推介:| 懷孕輻射 | 頭暈輻射 | 失眠輻射 | 頭疼輻射 | 腦腫瘤輻射 | 記憶障礙輻射 | 耳損傷輻射 | 抑鬱輻射 | Celine Bags | 嬰兒用品 | Loewe Bag |

發新話題

[建議] 王風雷傳

引用:
原帖由 冰河 於 2008-11-17 23:59 發表
你咁都睇唔明 ?

風雷破石而出, 用暗黑冰火第一重幫蔡琳戴黑超 !
冰河兄,你真的覺得是?
「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-18 09:04 發表

冰河兄,你真的覺得是?
雖然係表達得差,我都睇左n次先明,但第29頁最尾一格突然全黑,應該就係講緊戴超~
話事話宜家風雷的功力會唔會已經直逼金鐘十一關?

應該係風雷準備出太陽拳,所以比副超蔡林戴定先!

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-11-18 09:59 發表

雖然係表達得差,我都睇左n次先明,但第29頁最尾一格突然全黑,應該就係講緊戴超~
話事話宜家風雷的功力會唔會已經直逼金鐘十一關?
我諗唔止直逼,應該是平手.
咁搞,風雷可能有排,都唔使在新龍出現!

「無論 Laughing 係生定死,Laughing 都係度,一日警察,一世警察,著得起呢套制服,咁多伙記撐,驚咩呀!記住我個名呀!Laughing Sir 呀!」

今期真係睇到火都薄A金如來鱀art簡直係世紀大M笨,用咁多編幅去講一個已經死Q鬙糬n係身首異處無得番生鶧式A佢變成壞人鴾葚籉P佢童年鴭麂い銋篥g得唔錯,但錯在佢呢段劇情應該鉌\出場時講咁我覺得OK,家鴾H地頭七都過埋先講就無意思啦!

引用:
原帖由 劍守 於 2008-11-13 09:00 發表
唔得la,上次黑龍已經用龍珠復活左,金如來要等到出年!!
少林館為錢黎掛.
我都相信少林館實際係為錢 ,但表面上鼤z由應該係話呀白仇儮j夜倍率泠過白俊,專登拖行馬踩場,搏一鋪,搞掂儭傽N大把世界 ,唔掂麉}返歸囉

引用:
原帖由 tangoho 於 2008-11-18 20:11 發表
根本係風雷傳出過既人
都無咩機會係新龍會出現
睇白仇就知啦...個野”火焰刀”勁到好似烈陽刀咁
教主,老教主,蚩尤等等..都誇張過睇新龍既火雲邪神..咁當然..火雲邪神同時都有升level
咁死啦.. ...
無得返過龍記架苤A根本完全唔同級數,龍記最經典都只係當日王小龍一掌斷橋,家鴷悀風雷同東方無敵飛得快過戰機,金羅漢企鄏a鐵月台度當架地鐵紙扎咁撞爛晒,文殊鬘b空急停再飛返上直昇機頭,老天尊單手托茯[直昇機,呢幾幕超能力麊穛{都已經唔可以返去龍記架苤A成班友直接去神兵或者神掌啦!

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-11-19 06:15 發表

無得返過龍記架苤A根本完全唔同級數,龍記最經典都只係當日王小龍一掌斷橋,家鴷悀風雷同東方無敵飛得快過戰機,金羅漢企鄏a鐵月台度當架地鐵紙扎咁撞爛晒,文殊鬘b空急停再飛返上直昇機頭,老天尊單手托茯[ ...
我直頭諗...會唔會唔完風雷傳...咁佢地咪唔駛返囉..
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-11-19 13:46 發表
今期真係睇到火都薄A金如來鱀art簡直係世紀大M笨,用咁多編幅去講一個已經死Q鬙糬n係身首異處無得番生鶧式A佢變成壞人鴾葚籉P佢童年鴭麂い銋篥g得唔錯,但錯在佢呢段劇情應該鉌\出場時講咁我覺得OK,家 ...
都有先例,「黑武士」都係「星戰前傳」系列,先講佢點樣變壞人!

