推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

港漫討論區

黑龍傳預告:「最爆最狂最癲嘅笑笑漫畫,保證笑到你斷氣! 」,講到明本書係搞笑,玉記今次好有自知之明!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-5-18 19:15 發表
黑龍傳預告:「最爆最狂最癲嘅笑笑漫畫,保證笑到你斷氣! 」,講到明本書係搞笑,玉記今次好有自知之明!
如果擺明搞笑,不如搵阿甘員外來做主編啦。
過去的心火般灼熱,今天已變了冰凍。。。。。。。

邪神傳終於完啦。

喺邪神同聖上呢場交,阿老邪唔知食錯咗咩藥,完全冇曬啲武者的風範,三番四次插手抽阿聖上水,奇怪阿邪神有由得老邪喺度搞亂檔,即使邪神贏咗都唔光彩啦。

都唔明阿中興有冇考慮過你點。

阿中興預告,黑龍傳會同世界末日有關,越來越誇張啦!睇來下部可以同復仇者聯盟一起打外星怪獸咯。

同埋佢講新出個組織,好似阿肥良又本書(具體邊本唔記得)都有類似的組織,好似有啲“二次創作”啵。

有看小劍仙嗎?

聖上 RIP

一打開本黑龍傳就馬上覺得俾佢呃咗頭8頁了!

引用:
原帖由 魯魯修 於 2012-6-9 12:13 發表 聖上 RIP 一打開本黑龍傳就馬上覺得俾佢呃咗頭8頁了!
同意!有啲搵笨實。

黑龍傳各濕九保鏢呀魔鬼,個造型同所用兵器好有上官小寶師傅筆下其中一個經典人物--金魔鬼的影子,唔通阿玉狼同阿小寶兄喺度完Cross-over?

大家能不能给提供一个好看的香港的动画片

天下之前講到大當家點勁、點勁,但現在話咁易就敗給風、雲,仲要由老虎變病貓....

引用:
原帖由 冰河 於 2012-6-12 22:13 發表
天下之前講到大當家點勁、點勁,但現在話咁易就敗給風、雲,仲要由老虎變病貓....
通常啲歹角都係講到佢好打得,但係俾人打兩嘢就收皮。
呢啲例子喺龍虎門多不勝數,美其名正派“以弱勝強”,其實是歹角全部有頭威、冇尾振。

真搞鬼,鼎鼎大名的石黑龙居然帽个差佬认得?

新龍好耐未試過像今期般打得咁暢快了!一期直落收北霸狂皮,睇得好爽!

期待下一本,满不错香港漫画~
本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 -20 惡意灌水 2012-6-29 19:55
  • 冰河 威望 -20 惡意灌水 2012-6-29 19:55
  • 冰河 金錢 -20 惡意灌水 2012-6-29 19:55

今期小龍真慘,俾人玩綁繩SM,仲要俾人喂毒藥。
但係小龍唔係食過千年篸皇,有辟毒功能咩?連萬毒心經都唔怕,居然怕嗰兩粒藥仔?

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-7-6 19:28 發表
今期小龍真慘,俾人玩綁繩SM,仲要俾人喂毒藥。
但係小龍唔係食過千年篸皇,有辟毒功能咩?連萬毒心經都唔怕,居然怕嗰兩粒藥仔?
睇佢下期點兜?

強姦興又推鐵五郎出嚟送死!

mm author forgot what he said before is hong kong comics's common problem

龍虎門新出場嗰個武當道士,應該喺武當度有啲分量同地位,但點解喺邪神傳II內提都冇提過呢個人?

同埋武當俾黑社會入侵時唔出來對抗,反而依家飛去日本學人打羅刹教?仲要係送死嗰隻。

引用:
原帖由 周五一次郎 於 2012-7-23 19:16 發表
龍虎門新出場嗰個武當道士,應該喺武當度有啲分量同地位,但點解喺邪神傳II內提都冇提過呢個人?

同埋武當俾黑社會入侵時唔出來對抗,反而依家飛去日本學人打羅刹教?仲要係送死&# ...
就係可能(99.99%)在日本領便當,所以在邪神傳II(未來)冇出現過。

今期小龍大發神威,連冧兩件蛋散。
結尾做到好似俾新邪神隊冧,但睇來都係假死。
因為呢個教主好欣賞小龍,但又要喺班細面前立威,於是就好老土0甘詐帝殺死小龍。

非常認同今期龍少專欄回憶祁生贈言:「若果你都做唔住,呢得都冇得做咯!」,但亦感到有尐心噏!

非常期待龍少所講嘅未來出版動向!

引用:
原帖由 冰河 於 2012-7-23 20:14 發表

就係可能(99.99%)在日本領便當,所以在邪神傳II(未來)冇出現過。
一如所料,個濕九道士話甘快就攞便當。
不過阿韋陀重出江湖,希望可以玩耐啲。

今期信箱又提一提大家,因為時差的關係,現在新龍的東方無敵還未死的,所以還有出場的機會。

另外已開估小龍未死!

引用:
原帖由 冰河 於 2012-9-6 20:21 發表
今期信箱又提一提大家,因為時差的關係,現在新龍的東方無敵還未死的,所以還有出場的機會。

另外已開估小龍未死!
早已經估阿小龍唔會死住。

唔提都唔記得東方無敵已經攞咗飯盒。

近排開始睇返同追看返之前的《蠱惑仔》,屏除偶爾出現的色情場面,其實整體故事很有戲味,令人有追看的慾望。而且在打鬥場面、招式對拆上比起《龍虎門》更好看。

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。