推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

[灌水] 吊頸呢單嘢,的確有好多疑點

引用:
原帖由 anakin 於 2012-6-13 18:11 發表

周一嶽局長…
如果話大陸有人疑似禽流感或者沙士瓜咗
周一鑊可以表示關切﹐要求大陸俾多 d 資料
但一單自殺疑似死因有疑命案
關香港同佢卵事? 佢全靠傳霉報導而去表示意見唔係 seafood 痕係乜?

引用:
原帖由 西南風 於 2012-6-13 18:00 發表
我的姪女高考完剛於昨晚回港,我突登將過去幾日有關李旺揚的新聞給她看(明X和頭X)。以下是他看完後和我的對答。

你說他是'自殺'還是'被殺'.?
係被人殺死嘅。
咁係邊個殺死佢丫?
政治囉。
姪女有指他是被那方面的政治殺死嗎?

你只給她看(明X和頭X)的報導,有沒有看這條死者家屬朋友自拍的片?
當日睇完明X、X果同X方的報導,站在旁觀一方,我嘗試網上找料,找到呢條片,真的有疑點。

回復 27# 的帖子

姪女外出未返。

就我個人思路是

誰是得益者!!!
何苦來由

回復 28# 的帖子

誰是得益者!!!
誰是黑手???

我都要知
唯有時間 ------ 等着看

回復 27# 的帖子

我直覺去理解佢姪女嘅意思好似係鬼佬講  curiousity killed the cat
又有如有個賭仔欠落一身債﹐跳樓死
有人問佢邊個逼死佢?答 ︰賭

如果佢姪女真係咁意思
真係好叻女

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-13 18:25 發表

關香港同佢卵事? 佢全靠傳霉報導而去表示意見唔係 seafood 痕係乜?
http://news.sina.com.hk/news/2/1/1/2689831/1.html

他直言,李旺陽之死有兩大疑點,「我作為一個醫生來看,有兩方面我覺得一定要解釋,第一,他是一個嚴重的殘疾人士,如果想自殺,都不是那麼容易,從圖片及其他方面來看,我覺得都不是一個自殺的情況;第二方面我看見他之前接受(有線電視)訪問時,也說了一番話,似乎他的性格和他的為人,不是一個會自殺而不留一個遺書的人」。

唔知阿周局長有無搵過資料,
睇過呢條片 : (敬告 : 睇片前要有不安既心理準備)

http://www.truecrimereport.com/2010/10/video_marcus_james_21_commits.php

證明到有兩樣磚家/媒體言論有問題 :

1.無離地不能吊頸死
2.吊頸死一定伸俐
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

踎係度吊頸 可能下沉,搬嚟呢度繼續。
http://forum.timway.com/f/thread-582069-2-1.html
引用:
原帖由 ali 於 2012-6-12 17:21 發表
我只是以旁觀者角度睇
假設旺陽是自己上吊,企上靠窗的19號床將繩頭綁上窗欄,看19號床的床舖很整齊。
假設旺陽是被上吊,施毒手的為何選這麼窄的位置,要移動19號床才可把對方擠進去。
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 anakin 於 2012-6-14 01:00 發表

http://news.sina.com.hk/news/2/1/1/2689831/1.html

他直言,李旺陽之死有兩大疑點,「我作為一個醫生來看,有兩方面我覺得一定要解釋,第一,他是一個嚴重的殘疾人士,如果想自殺,都不是那麼容易,從圖片 ...
法醫都要觀察現場再解剖屍體研究
佢就睇新聞可以斷症 / 斷案嘅醫生?

又一個過多十幾日下崗嘅忽然正義民主嘅香港良心
好多人嚇港燦﹐成日話 "阿爺" 點點點操控香港運作
班官點點點要睇阿爺面色
其實掌管香港政務就係一班由英式政務體制訓練嘅人
自小接受英式教育﹐全盤接受西方價值觀﹐卻又冇半點國家民族觀念嘅精英
近年老共應該慢慢體會到呢點

不過我好贊成老共派出一個國安專案小組徹查呢單 CASE
將某 D 真相公佈出嚟再發出全國通緝令
可能某 D 人一世都唔敢踏入大陸半步

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 13:40 發表
跟住個d人咪又係一臉被逼害相咁係傳媒面前哭訴
人生有幾多個10年,最緊要有態度!

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 13:40 發表
可能有關人士已潛逃外地或得到收留。
我隨口噏咋!

引用:
原帖由 ali 於 2012-6-14 15:39 發表

可能有關人士已潛逃外地或得到收留。
我隨口噏咋!
有一個倒轉嚟嘅怪 case ︰
老味嘅牙力幾乎遍及成個地球
老味要擒你﹐你躲到邊都好難走得甩  
偏偏大陸就係老味牙力唔係咁好使嘅地方
呢個怪例就係張大教授
大教授唔踏出大陸半步﹐你咬我呀?