漫畫的「玄天邪帝」都類似

引用:
原帖由 sammy20072007 於 2008-11-19 14:15 發表

無得返過龍記架苤A根本完全唔同級數,龍記最經典都只係當日王小龍一掌斷橋,家鴷悀風雷同東方無敵飛得快過戰機,金羅漢企鄏a鐵月台度當架地鐵紙扎咁撞爛晒,文殊鬘b空急停再飛返上直昇機頭,老天尊單手托茯[ ...
話唔定,遲D小虎練成第9陽,可以當架直昇機,波咁踢呢?

引用:
原帖由 喜歡足球 於 2008-11-18 01:04 發表

冰河兄,你真的覺得是?
球兄,之前我都覺得是編輯搞錯了,但我看回之前20期的劇情,發覺
是雷神一拳把蔡琳的黑超打掉了,不偏不倚的掉在困住風雷的那塊大石上!

這很明顯是風雷破石而出時,順便把它帶在蔡琳的眼上!

我覺得編輯有心讓我們覺得他們製作不認真,所以很早就鋪排了這一段劇情,
來試試我們到底有沒有看清楚就亂插他們
結果真的很多論壇都討論這件事......

本帖最近評分記錄
  • 冰河 體力 +40 精品文章 2008-11-19 23:09
  • 冰河 威望 +40 精品文章 2008-11-19 23:09

回復 512# 的帖子

咁樣都兜到 咁都叫合理
只可以講一句:
"寶馬750系列房車
五輪七系 "以後駛撚畫咩
黑撚左一格,咩當解釋左,自己摷返之前幾廿期來睇再關想o下囉,咁咪得囉
以後故仔自己諗咪得囉 仲駛鳩買來睇啦!
再將呢個邏輯無限上綱來諗
人為了食飯,先至要打工搵錢!
走去搵塊田自己種菜,米,織布咪得囉,再駛能打工咁撚戇鳩咩!
我只係話班編劇 5係話各位大大!
講清楚先,以正視聽!費事誤會,引起筆戰

來自撒旦幫的元祖粗口怪人

引用:
原帖由 isxman 於 2008-11-20 03:48 發表

咁樣都兜到 咁都叫合理
只可以講一句:
"寶馬750系列房車
五輪七系 "以後駛撚畫咩
黑撚左一格,咩當解釋左,自己摷返之前幾廿期來睇再關 ...
編劇真係咁撚醒目就好囉!!!
最好順便畫多2格解釋點解困係石球都知道出面有副眼鏡.
若果可以"谷爆石球">>"飛去取眼鏡">>"幫忙戴上">>"接文殊一招">>"扶住條女"

我睇只有赤龍0既"四維極火"可以比美......

大家要cut書就盡快cut啦!!!免得比自瀆男話我地無骨氣......

唉~用埋有型氣勁打人,終極羅漢出場喇

今期無啦啦出隻咩暗黑"鐵甲螳螂"...真係.....:

蚩尤的評語「文殊若非好大喜功,內力損耗過巨,王風雷沒如此容易壓得過他!」
文殊是十足狀態的話,風雷要贏,都要付出相當代價!

引用:
原帖由 failong 於 2008-11-21 09:07 發表
今期無啦啦出隻咩暗黑"鐵甲螳螂"...真係.....:
暗黑螳螂獸進化,機甲螳螂獸~!
搞左一輪春秋,暗黑三重天究竟同隻螳螂有咩關係,唔通真係玩召喚獸?

