推介:| 英語課程 | Causeway Bay order food | 職業英語 | 化妝課程 | Wedding Photography | 天窗卷布更換維修 |

發新話題

第一次中招(新版開始)

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-27 22:37 發表
我都好不開心.
我個個有病, 因為要買設備.
香港最大個間私家醫院不肯接佢個case.
佢要在外國做埋個療程先返得.
希望聖誕前佢可攪掂返到.
之前諗住香港間醫院肯接,
本來現在可以返黎... 點知...
做人真 ...
希望你女朋友同你都一樣無事.....煩惱既事總會過去.努力迎接好既一日.....

今日叫做好番
不過大家好似"生保"左

個海關都係比壓力壓死的, 男人40真係苦, 細路時真係開心, 希望每個細路都可以開開心心, 大左先至去面對生活壓力之苦!

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-8-28 01:05 發表
個海關都係比壓力壓死的, 男人40真係苦, 細路時真係開心, 希望每個細路都可以開開心心, 大左先至去面對生活壓力之苦!

細路個陣無金錢的壓力...
無工作的壓力...
無中招的壓力...

細個想做大人因為不洗返學考試做功課...
放工可以去玩.
出糧可以買鐘意既野.
但當大左, 好多野又不一樣...

相關搜索目錄: 功課

引用:
原帖由 小肥t 於 2008-8-27 16:25 發表
今日叫做好番
不過大家好似"生保"左
不過通常咁有依種feel都係咩多...........希望同我地既病一樣會好的啦

今朝起身睇到有5~6粒紅色粒粒在不同既新舊位...
lee次PK啦...

不通大大獲咁返發...
Book左15/F 5:00pm.
今日幾多人, 等到5:30pm先有得睇.
姑娘不同左人.

總係覺得佢望住我個陣有d奇視的眼光...
比醫生check, 佢用放大鏡睇,
佢話應該不係d疣返發, 係敏感.
佢仲check埋後面.
比左d藥膏茶,
希望真係不係返發啦.
今次不記得叫佢開3M添...

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-28 12:09 發表
今朝起身睇到有5~6粒紅色粒粒在不同既新舊位...
lee次PK啦...
不通大大獲咁返發...
Book左15/F 5:00pm.
今日幾多人, 等到5:30pm先有得睇.
姑娘不同左人.
總係覺得佢望住我個陣有d奇視的眼光...
...
放鬆d啦應該唔係既, 好少可能係過左咁耐都一次過翻發咁多, 但係粒粒大唔大粒先?

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-28 21:54 發表

你不如學我試下, 唔搽3m 啦。
等佢冇敏感先搽啦。
Tony:
不係搽3m敏感呀.
都無茶.
不知咩事突然咁多粒紅色粒粒咁至驚.
我同佢講話我食左2件KFC同龜零膏.
15/F醫生話可能熱氣.
佢話椰仔不係咁, 話我敏感+少少無狼發炎.

相關搜索目錄:

引用:
原帖由 stanleysex 於 2008-8-28 22:04 發表

放鬆d啦應該唔係既, 好少可能係過左咁耐都一次過翻發咁多, 但係粒粒大唔大粒先?
stanley:
好細粒架...
睡醒不知咩事突然咁多粒紅色粒粒真係好驚.
舊位返發都不緊要.
新位有先至驚.
我直情係割左包皮個d位都有2粒.
怕係椰仔野開就大獲...
15/F醫生話椰仔不係咁.
個心先定d.
但都要等幾日睇下係不係真係敏感...

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-28 22:34 發表

你穿開咩野底底呀?
會唔會焗得滯呢?
Tony:
我以前都穿三角褲.
但真係一開工出汗濕身,
之後褲濕底褲濕.
大脾一損之後就爛.
現在穿"媽煙通"好好多.
焗就一定, lee排做裝修野焗到pk...

相關搜索目錄: 裝修

引用:
原帖由 hktony 於 2008-8-28 23:22 發表

我覺得咁可能先係主因囉。
試下穿d 冇喧焗既褲 and 底啦。
Tony:
我工作要用電焊同風媒.

穿條褲薄d真係比d火屎辣死.
無計...

我約一年前去大陸玩, 給傳染了珍珠疣, 現在已經痊癒.

但是最近下面又生了兩小粒, 去看何醫生, 他說是椰菜花,比珍珠疣嚴重,  跟著做了冷凍.  