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 18:05 發表

呢個怪例就係張大教授
大教授唔踏出大陸半步 ...

可惜係個華人,如果係番鬼就好

引用:

呢個怪例就係張大教授

教授唔踏出大陸半步 ...
他在事後的一份聲明中說,自己擔心遭到不公平的審判,咁先啜核

引用:
原帖由 杏仁豆腐 於 2012-6-14 20:53 發表

他在事後的一份聲明中說,自己擔心遭到不公平的審判,咁先啜核

當年佢陪過 Freeman 見趙紫陽,六四後佢怕老共對付佢 tim

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-13 18:25 發表

咁香港人選特首又關中聯辦卵事 ?

引用:

呢個怪例就係張大教授
大教授唔踏出大陸半步 ...
咁能巴閉點解遠東要跪低送陳光誠,王丹去美國,李祿有巴菲特傍住送到遠東門口都唔敢郁佢一條毛呀??
心繫家國
天佑我皇................God save the Queen

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-6-14 21:42 發表

咁香港人選特首又關中聯辦卵事 ?   
如果聯合國有一個會員國叫香港 Republic of Hong Kong
又或者香港係英國殖民地或者老味託管地
咁就真係唔關中央駐港聯絡辦公室嘅事
獨立尚未成功﹐同志還需努力  

引用:
原帖由 志專 於 2012-6-14 21:44 發表

咁能巴閉點解遠東要跪低送陳光誠,王丹去美國,李祿有巴菲特傍住送到遠東門口都唔敢郁佢一條毛呀??
如果老味肯收留你
香港應該貼錢買機票送你走
等老味養一大班阿陳、智障同白痴
減輕香港負擔

相關搜索目錄: 機票

引用:
原帖由 飛毛腿 於 2012-6-14 22:37 發表

如果聯合國有一個會員國叫香港 Republic of Hong Kong
又或者香港係英國殖民地或者老味託管地
咁就真係唔關中央駐港聯絡辦公室嘅事
獨立尚未成功﹐同志還需努力  
哈哈 ... 係人都知果度至係 Head office,特首傀儡政府扯線公仔

特首講得、候任特首講得、人大講得、局長唔講得?   關佢卵事? 呵呵 ...

解放尚未成功﹐同志還需努力

李剛說湖南公安查證 ...

奇怪?

遺體都火化了,查什麼?

李三腳73年去咗,三十幾年後都可以憑留下的解剖樣本同佢生前食過乜藥的佈告,經研究發現原來三腳李係對某藥物有敏感引至死亡。
丁小姐間接害死佢。

我又隨口噏
旺陽單case,不如揾個識湖南話或普通話問米婆請佢上嚟傾下。

相關搜索目錄: 普通話

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-6-15 13:38 發表
李剛說湖南公安查證 ...

奇怪?

遺體都火化了,查什麼?   
乜都唔做﹐就話老共作賊心虛﹐唔敢掂件事
家下組成刑事專案小組去查﹐就話查乜呢?點查呀?
總之閃向左一刀﹐閃向右都要捱刀

其實好多命案都係搵唔到屍體
一樣可以查案﹐屍體唔係唯一證據
以前有單案有個女人將老公斬開九碌﹐煲熟個頭﹐全部唔知掉去邊
最後咪一樣定案
陳皮老太個細路果單模特兒案﹐條屍晌屋內早化成白骨
同火化咗差唔得幾遠
咪一樣要查

相關搜索目錄: 模特兒

引用:
原帖由 KMY89 於 2012-6-14 23:56 發表

哈哈 ... 係人都知果度至係 Head office,特首傀儡政府扯線公仔

特首講得、候任特首講得、人大講得、局長唔講得?   關佢卵事? 呵呵 ...

解放尚未成功﹐同志還需努力   
係人都知特區政府唔只係傀儡﹐仲係殘廢
基本上除咗派錢俾市民少 d 人反對外﹐冇咩政令可以落實
要填海- 唔得﹐想晌邊度起垃圾焚化爐、骨灰龕 - 唔得
話要起居屋﹐又驚俾地產黨報復玩殘 - 政府每年收入一大舊靠賣地
話唔起居屋﹐有人撲出嚟大喊大叫買唔起樓
一個國家嘅地區﹐要立法保障國家安全 - 唔得! ( 想象吓美國某州拒絕立國家安全法﹐有冇可能?)
其他國家地區人可以嚟香港打住家工﹐偏偏中國公民就唔可以嚟
( 試下華盛頓特區話唔准夏威夷美國人入特區打工 )
連話要派慳電膽咁小事﹐都俾人吠到無疾而終

咁樣嘅殘廢政府唔知係邊 d 人嘅扯線公仔呢?  

查出真係自殺既話,d友仔實唔信,又話你造假又盛
查出真係有人殺佢既話,就算定左凶手死罪,你班友又話搵人頂包

總之其實查出個結果係乜,d民主自由人士都會吠

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。