推介:| 觀塘外賣速遞 | 將軍澳外賣速遞 | Party 美食到會 | 汽車蓬頂維修翻身 | 雪地靴 | 羊毛鞋 | 羊毛鞋墊 | Online Food Ordering System | Pre Wedding Photographer |

發新話題

做完呢Q,死而無憾

最撚好笑果個 "烈火" 感嘆自已無成就賴自已成日溝女 ,May be 就係佢唔係公司搞搞震,壇野至生存至今,如果佢朝7晚11,間野可能執鳩左 。比你專心做,so what ? 會做李嘉誠.......

又俾你你估中啦 ~  

"蔡瀾話: 愛是甚麼?愛是無條件的奉獻,如果是真的感情的話,即使他花心就讓他花心好了。"

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-23 11:01 發表
另一個問題: 想醫肚還是享受食物
同意!
肚餓時就要第一時間搵野填飽肚先講.
想揀飲擇食就要肚子不餓時才可以.

Kmy vs 飛鴻
我買飛鴻, 因為我都係性情中人
比自己、比夢想更重要的東西永遠都存在著……

引用:
個 feel 說不出黎, Conclusion 係 "做完呢Q,死而無憾"
...
哈~ 條老野kmy 肯定做左咁耐人,也不知道這道理.....

支持...... 火山孝子行動...

沉的開心,  玩的放心~

引用:
原帖由 7-siu 於 2008-4-23 05:34 發表

ching,這樣清醒就不是轟轟烈烈的愛情喇!
7-SIU, 你唔知我曾經點樣比人傷過架啦, 哪時覺得愛情就是一切, 已經3年了, 我知道開始時唔可以太緊張, 但到要決定時就一定清醒, 唔可以囡囡話點就點,!!!!!!!!!!!!

i dun understand, not same level... >.<

以上師兄講的話真係非常精彩全神, 要完全明白箇中玄妙, 非吊過、溝過同埋沉過無數女之後, 先可以總結得出來。  佩服佩服!

1Q 可以好飽 , 3Q 後仲 d 餓

吹到天花亂墜...勁!.........

>>> 究竟支持飛鴻既觀點多?定係支持 Kmy 既多?  

this is not Obama vs Hiliary , not necessary to count the votes !

mere express of opinion  is good enough !

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-23 11:01 發表
dual function is always the best !

引用:
原帖由 大陸仔 於 2008-4-23 18:53 發表

哈~ 條老野kmy 肯定做左咁耐人,也不知道這道理.....

支持...... 火山孝子行動...

沉的開心,  玩的放心~
用 詞偏激至人身攻擊亦不值得鼓勵!

引用:
乜醫肚同享受食物有抵觸0架?

一路肚一路享受唔得0架?
小小寰球,有幾個蒼蠅碰壁。
嗡嗡叫,幾聲淒厲,幾聲抽泣。

我唔係版主, 無權亂講野, 講錯分分鐘俾人ban

回復 #38 FXO 的帖子

究竟係: 人"要"進食? 定係: 人"想"進食?

是否可做到只在想進食的時候, 能夠選擇進食什麼來解決人要進食以維生的需要呢?

永遠懷著欣賞食物之心來醫肚, 最能帶出人在進食過程中的最昇華境界!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2008-4-24 09:45 發表
究竟係: 人"要"進食? 定係: "中想"進食?

是否可做到只在想進食的時候, 能夠選擇進食什麼來解決人要進食以維生的需要呢?

永遠懷著欣賞食物之心來醫肚, 最能帶出人在進食過程中的最昇華境 ...
當做一切事情都怀着 "享受" 和 "欣賞" 的心情和態度及事后 "感恩", 世界將是最美好的!

回復 #40 icheng609 的帖子

好兄弟果然係好兄弟, 睇法都不謀而合!!

引用:
原帖由 def_lo 於 2008-4-24 10:21 發表
好兄弟果然係好兄弟, 睇法都不謀而合!!
這叫做 "物以類聚"................. 知冇?!!

引用:
原帖由 已婚男仕2008 於 2008-4-24 10:24 發表
各位:

其實KMY講D野都幾中肯,佢都係以心為心吾想D老友沉淪姐。同理,好多事情冇話啱吾啱同好吾好,好多時只係個人選擇問題。但討論與鳩Up,最重要都係要有Point、有創意。人身攻擊同漫罵就不太合 ...
KMY 大大在國內歡場的豐富經驗, 和無數的各類形囡囡打過交道, 自有一套看法!

引用:
原帖由 FXO 於 2008-4-24 09:26 發表

乜醫肚同享受食物有抵觸0架?

一路肚一路享受唔得0架?
講嚟講去, 咪講緊層次問題囉

醫肚係 Physiological needs, 享受食物係Esteem needs. 唔同層次(o家)
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-24 13:43 發表

醫肚係 Physiological needs, 享受食物係Esteem needs. 唔同層次(o家)
首先要医肚, 然后才有情趣去欣賞!

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-24 13:43 發表

享受食物係Esteem needs, 我都係第一次聽, 真係孤陋寡聞咯, 但乜叫esteem 呢? 我既esteem 唔通同你既esteem有分別?

重有, 乜醫肚真係唔可以同享受食物一齊0黎0架? 咁你做人就真係辛苦咯. 我地大家既層次真係唔同噃

引用:
原帖由 FXO 於 2008-4-24 21:22 發表

享受食物係Esteem needs, 我都係第一次聽, 真係孤陋寡聞咯, 但乜叫esteem 呢? 我既esteem 唔通同你既esteem有分別?

重有, 乜醫肚真係唔可以同享受食物一齊0黎0架? 咁你做人就真係辛苦咯. 我地大家既層次 ...
點解享受食物唔可以係Esteem needs, 如果係你在食緊鮑魚龍蝦飲緊lafite,dom perignon,感覺到 personal worth, 感覺到滿足時, 你重係感得你係醫肚,充緊饑, sorry, 我冇咁富貴, 咁我真係到唔到你老哥層次囉
我係車神

引用:
原帖由 colorbhk 於 2008-4-24 22:38 發表

點解享受食物唔可以係Esteem needs, 如果係你在食緊鮑魚龍蝦飲緊lafite,dom perignon,感覺到 personal worth, 感覺到滿足時, 你重係感得你係醫肚,充緊饑, sorry, 我冇咁富貴, 咁我真係到唔到你老哥層次囉
所以話層次唔同啦, 要食鮑魚龍蝦飲lafite,dom perignon 先叫享受食物?

乜食白粥油炸鬼就唔可以享受呀? 就無晒self esteem 呀?

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。