其實我每次北上開大都會用套, 但醫生說椰菜花是表皮接觸也會被傳染, 安全套也不完全有用

引用:
原帖由 strange 於 2008-8-29 09:38 發表

但是最近下面又生了兩小粒, 去看何醫生, 他說是椰菜花,比珍珠疣嚴重,  跟著做了冷凍.  

其實我每次北上開大都會用套, 但醫生說椰菜花是表皮接觸也會被傳染 ...
我都有用套, 一樣中...

Day 68, 昨天去左15/f, 好挫敗的一天, 比那可能大汗, 加磨損可能, confirm左有4粒新野開的位置, h:" />h:" />   條 jj 只剩一粒番發再冷凍多一次, jj 其餘舊位再等時間觀察, 江邊粒比較入, 再勁凍一次. 醫生要我在有機會磨擦的地方都要早晚查消炎藥膏, 因破損後好易感染到, 另外濕疣在濕位也難好..唉..點算好..!? 三角位前後左右都凍過, 痛到行路都唔自然, 成3句鐘先叫好番d冇咁痛, 見dr ho 頭都大埋, 我心都有d灰..

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-29 10:52 發表

我都有用套, 一樣中...
真係沒有的.

引用:
原帖由 chiyau2008 於 2008-8-29 13:40 發表
Day 68, 昨天去左15/f, 好挫敗的一天, 比那可能大汗, 加磨損可能, confirm左有4粒新野開的位置, h:" />h:" />h:" />   條 jj 只剩一粒番發再冷凍多一次, jj 其餘舊位再等時間觀察, 江邊粒比較入, 再勁凍一次. 醫 ...
Chiyau:
你昨日睇幾多點?
昨日等個陣坐我對面有個師兄肥肥地, 係不係你?
我返工都好大汗,
無計, 注意下.
勤d換衫褲.
真係一濕就麻煩.
d皮up得耐好易損.
你好似幾嚴重, 有無問醫生洗不洗戒口?
我之前睇個個話一定要戒酒同海鮮.

引用:
原帖由 strange 於 2008-8-29 09:38 發表

其實我每次北上開大都會用套, 但醫生說椰菜花是表皮接觸也會被傳染 ...
我半年前去玩, 都係中左珍珠疣即係軟疣

到而家好似差唔多到尾聲...

醫生話珍珠疣會自己好, 不過時間因人而異,

strange兄你又用左幾多時間去醫珍珠疣?點樣確定冇晒?

尼隻野都係好煩...成日周圍惹....

引用:
原帖由 andus 於 2008-8-29 14:21 發表

我半年前去玩, 都係中左珍珠疣即係軟疣

到而家好似差唔多到尾聲...

醫生話珍珠疣會自己好, 不過時間因人而異,

strange兄你又用左幾多時間去醫珍珠疣?點樣確定冇晒?

尼隻野都係好煩...成日周圍惹. ...
我的珍珠疣由開始第一粒是07年10月, 是大陸女朋友傳染給我的, 跟著去何醫生做寒凍, 前後去做了四次, 到了08年2月後再無新小粒出現.應該是好了.

我見沒事, 跟著08年5月起又北上玩, 每次都有用安全套, 點知上星期, JJ根部出現比之前珍珠疣不同的粒粒, 去看醫生, 証實今次是椰菜花, 不是上次珍珠疣那麼簡單. 手尾也會長很多

引用:
原帖由 strange 於 2008-8-29 16:39 發表

我的珍珠疣由開始第一粒是07年10月, 是大陸女朋友傳染給我的, 跟著去何醫生做寒凍, 前後去做了四次, 到了08年2月後再無新小粒出現.應該是好了.

我見沒事, 跟著08年5月起又北上玩, 每次都有用安全套, 點知 ...
如果係椰仔, 預左至少要作戰年半至兩年.
師兄, 你都幾大膽, 見過鬼都不怕黑...
中過一次, 真係怕怕...

引用:
原帖由 BLACK_SARENA 於 2008-8-29 16:52 發表

如果係椰仔, 預左至少要作戰年半至兩年.
師兄, 你都幾大膽, 見過鬼都不怕黑...
中過一次, 真係怕怕...
冇法
當成日上141網或身邊太多豬朋狗友
一壯膽又做蠢事
所以我已經轉左電話
費事d損友 / 舊相好打來

回復 5172# 的帖子

strange兄
想請問你d珍珠疣你有冇惹到去弟二度?我好似好多地方都有.但又唔肯定, 連醫生都唔知係唔係
我想問你同珍珠作戰既心得

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。