金聖老明明講好白蓮教三人出戰,點解俾王風雷串一下就唔記得規矩,搵十幾人圍佢?
既然預左人多易反面,即係前幾期金老頭諗左幾頁派邊個出戰,搞到頸都大哂係廢up啦!
越來越覺得編劇諗到咩就作咩~

講真今期風雷一個挑十幾人算係比前幾期好睇,不過連劍魔同無忌就係一招被ko好像勁得離譜。
都係一句,宜家龍虎門咁多勁人,大家準備花生睇下玉郎遲下點收科。

引用:
原帖由 yuyu6 於 2008-11-20 18:19 發表

編劇真係咁撚醒目就好囉!!!
最好順便畫多2格解釋點解困係石球都知道出面有副眼鏡.
若果可以"谷爆石球">>"飛去取眼鏡">>"幫忙戴上">>"接文殊一招">>"扶住條女"

我睇只有赤龍0既"四維極火"可以比美.. ...
yuyu6兄,我早兩期卒之頂唔順cut左,d劇情睇到個人好x亂,都唔知佢想點,神化到離晒譜,睇o黎撒亞人降臨地球變猩猩係遲早o既事
逍遙西無限分身又再重現江湖,仲帶埋佢娘親出o黎免費任插,你o地仲唔去排隊?

引用:
原帖由 iamkennyger 於 2008-11-21 14:03 發表

yuyu6兄,我早兩期卒之頂唔順cut左,d劇情睇到個人好x亂,都唔知佢想點,神化到離晒譜,睇o黎撒亞人降臨地球變猩猩係遲早o既事
我寧睇日漫都唔睇港漫, 真係好笑好多....
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件, 請嘗試多貼文章獲取積分,積分超過 120 或特定用戶組方可查看.

引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-11-21 17:44 發表

暗黑螳螂獸進化,機甲螳螂獸~!
搞左一輪春秋,暗黑三重天究竟同隻螳螂有咩關係,唔通真係玩召喚獸?
係又唔錯呀,因為我鍾意睇數碼暴龍!
引用:
原帖由 nicknicky 於 2008-11-21 17:44 發表
講真今期風雷一個挑十幾人算係比前幾期好睇,不過連劍魔同無忌就係一招被ko好像勁得離譜。
仲要在一秒內……

P.S.不過今期封面真係勁正!
       期待他們真的可以組成一隊參賽!

我由新龍最初睇返到最新??我真係唔係好明黃瘋雷幾時變到速度咁快?!?!?!?以前一路都係話冰火夠硬淨!同金鐘罩差不多咋嘛!?!?!?
仲有,個機甲....螳螂...係咪有型氣勁...又變左海虎,武神??

引用:
原帖由 kakaci 於 2008-11-21 18:13 發表
我由新龍最初睇返到最新??我真係唔係好明黃瘋雷幾時變到速度咁快?!?!?!?以前一路都係話冰火夠硬淨!同金鐘罩差不多咋嘛!?!?!?
仲有,個機甲....螳螂...係咪有型氣勁...又變左海虎,武神??
今期一打10.係幾正既....如果唔計故事....只睇畫面打鬥....同埋加甘小文同後面幾廿個專欄...
呢14蚊都值得一睇既..........
不過..今期竟然出埋個戰神出黎....係咪諗住當年海虎做左經典...e+ 冇才興佢抄抄下.抄哂返黎咁滯...
唔知遲下會唔出埋完全境界...地獄之劍....爆破拳呢??
我的理想==> /○\ ○
                       /□\/■\
                        ||  ||

引用:
原帖由 不平凡人 於 2008-11-22 09:51 發表

今期一打10.係幾正既....如果唔計故事....只睇畫面打鬥....同埋加甘小文同後面幾廿個專欄...
呢14蚊都值得一睇既..........
不過..今期竟然出埋個戰神出黎....係咪諗住當年海虎做左經典...e+ 冇才興佢抄抄下.抄哂 ...
爆破拳
音樂無界限

引用:
原帖由 金屬狂人-Ⅱ 於 2008-11-22 03:53 發表

冰火爆破拳   
完全境界99萬匹冰火爆破拳~

發新話題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,本網站對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。本討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。