊些 茫茫人生好像荒野
如孩兒能伏於爸爸的肩膊 誰要下車
難離難捨總有一些 常情如此不可堆卸
任世間再冷酷 想起這單車
還有幸福可惜

經已給我怎會看不到
雖說演你角色實在有難度
從來虛位以待 何不給個擁抱

想我怎去相信這一套
多疼惜我卻不便讓我知道
懷念單車給你我 唯一有過的擁抱

如孩兒能伏於爸爸的肩膊
哪怕遙遙長路多斜

你愛我愛多些
讓我他朝走得堅壯些
你介意來愛護
又靠誰施捨

如孩兒能伏於爸爸的肩膊 誰要下車
難離難捨總有一些 常情如此不可堆卸
任世間怨我壞 可知我只得你
承受我的狂或野

我係車神

问题是你是否真心喜欢她?

引用:
原帖由 cheung86889 於 2007-11-3 19:28 發表
问题是你是否真心喜欢她?
真心喜欢她又點呀 ???????????
我係車神

引用:
原帖由 太空貓 於 2007-11-1 01:23 PM 發表
認識正骨囡己年多, 現在她老媽摧佢回家結緍.
佢現要求跟我. 我都不知怎辦.
佢都三十了, 如再拖佢, 我良心過不了.
但放佢走, 我又捨不了. 唉....! 好煩.
要睇睇你有幾like佢啦?其實你又未結婚,一齊都冇咩所謂。結左婚都可以離婚啦!至於佢大洗既問題,我想你應該同佢講明你既情況,若佢要你既人,唔要你錢就恭喜你啦!唔係就飛得啦!

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 779394 於 2007-11-4 02:21 發表

要睇睇你有幾like佢啦?其實你又未結婚,一齊都冇咩所謂。結左婚都可以離婚啦!至於佢大洗既問題,我想你應該同佢講明你既情況,若佢要你既人,唔要你錢就恭喜你啦!唔係就飛得啦!
In this situation, it is up to her choice, not your burden?  Don't treat yourself as important as you think you are.

相關搜索目錄: 結婚

引用:
原帖由 colorbhk 於 2007-11-4 00:03 發表

真心喜欢她又點呀 ???????????
Bro Colorbhk, you're Right ! 天下可處無芳草
男人可長久而不專一
女人卻專一而不長久

引用:
原帖由 hello9999 於 2007-11-4 02:43 AM 發表

In this situation, it is up to her choice, not your burden?  Don't treat yourself as important as you think you are.
What are you trying to say?

引用:
原帖由 太空貓 於 2007-11-1 15:47 發表

我雖然是單身, 沒有女朋友, 但經濟能力有限,
佢在大正骨場, 每月也有幾千, 但佢現在不想再做.
平時洗錢也非常不節制, 如跟我後, 真的不能給佢之前一般的生活. 佢也知我是窮西一名也願跟我.  所以才煩,
: ...
初期就无事,迟的你就知!贫贱夫妻百是哀呀师兄!

37 12
發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。