推介:| UGG | baby product | MD skinical | 環保袋訂造 | PROTOP | 鈙利亞阿勒頗手工古皂 | UGG Boots | Sheepskin Boots |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 殺菌者 於 2008-8-2 11:24 發表
大家好, 我新黎既, 加入大家既行列.
早幾日小弟生日, 收到好大份生日禮物, 疱疹. 夜晚見到肚位對下有一個豆咁大粒既血泡, 以為係暗瘡一類既東西, 仲刺穿佢. 第二朝三角位見到兩三粒好細既水泡, 就知大鑊.
我 ...
殺菌兄請問你紅磡係睇咩醫生, 你講街名同dr.咩就得唔可以開名, 等d兄弟唔好再去.

相關搜索目錄: 暗瘡

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-4 17:58 發表

仲未去睇...應該ok
希望冇事
tony咁你幾耐未去15/f到?

係喎咁請問有邊位好翻1年以上既兄弟而家無用套架?

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-8-5 02:33 發表
係喎咁請問有邊位好翻1年以上既兄弟而家無用套架?
我諗好返1年都不夠膽不用套...

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-8-5 02:31 發表

殺菌兄請問你紅磡係睇咩醫生, 你講街名同dr.咩就得唔可以開名, 等d兄弟唔好再去.
姓譚既, 係皮膚專科
都唔係第一次睇佢, 我之前有香港腳, 手有濕疹都係睇佢
但係佢睇症真係好求其, 好似問多句都唔得咁
我覺得佢雖然收得平, 但係都真係冇乜醫德
呢鋪仲要斷錯症, 一定唔會返轉頭

我生日o個朝話我中左疱疹, 真係好大份禮物
而家諗起真係火都黎埋

我果時就係俾一另一個醫生睇, 又係段錯症, 果個醫生係石板街開皮膚科, d人仲話佢好...屌...佢仲夠瞻死話你只不過係焗親, 唔好再尼睇la...
人就無咩野..不過有幾多料有目共睹.

回復 5056# 的帖子

你話大粒周圍細細粒果D水泡係咩色其實? 都係血泡?

我諗如果真係疱疹應該真係仲麻煩, 聽講疱疹痛到PK

引用:
原帖由 殺菌者 於 2008-8-5 02:08 發表

姓譚既, 係皮膚專科
都唔係第一次睇佢, 我之前有香港腳, 手有濕疹都係睇佢
但係佢睇症真係好求其, 好似問多句都唔得咁
我覺得佢雖然收得平, 但係都真係冇乜醫德
呢鋪仲要斷錯症, 一定唔會返轉頭
我之前都係睇佢, 好翻好耐之後都再翻發, 應該係佢用藥水問題, 我諗係冷凍會好好多, 深入d殺菌, 藥水係之後用先好既, 不過佢係睇心情既, 時好時壞, 同dr ho唔同, 15/f係一個好好既醫生, 會細心同你講好耐又唔貴, 所以都係去睇15/f啦, 但係以dr tam既經驗睇錯証既機會好低, 咁你而家確定係咩未?

回復 5060# 的帖子

15/F話係珍珠疣嘛, 呢幾日食緊消炎藥, 等冷凍d傷口快d好
見到好似有一兩粒十分細粒既, 都唔知係唔係. 試下用抵抗力搞掂佢

引用:
原帖由 nowhereman 於 2008-8-5 11:22 發表
你話大粒周圍細細粒果D水泡係咩色其實? 都係血泡?
皮膚色既, 不過硬身

以下係我在某人氣討論區一個女仔生左椰仔出post,
某人既回應:
http://www12.xxxxxxx.com.hk/viewthread.php?tid=7084928&extra=page%3D7&page=23

講真!!呢D野唔係用咩激光呀 冷凍 就一定好!!
上次聽電台個博士講!!!用呢D方法係昆你!!!
千期唔好心急!!食抗生素係最有效!!!
如果用冷凍 係治標唔治本!!!食2個星期藥就KO!!!!
樓主唔想晒$$$就食藥/打針啦!!!!
希望你無野啦

信他真係害x死...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-7-26 20:09 發表

snghk:
4合1係個d女人預防子宮頸癌針.
邊間廠我不清楚.
去診所問醫生先知.
打左可以預防椰仔.
想問下呢支預防針香港有冇clinic 肯幫男人打? 問左2間姑娘都話淨係俾女人...15/F 有冇得俾男人打既呢?

引用:
原帖由 whofxxkingcares 於 2008-8-8 01:47 發表

想問下呢支預防針香港有冇clinic 肯幫男人打? 問左2間姑娘都話淨係俾女人...15/F 有冇得俾男人打既呢?
藥廠都話明支針係專for"女人"預防"子宮頸癌",
有邊個醫生夠膽幫男人打.
打個個打完如果有咩事, 醫生要上身.
你估有無醫生咁on9同你博...?
你去玩個陣小心d啦...
以上係我個人意見,
你堅持要打, 你努打搵下.

有無師兄在15/F睇過"生癬"?
我出汗up損左大脾生癬,
茶完醫生比d藥膏好似嚴重左...

紅既地方大左...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-9 01:07 發表
紅既地方大左...
你去睇15/F時.問Dr 攞埋隻癬藥膏.
不過聲明唔好用有類固純果隻.
因為會影响疣返發嘅...小心
多些清洗癬果D位置就OK啦

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 minghin 於 2008-8-9 19:16 發表

你去睇15/F時.問Dr 攞埋隻癬藥膏.
不過聲明唔好用有類固純果隻.
因為會影响疣返發嘅...小心
多些清洗癬果D位置就OK啦
有呀,
15/F醫生比左Ecocrt cream.
lee隻係不係有類固純?

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-9 01:07 發表
紅既地方大左...
總之有癬....最好不要著牛仔褲
焗住你用咩藥都死
同埋搽好左沖完涼用少少潤膚膏
等d皮膚厚返

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-8-10 00:16 發表

總之有癬....最好不要著牛仔褲
焗住你用咩藥都死
同埋搽好左沖完涼用少少潤膚膏
等d皮膚厚返
小肥兄:
你茶左幾耐先好?
茶完藥膏現在我大脾紅既位大左.
你有無咁既情況?
15/F醫生係開Ecocort cream比我茶.
下個星期有時間先可以再上去15/F睇.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-10 00:50 發表

小肥兄:
你茶左幾耐先好?
茶完藥膏現在我大脾紅既位大左.
你有無咁既情況?
15/F醫生係開Ecocort cream比我茶.
下個星期有時間先可以再上去15/F睇.
舊年夏天我都有生癬.15/F俾咗隻藥膏我搽.
最初就令D疣返發.后來佢話轉俾隻無類固純嘅藥膏我搽...ok咗今年都無事.
總結咗...都應該係我轉著孖煙通有關嘅..通爽咗..脾(那)又無條橡根cool住.會好D

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 minghin 於 2008-8-10 18:51 發表

舊年夏天我都有生癬.15/F俾咗隻藥膏我搽.
最初就令D疣返發.后來佢話轉俾隻無類固純嘅藥膏我搽...ok咗今年都無事.
總結咗...都應該係我轉著孖煙通有關嘅..通爽咗..脾(那)又 ...
我都有著孖煙通.

Bros, 可否告知 15f doctor既地址,電話...thx

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。